شاید به همین دلیل است که وزیر امور خارجه فرانسه در آخرین اظهار نظرهایش کوشیده است از برگ اسراییل استفاده کند و با تهدید غیر مستقیم کشورمان، ایران را وادار سازد تا پیش نویس وین را به سرعت بپذیرد، پیش نویسی که نهایتا فرانسه نیز در آن حضور دارد.
نکته جالب توجه این که طی روز های اخیر و با شدت گرفتن مذاکرات هسته ای میان ایران و غرب، مسوولان رژیم صهیونیستی به رغم اظهار ناراضیی از پیش نویس وین و تاکید بر توقف غنی سازی در ایران، بسیار کمتر از جنگ سخن گفته اند. برای نمونه روز شنبه نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پاسخ به پرسش واشنگتن پست درباره حمله احتمالی اسراییل به ایران گفت «مادام که موضوع هسته ایران مشکلی جامعه جهانی است، تلاش های جهانی به رهبری ایالات متحده راه متوقف ساختن این خطر است».
به هر حال، وزیر خارجه فرانسه برای اثبات مدعای خود چنین استدلال کرده است که بلندپروازی هسته ای ایران منجر به آغاز «مسابقه برای جنگ» با اسراییل شده است و قدرت های جهان باید این بن بست را از بین ببرند، قبل از آنکه اسراییل «واکنش نشان دهد».
روز دوشنبه کوشنر در مصاحبه با «دیلی تلگراف» بر فوریت دستیابی به توافق با ایران بر سر برنامه هسته ایش و رفع خطر حمله پیش گیرانه اسراییل تاکیده است.
برنارد کوشنر وزیر امور خارجه فرانسه که به لبنان سفر کرده است، گفت «اسراییلی ها بمب ایرانی را تحمل نخواهند کرد. همه ما به این موضوع واقفیم. این خود یک خطر مضاعف است و به همین خاطر است که ما باید تنش را کاهش دهیم و مشکل را حل کنیم. ما با امیدواری قصد داریم مسابقه [دو کشور] برای جنگ را متوقف کنیم». کوشنر افزود «اسراییل به محض این که مشخصا بداند تهدیدی وجود دارد واکنش نشان خواهد داد».
دیلی تلگراف ضمن مرور نشست های ژنو و وین می نویسد فرانسه، بریتانیا و امریکا متعهد شده اند که تا پایان سال میلادی (دی ماه 1388) در مورد سیاست هایشان بازنگری کنند. اگر توافقی بوجود نیاید، آنها احتمالا از سازمان ملل خواهند خواست تا تحریم های اقتصادی بیشتری علیه ایران وضع کند. اما به نوشته این روزنامه انگلیسی کوشنر تردید خود را در این باره آشکارا اعلام کرد. او نگران است که تشدید تحریم های موجود صرفا به کم شدن بنیه مالی مردم ایران بینجامد، مخالفان داخلی را تضعیف کند و تاثیری بر حکومت نداشته باشد.
کوشنر به دیلی تلگراف می کوید «مطمئنا، افراد فرادست در حکومت ایران از تحریم ها آسیب نخواهند دید. اما این مردم کوچه و بازار و زنان و جوانان هستند که قطعا از تحریم ها رنج خواهند کشید. بنابراین، چنین مشکلی وجود دارد. این هم مساله ای نیست که من آن را کشف کرده باشم. تمامی تحریم ها د رجهان گواه سخن من هستند؛ اینکه تحریم ها همیشه مردم فقیر را هدف قرار می دهند نه ثروتمندان را».
وزیر خارجه فرانسه گفته است هنوز «گفت و گو» اولویت دارد، البته ممکن است در ماه های آتی تحریم های بیشتر ضرورت پیدا کند اما او نسبت به آن بی میل است. کوشنر مدعی شد «در پی تحریم نیستیم و همانگونه که گفتم بر اساس تجربه شخصیم تحریم به مردم آسیب می رساند. مخالفان، افرادی که تظاهرات می کنند، آنها بسیار شجاعانه در خیابان حاضر شدند. چرا باید آنها را هدف قرار دهیم؟ نمی فهمم».
این روزنامه انگلیسی می نویسد ایران، بریتانیا را به خاطر حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در خردادماه سرزنش می کند، به نظر وزیر خارجه فرانسه هدف ایران از طرح این اتهامات تفرقه افکنی در غرب است؛ «آنها بریتانیایی ها را هدف قرار داده اند و همیشه می کوشند تا فرانسه را از بریتانیا جدا کنند».
گفتنی است منوچهر متکی در نشست مطبوعاتی مذکور رژیم صهیونیستی «شاخداران بدون عقل» خوانده و گفته است «این رژیم جرات حمله به ایران را ندارد». او افزوده است «ما رژیم صهیونیستی را در شرایط و برهه کنونی در ضعیفترین وضعیت خود میدانیم».
طی نشست وین ایران بعلت بی اعتمادی به فرانسه، این کشور را از توافق هسته ای با خود حذف کرده و اجازه نداد فرانسه مستقیما طرف توافق با ایران قرار گیرد. همچنین دولت مردان کشورمان از حضور کشورهای دیگر در کنسرسیوم هسته ای نیز صحبت می کنند. برای نمونه وزیر امور خارجه کشورمان طی نشستی مطبوعاتی در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها، در پاسخ به پرسشی در مورد حضور چین در تامین سوخت هستهای ایران اظهار داشت که چین از توانمندی تولید سوخت برخوردار است و اگر علاقهمند به مشارکت و تامین سوخت باشد، جمهوری اسلامی ایران از مشارکت چین در این گونه فعالیتها استقبال میکند.
کد خبر 21581
نظر شما