کاهش بیش از 62 درصدی صدور پروانه های ساختمانی در تهران

معاون جدید اقتصادی بانک مرکزی از رشد اقتصادی 3/3 درصدی در شش ‌ماهه اول سال 87 خبر داد.
به گزارش خبر، حسین قضاوی در یک نشست خبری با بیان اینکه اطلاعات مربوط به بنگاه‌های صنعتی در حال تکمیل شدن است درباره رشد اقتصادی کشور گفت: در نیمه اول سال 78 براساس برآورد بانک مرکزی رشد اقتصادی کشور 3/3درصد بوده است در حالی که بسیاری از کشورهای دنیا رشد اقتصادی منفی داشته‌اند و میانگین رشد اقتصادی خاورمیانه حدود دو درصد بوده است.
قضاوی گفت: بخشی از این کاهش رشد اقتصادی مربوط به خشکسالی در بخش کشاورزی بوده است که در 6 ماه اول سال گذشته از رشد منفی 10 درصدی برخوردار بوده است.
وی اظهار داشت: نرخ رشد تورم در شش ماه گذشته کاهنده بوده و در کل 9/6درصد کاهش داشته است چون این رقم در پایان سال 87 معادل 5/24 درصد بود و در مردادماه به 2/20 درصد و در شهریورماه 88 به 5/18 درصد رسیده است.
او ادامه داد: شاخص‌ قیمت‌ها در چارچوب تورم نقطه به نقطه تک رقمی شده و شهریور 88 نسبت به شهریور 87 رقم 2/9 درصد نشان می‌دهد. وی درباره نرخ تورم نقطه به نقطه گفت: در اصل نرخ تورم نقطه به نقطه نداریم و رشد شاخص قیمت‌ها در دو ماه مشابه دو سال باعث غفلت از ماه‌های میانی می‌شود و این رقم نمی‌تواند معرف نرخ تورم باشد.
وی درباره نحوه تعیین حداقل دستمزد کارگران بر اساس تورم نقطه به نقطه گفت: آنچه ملاک است انتظارات تورمی سال بعدی است و بر این اساس منطقی نیست نرخ تورم نقطه به نقطه برای تعیین حداقل دستمزد ملاک قرار داده شود.
وی درباره کاهش 8/36درصدی تعداد پروانه‌ها در سه‌ماهه اول سال 88 نسبت به سال قبل گفت: این کاهش در تهران 1/62درصد، شهرهای بزرگ 44 درصد و در سایر مناطق 2/29 درصد بوده است. در کل مناطق شهری طی سه ماهه اول سال 88 تعداد 34 هزار و 693 پروانه ساختمان صادر شده است و از نظر سطح کل زیربنا در سه ماهه اول 88 نسبت به سال قبل شاهد کاهش 7/41 درصدی هستیم که این کاهش در تهران 47 درصد، در شهرهای بزرگ 5/47 و در سایر مناطق 2/62درصد بوده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی درباره دلیل کاهش تعداد پروانه‌های صادرشده گفت: باید توجه داشت در سه‌ماهه اول سال گذشته بخش ساختمان از رونق خوبی برخوردار بود اما امسال رکود بر این بخش سایه افکنده است از سوی دیگر مسئله مسکن مهر که هنوز در مرحله آماده‌سازی زمین است در آمار محاسبه نشده است و بانک مسکن 35 هزار میلیارد ریال در اختیار بانک مسکن قرار داده است. علاوه بر این وضعیت کلی حاکم بر بخش مسکن و نبود افق روشن سرمایه‌گذاری در این بخش را کاهش داده است.
وی گفت: بانک مرکزی اقدامات مناسبی برای رونق بخشیدن به بخش مسکن انجام داده و به بانک‌ مسکن اجازه داده است که به ازای ساخت هر واحد مسکن تا سقف 25 میلیون تومان تسهیلات بدهد تا فرآیند مسکن مهر تسهیل شود. البته رونق در بخش مسکن به معنای افزایش قیمت نیست بلکه با کنترل هزینه‌ها و تأمین مالی سازندگان باید زمینه سودآوری آن‌ها فراهم شود.

کد خبر 21756

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • روشن IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۸۸/۰۸/۰۶
    0 0
    در اینده نزدیک صنایع مرتبط با مسکن ورشکست خواهند شد وبیکاری در پیش است.