ایسنا نوشت:

يك متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان در يزد با تاكيد بر ضرورت رعايت يكسري اصول درماني در مبتلايان به اختلالات انعقادي گفت: تزریق هرگونه دارو به بيماران مبتلا به اختلالات انعقادي فقط بايد از طريق درون رگی(داخل وريدي) انجام شود چون تزریق عضلانی سبب هماتوم (خون مردگي) عمقی و خونریزی در آنها می‌شود.


دکتر"علی‌اکبر داوودی" بيماري‌های انعقادی را به دو شاخه ارثی و اکتسابی تقسیم و اظهار كرد: بیماری‌های انعقادی ارثی شامل سه دسته فون‌ویلبراند، هموفیلی A و B و نقایص فاکتورهای انعقادی است.


وي ادامه داد: بیماری‌های انعقادی اکتسابی از طريق مصرف داروهایي با اثر ضدانعقادی نظير هپارین، وارفارین و NSAIDS و مشکلات انعقادی بر اثر عوارض جانبی بیماری‌های سیستمیک (بیماری کبدی، بیماری سوءجذب روده، نقص ویتامین k) بروز مي‌كنند.


اين متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان در خصوص مدیریت خونریزی پس از اعمال جراحی در بیماران با مشکلات انعقادی گفت: جراحی‌های دهان و دندان در بیمارانی با شمارش پلاکت کمتر از 50 هزار در میلی‌متر مکعب جایز نيست.


دكتر داوودي ادامه داد: تزریق هر ماده بی‌حس‌كننده نيز باید با احتیاط فراوان، فشار ملایم، به آهستگی و با زمان بیشتر به بافت اطراف ضایعه انجام شود.


به گفته وي، بيماران مبتلا به اختلالات انعقادی نسبت به ديگر افراد، استعداد بيشتري براي عفونت‌هاي دنداني ندارند.


اين متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان در خصوص تمهیدات درمانی براي بیماران مبتلا به اختلالات انعقادی و نیازمند درمان‌های دندانپزشکی گفت: این تمهیدات درمانی در بیماران پلاکتی به صورت تزریق پلاکت به بیماران، تجویز کورتیکواستروئیدها در بیماران مبتلا به TPP، خارج کردن طحال از بدن بیمار به وسیله جراحی و پیوند مغز استخوان است.


دكتر داوودي افزود: این تمهیدات درمانی در خصوص بیماران هموفیلی A و B با تزریق DDAVP یا تزریق Cryopercipitat (كرايوپرسيپيتان) و یا تزریق FFP انجام می‌شود.


وي تصريح كرد: تمهیدات درمانی براي افراد مبتلا به بیماری فون ویلبراند با تزریق DDAVP و در صورت عدم پاسخ به DDAVP با تزریق فاکتور 8، تزریق FFP و یا تزریق Cryopcercipitat انجام مي‌شود.


اين متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان در خصوص تمهیدات درمانی بیماران مبتلا به بیماری سیستمیک ایجادکننده اختلالات انعقادی نیازمند دریافت درمان‌های دندانپزشکی گفت: این تمهیدات در بیماری کبدی با تزریق ویتامین K یا به‌صورت تزریق FFP در زمانی که به صورت اورژانس به کنترل نياز دارند و در بیماران سیروزکبدی با تزریق DDAVP انجام می‌شود.


دكتر داوودي افزود: در خصوص بیماری‌هاي کلیوی، در بیماران سندرم اوریک بهترین کار دیالیز است و در دیگر بیماری‌های کلیوی با تزریق Cryopercipitat، تزريق DDAVP و یا تزریق فرآورده‌های استروژن كونژوگه و تجویز اریتروپویئتین نوترکیب است.


وي در خصوص تمهیدات درمانی که برای بیماری DIC انجام مي‌شود، گفت: این تمهیدات به صورت تزریق فرم فعال پروتئین C یا تزریق آنتی‌ترومبین 3 یا تزریق عوامل ضدفعالیت فاکتور بافتی یا تزریق FFP و یا تزریق پلاکت انجام می‌شود.


اين متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان در خصوص تظاهرات بیماران مبتلا به اختلالات انعقادی و خونریزی‌دهنده اظهار كرد: این تظاهرات به‌صورت خونریزی‌های کوچک نقطه‌ای در داخل حفره دهان (پورپورا)، اکیموز(خونریزی با سایز بزرگتر از پورپورا)، خونریزی خودبه‌خودی لثه، لثه‌های متورم خونریزی‌دهنده در بیماران مبتلا به لوسمی و آرتروز مفصل گیجگاهی - فکی بر اثر خونریزی‌های متعدد داخل مفصلي بروز می‌کند.


دكتر داوودي با اشاره به تمهيدات لازم در هنگام درمان‌هاي داندانپزشكي بيماران مبتلا به اختلالات انعقادي نيز گفت: اين بيماران نسبت به ديگر افراد استعداد بيشتري براي ابتلا به عفونت‌هاي دنداني ندارند اما براي كسي كه به علت خونريزي متعدد درون مفصلي تحت عمل جراحي مفصل قرار گرفتند و از مفصل مصنوعي استفاده مي‌كنند بايد رژيم پروفيلاكسي (پيشگيري) آنتي‌بيوتيك استفاده كنند.


وي يادآور شد: همچنين در صورت هماتوم (خون‌مردگي) استفاده از آنتي‌بيوتيك وسيع‌الطيف در بيمارستان ضروري است چون هماتوم محيط مناسبي براي رشد ميكروبهاست.
 

301301

کد خبر 218432

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین