ایسنا نوشت:

گزارش‌ها از گراني اجاره‌بها و ميل به صعود، رسمي شد و بانك مركزي نيز در كنار مركز آمار، روند صعودي اجاره‌بها در سال گذشته را تاييد كرد. در حالي كه بانك مركزي شاخص بهاي مسكن اجاره‌ي در مناطق شهري ايران طي سال 90 در مقايسه با سال 89 را بيش از 11 درصد اعلام كرده‌ است، بسياري از كارشناسان نرخ تورم سال قبل در بازار مسكن را بيش از اين عدد مي‌دانند.
اين روزها مستاجران روايت تازه‌اي از گراني‌ها در بازار اجاره‌بها را تجربه مي‌كنند و معتقد هستند افزايش نرخ اجاره‌ها بسيار بيشتر از درصدهايي است كه اعلام مي‌شود و براي خانواده‌اي كه درآمد ثابتي دارد، اين افزايش اجاره‌بها باري بر دوش مستاجران اضافه مي‌كند.
بانك مركزي درحالي ميزان رشد شاخص بهاي مسكن طي سال 90 را 11.1 درصد اعلام كرده كه اين ميزان طي سال 89 معادل شش درصد بوده است. همچنين طي سال‌هاي 88 و 87 نيز ميزان رشد شاخص بهاي مسكن اجاره‌اي در مناطق ايران به ترتيب 12.8 و 28.6 درصد بوده است. همچنين در سه ماهه پاياني سال 90 ميزان رشد بهاي مسكن اجاره‌اي در كل مناطق شهري در مقايسه با زمستان سال 89 معادل 13.6 درصد بوده است.
درحاليكه شاهد عيني افزايش قيمت‌ها در بازار مسكن مردم و متقاضيان اجاره‌بها هستند، مسوولان اين بخش معتقدند به غير از سه ماه تابستان كه فصل نقل و انتقالات است بازار مسكن از ثبات نسبي برخوردار است.
به گفته او، غير از سه ماه تابستان مسكن شهر تهران از ثبات برخوردار است، ولي زماني كه عده‌اي مي‌خواهند قيمت مسكن را افزايش دهند بهترين زمان را براي اين كار را سه ماه تابستان مي‌دانند.
بيت‌الله ستاريان ـ كارشناس اقتصاد مسكن ـ نيز درباره‌ي تورم در بازار مسكن با بيان اين‌كه افزايش براساس آمار‌ها و كارشناسي‌هاي انجام گرفته در سال گذشته 50 تا 60 درصد بوده است، اظهار كرد: امسال نيز ما در فروردين‌ماه شاهد 15 درصد افزايش قيمت‌ها، در ارديبهشت‌ماه 7 تا 10 درصد تورم را شاهد بوده‌ايم. تغييرات قيمتي قيمت مسكن تا پايان امسال نيز اصلا دور از نيست.
اين كارشناس اقتصاد با تاكيد بر اين‌كه راه‌حل‌هايي كه براي كنترل بازار اجاره‌بها مطرح مي‌شود، راهكارهاي مناسبي نيست، گفت: به‌طور مثال طرح بلوك‌بندي صرفا براي اطلاع‌رساني از قيمت‌ها مناسب است، بدين معني كه كسي كه از قيمت‌ها خبر ندارد، از طريق طرح بلوك‌بندي از قيمت‌ها اطلاع‌ مي‌يابد.
ستاريان با تاكيد بر اين‌كه علت اصلي تورم در بازار مسكن كمبود آن است، بيان كرد: ‌در چند سال اخير تنها 140 هزار واحد مسكن مهر تحويل متقاضيان داده شده ، اين درحالي است كه قرار بود با اجراي پروژه‌ي مسكن مهر قيمت‌ها تا حد زيادي كاهش يابد.
وي ادامه داد: در توليد مسكن فقط تبليغ شده است اين درحالي است كه وظيفه‌ي توليد مسكن بايد برعهده بخش خصوصي باشد.
3939

کد خبر 225763

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    4 12
    50% کاملاً شلوغ کاری و دروغ است نهایتا این افزایش در حد 30% بوده
    • بدون نام IR ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۱
      2 0
      تازه کجای کارید، بگذارید دهه شصتی ها به سن ازدواج و خانه خریدن برسند، آنوقت است که قیمت ها دیدنی است.
  • ارش IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    17 0
    فقط ی چیزی بگم جایی که ما زندگی میکنیم قبلا زمین های شهری رو مجانی یا بهای بسار کم به عده ای خاص داده اند حالا ما با 100 برابر قیمت باید زمینای این شهرک بخریم.....چرا به ما ک جوونیم و اول زندگیمون هست زمین نمیدند پول ساختش با خودمون چرا ما هر چقد پول در میاریم حتی تا 20 سال دیگه با قسطاش باید بدیم به دیگران چرا خرج تفریح سلامت خودمون نکنیم....ایران زمین زیاده جمعیتم کم...به نظر من باید در شهرستانها به همه زمین بدند....نسل ما از همه چی داره ضربه میخوره....کنکور....اشتغال...ازدواج....حالا هم ک یه کاری داریم و ازدواج کردیم 20 سال هم درس خوندیم...هر چی در میاریم باید بدیم به اجاره یا اگه خونه ای 20 واحدی بتونیم بخریم به قسطاش بدیم....چرا تو شهرهایی که زمین برهوت ریختس اپارتمان 20 واحدی ساختن!!!!
  • بدون نام IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    12 0
    به نظرم که این آقا خودش یساز و بفروشه
  • شیرمراد شیری IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    9 2
    بنظرمن افزایش قیمتها طبیعی است ومسئولان هم ازهمه زودتر وبیشترمطلعندوزمانی که قرارشدیارانه هاحذف شود آثارگرانی خصوصا مسکن مشهودبودوآنهائی که سرمایه دارندکارووظیفه خودرابه خوبی اجراکردند وحالا این خبرها ونظرهای ازاین دست بیشتر روان درمانیست بالاخره برای بهره مندی اقلیت مولتی میلیاردرکه حداکثر10درصدجامعه راتشکیل می دهند باییستی اکثریت فقیروجودداشته باشد وشماهم وظیفه گفتاردرمانی خودراانجام دهید تامباداخواب سرمایه داران محترم پریشان نشود موفق باشید وروزمستضعفین مبارک
  • محمد IR ۲۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    8 1
    وقتی مسکن مهر قیمتش بالا بره بقیه هم گران میکنن دولت باید قیمت مسکن مهر پایین تر بیاره تا فروشنده های مسکن هم به طبع آن قیمت را با مسکن مهر هماهنگ کنن همانطور که در بومهن قیمت مسکن مهر که بالا رفت. قیمت خانه های شخصی هم بالا رفت حالا مقصر در بالا رفتن مسکن کیست? اگر برای کسانی کی کرایه های نجومی میدهن جریمه ای در نظر گرفته شود مانند مغازه های گران فروش شاید بشود جلوی این تورم کاذب را گرفت به امید روزی که همه خانه دار شوند تا از دست صاحب خانه های بی موالات خلاص شوند
  • بدون نام IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    7 1
    این اقا که میگفت قیمت مسکن 120درصدافزایش پیدا میکند پس حتما بسازو بفروشه.
  • مسکن IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    8 0
    اين درست است که در حال حاضرقيمت هاي پيشنهادي مسکن در تهران از سوي عرضه کنندگان آن بالاست اما موقعي اين قيمت ها را ميتوان قيمت بازار دانست که کساني به عنوان متقاضي پيدا شوند که بابت اين سطح از قيمت ها پولي پرداخت نمايند يعني در واقع تقاضاي موثر ي براي آن وجود داشته باشد. به نظر ميرسد با توجه به شرايط رکودي اقتصاد کشور ، کاهش واقعي توانايي مالي خانوارها و سياستهاي پولي غير انبساطي سيستم بانکي بعيد است در کوتاه مدت ،خريداري براي اين واحدهاي مسکوني پيدا شود.
    • شاگرد بنگاهی IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
      2 2
      معلومه که سری به بازار نزدی داداش.بازار خرید و فروش که توی تهران به راهه. بازار اجاره که دیگه نگو،سکه اس.کافیه سری به بنگاههای سطح شهر تهران بزنی تا ببینی که بازار خرید و فروش مثل سالهای گذشته اس و اجار ه هم که همیشه توی این موقع از سال بازارش داغه.دوستانی که این کامنتها رو میگذارند غالبا" جوانان و نوجوانانی هستند که بر اساس شنیده ها و تحلیل های مبتنی بر احساسات خود چیزایی می گن و اکثرا" از بازارها به دور هستند.
  • مهناز IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    2 1
    وقتی مسکن مهر رو گرون کردن ... قرار بود متری سیصدهزارتومن باشه ... الان چهارصد و بیست دارن میدن ... تازه اگه تحویل بدن !!!!
  • بدون نام IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    0 0
    چه کسی از تکمیل نشدن مسکن مهر سود میبره؟
  • مسکن IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    2 1
    شايد با هياهو و جوسازي کاذب بتوان قيمت ها را براي اندک مدتي به صورت غيرواقعي بالا يا پايين برد اما قطعا ساز وکار اقتصادي کار خودش را خواهد کرد و قيمت ها را در بازار متعادل خواهد کرد.نيازي نيست حتما به بنگاه ها براي مظنه بازار مراجعه شود. يک راه ساده تر هم وجود دارد کافيست به آگهي روزنامه هاي يک ماه پيش تماس بگيريد بيشترشون نتونستند با قيمت هاي اعلامي ملکشان را بفروشند.علت رونق معاملات بازار اجاره در فصل نقل و انتقالات يعني تابستان هم اظهر من الشمس براي عموم است و يکي از علل قيمت بالاي اجاره نيز در واقع استيصال بساز بفروش ها در فروش املاک به قيمت اعلامي کاذب وعدم قدرت خريد کافي مردم براي خريد مسکن ونه اجاره مسکن است.
  • اقتصاددان IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
    2 0
    با سلام پس از رشد 40 تا 50 درصدي قيمت مسكن در يكسال گذشته هم اكنون بازار خريد ( نه اجاره ) مسكن در تهران دچار ركود شديدي شده است كه مشابه سال 87 مي باشد. با شروع ثبت نام مسكن ويژه تهران در مناطق متوسط و خوبي مانند تهرانسر - حكيميه و چيتگر با قيمت متري حدود يك ميليون و 300 هزار تومان ( نصف نقد و نصف اقساط ) در ماه آينده ركود شديدتر هم خواهد شد و بايد انتظار كاهش 20 تا 25 درصدي قيمت مسكن در تهران تا زمستان امسال را داشت. حرفهاي اين آقاي ستاريان را هم جدي نگيريد ايشان در همه حال چه ركود و چه رونق بر طبل افزايش قيمت مسكن مي كوبد. برويد مصاحبه هاي ايشان در سالهاي 87 و 88 را بخوانيد.
  • مسکن IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
    0 0
    بسازبفروش هاي عمده مسکن در مقايسه با خريداران مسکن( که عموما پراکنده هستند ) از دو امتياز نسبي برخوردارند، اول داشتن تشکيلات رسمي و غير رسمي براي تامين منافع صنفي خود و لذامکان ااتخاذ وحدت رويه در بازار خريد وفروش مسکن و دوم برخورداري ازامکانات مالي بالاو بعضا باد آورده! بنابر اين دور از انتظار نخواهد بود که اين گروه از سازندگان براي حفظ و يا افزايش نا متعارف درآمد حاصل از فروش املاک خود تمايل داشته باشنداز دو امکان ياد شده يعني قدرت تشکيلاتي و توانايي مالي خود سوء استفاده نموده و در تعيين و جهت گيري قيمت ها در بازار مسکن اثرگذار باشند.
  • مهرداد IR ۲۳:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۳
    2 0
    قیمت مسکن به یکسری ساز و کارهای اقتصادی کشور بستگی داره مثلا وقتی اهن 700تومنی پارسال شده 1600تومن وقتی کارگر 25هزارتونی پارسال شده 50هزارتومن وقتی نگهبان ماهی600هزارتومن شده 1100هزارتومن وقتی یک پرس غذایی 3500تومن پارسال که برای کارگرهای ساختمانی میگرفتم شده پرسی7000تومن وقتی گچکاری که پارسال میگرفته متری 3هزارتومن امسال میگه متری 5هزارتومن وقتی چاه کنی که پارسال میگرفته متری10هزارتومن الان میگه 16هزارتومن وقتی راننده تاکسی که پارسال یک کورس راه میگرفته 300تومن الان میگه 500 وقتی یه کارگر ساختمانی مرغ و پارسال میخریده کیلویی4هزار تومان امسال باید بخره 7هزار تومان.......این ها رو اضافه کنید به طرح تفصیلی جدید شهرداری که یک طبقه از جواز ساخت و کم کرده!!!یعنی به جای 4طبقه 3طبقه جواز میده!!!!!!
  • مهرداد IR ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۳
    1 0
    من الان یه ساختمان ساختم به قیمت پارسال شده متری 3میلیون اگر الان با قیمتهای امسال یعنی کلنگی قیمت امسال و هزینه ساخت امسال و طرح تفصیلی جدید که یک طبقه کمتر جواز میدن در میاد متری4میلیون تومن اینها حساب دوتا چهارتاست تا تجربه نکرده باشید متوجه بیچارگیه سازندگان درستکار رو متوجه نمیشید گرون شدن مسکن در ایران سوای سوء مدیریت عوامل دیگری از جمله خود مردم هم دخیل هستن دستندرکاران مواد غذایی و خدمات و بهداشت و......خود ما مردم هستیم هرجا که هستیم و هر کاری که انجام میدیم باید درست انجام بدیم و به حق خودمون قانع باشیم و مسابقه گرون کردن خدماتی که انجام میدیم نگذاریم که نهایتا گریبان خودمون و میگیره باید اول فرهنگ رحم کردن به همدیگه رو یاد بگیریم نباید برای هر کدوم از ما یک مامور بگذارن که کارمون
  • نیما GB ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۷
    0 2
    با ادامه بحرانهای خاورمیانه احتمال سقوط ورکود شدید قیمتها حتمی است