محمود احمدی نژاد طرح دولت وحدت ملی و یا دولت نجات ملی را «شعار»هایی دانست که طراحان « برای خود در فضای سیاسی انتخاب میکنند» و این« اظهارنظرها خیلی در معادلات مردم اثر ندارند.»
در حالی که حدود 30 دقیقه از صحبتهای اولیه رئیسجمهور در دهمین نشست خبری اش مربوط به مسایل غزه بود اما محمود احمدی نژاد پرسشهای زیادی را نیز را درباره غزه پاسخ داد و حتی پس از پایان نشست خبری روز پنجشنبه اش نیز با پرسشهای جا مانده دیگری درباره غزه مواجه شد.
از جمله خبرنگار BBC در پایان گفتوگوی رئیسجمهور با خبرنگاران خطاب به رئیس جمهور گفت:«من صریح از شما میپرسم که آیا جمهوری اسلامی ایران کمک تسلیحاتی به حماس انجام داده است یا نه؟» که احمدینژاد به او پاسخ داد: ما فکر نمیکنیم که حماس نیازی به سلاح داشته باشد و ایران هم نیازی به انجام این کار ندارد و آنچه که در واقع رژیم صهیونیستی را شکست داد، مقاومت مردم غزه است و در واقع این مقاومت است که آنها را به پیروزی رسانده است.
وی با اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و عدم دستیابی این رژیم به اهداف خود در این حمله گفت: آنها هر وقت به اهداف خود نمیرسند و شکست میخورند، به جای پذیرش شکست، دیگران را محکوم میکنند و ما دیدیم در عراق نیز وقتی آمریکا زمینگیر شد، ایران را متهم کرد اما بعدا معلوم شد که دست آنها خالی است.
رئیسجمهور گفت: آنها باید حق مردم فلسطین و غزه را بپذیرند و به جای پذیرش این حق و واقعیت، دیگران را متهم میکنند که البته نتیجهای نمیگیرند و بر شکستهای آنها افزوده میشود.
رییس جمهوری اسلامی ایران در این نشست خبری، اصلاح وضع جهان، برقراری عدالت، امنیت پایدار و صلح و دوستی را تنها از طریق اتحاد ملتها و ایستادن در برابر زیادهخواهیها و زیادهخواهان امکانپذیر دانست و رژیم صهیونیستی و حامیان آن شکستخورده قطعی این تقابل دانست.
رئیسجمهور، صحنه امروز غزه را صحنه فصل و آزمایش بزرگ برای همه عنوان کرد و گفت: در صحنه غزه چند نتیجهی بسیار روشن نیز حادث میشود که یکی از آنها ماهیت این رژیم و دیگری استیصال و شکست قطعی رژیم صهیونیستی است.
احمدینژاد با بیان اینکه امروز بر همگان و حتی حامیان و سران این رژیم به طور کاملا واضحی آشکار شده که ادامهی حیات رژیم صهیونیستی در منطقه امکانپذیر نیست بیان کرد: کسانی که هر روز به بهانهای، زنان، کودکان و افراد غیرنظامی را قطعه قطعه میکنند، معلوم است که از ادامهی همزیستی با ملتهای منطقه مایوسند.
رییسجمهور نتیجهی دیگر بحران غزه را شکست اندیشهی لیبرال، سکولار و اومانیسم عنوان کرد که بیش از 200 سال است عرصههای گوناگون فکری، اقتصادی و اجتماعی ملتها را تحت سلطه دارد.
بیداری ملتها از نتایج تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه است
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، نتیجهی دیگر مسالهی غزه را ناکارآمدی ساز و کارهای سیاسی و امنیتی حاکم بر جهان عنوان کرد که در این میان شورای امنیت که با شعار تامین امنیت جهانی و جلوگیری از تکرار جنگهای خانمانسوز و برای تامین امنیت ملتها به وجود آمده، تاکنون نتوانسته است کاری انجام دهد.
وی ادامه داد: در جنگهای قبل رژیم صهیونیستی، شورای امنیت از این رژیم حمایت کرد. از اشغال جنوب لبنان و فلسطین و در جنگ گذشتهی لبنان نیز از تجاوزکاریهای آن به طور کامل حمایت کرد. شورای امنیت فقط در مواردی که از شکست و اضمحلال این رژیم احساس خطر میکند، وارد صحنه میشود.
به گفته رئیسجمهور، در جنگ عراق نیز ابتدا اشغال کردند و سپس مجوز شورای امنیت را گرفتند.
وی ادامه داد: این شورا در اختیار دولت آمریکا و انگلیس است و ناتوان از تامین امنیت در دنیاست. حدود 14 روز به این رژیم فرصت دادند و پس از اینکه تحت فشار قرار گرفتند، یک قطعنامه بیسر و ته صادر کردند که نه دارای تضمینی برای اجراست و نه مسوولیتها در آن مشخص است.
احمدینژاد با بیان اینکه نتیجه دیگر تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه بیداری ملتها از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب است، گفت: ملتهای آزاده به صورت خودجوش به صحنه آمدهاند و از حریم ملتها دفاع میکنند. امروز تقریبا همهی ملتها حتی در اروپا و آمریکا به حمایت از مظلومیت غزه به پا خاستهاند.
ارتباط تجاری با این رژیم یعنی مشارکت در کشتار زنان و کودکان بیگناه
احمدینژاد خطاب به دولتها خاطرنشان کرد: ملتها ماموریت خود را خوب انجام میدهند و مسوولیت خود را به خوبی میشناسند اما باید بگویم درخصوص عکسالعمل در برابر حوادث غزه برخی دولتها خوب و برخی نسبتا خوب و برخی دولتها نسبتا بد و برخی خیلی بد عمل کردند، اما از دولتهایی که روابط خود را با این رژیم غاصب قطع کردهاند تشکر میکنم و خطاب به سایر دولتها میگویم از این رفتار درسآموزی کنند و قطع رابطه با این رژیم را در روابط خود قرار دهند و در این راستا قطع رابطه به خصوص توسط کشورهای منطقه و عربی و اسلامی حداقل انتظار ملتها از دولتهاست.
وی افزود: تجار و بازرگانان و صاحبان قدرت، روابط اقتصادی خود را با رژیم قطع کنند و کسانی که کالاهای ساخت رژیم صهیونیستی را میخرند بدانند این خرید تبدیل به گلولههایی میشود که سینه کودکان و زنان و مظلومان را هدف قرار میدهد.
رئیسجمهوری همچنین اعلام کرد: در این باره خبر شنیدهام که این وحشیهای بیفرهنگ از گلولههایی استفاده میکنند که رگهای چشم و گوش را متلاشی میکند و علاوه بر ایجاد مجروحیت، چشم و گوش را نیز میگیرد.
وی اعلام کرد: ارتباط تجاری با این رژیم یعنی مشارکت در کشتار ملتها و زنان و کودکان و بیگناهان و امروز چشمان ملتها باز است و نسبت به این مسائل کوتاه نخواهند آمد و در این راستا همه باید اعلام موضع کنند و بدانند هیچ کس از دایره محاسبه خدای متعال خارج نیست. همه باید تکلیف خود را بشناسند و بدانند طرف مظلومی، عدالت، پاکی، شوق هستند یا طرف تجاوز، خشونت یا طرف تجاوز خشونت قرار گرفتند.
خطاب رئیس جمهور به ساکنان سرزمینهای اشغالی
رئیس جمهوری در ادامه خطاب به ساکنان سرزمینهای اشغالی و مردم تحت سلطه رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: در هر دین و مذهب و نژادی که هستید بدانید فرصت آن رسیده که از حاکمان صهیونیستی بپرسید چرا با مردم غزه و لبنان اینگونه رفتار میشود؟ چرا با بشر و بهترین مخلوق خدا اینگونه رفتار میشود؟ و چرا کودکان و بیگناهان را اینگونه میکشند؟ ای یهودیها، مسیحیها و مسلمانها و آنهایی که بویی از انسانیت در شما باقی مانده است تظاهرات کنید و فریاد اعتراضتان را علیه وحشیگریها اعلام کنید.
وی خطاب به سربازان تحت سلطه رژیم صهیونیستی گفت: اطلاع دارم در بین شما ناراضیانی وجود دارند و تعدادی از شما با فرماندهان خود درگیری دارید و از این وضع خسته شدید چرا و به چه دلیل باید مردم را بکشید، به شرایط موجود اعتراض کنید و از دستورات فرماندهان سرپیچی کنید.
احمدینژاد افزود: به لطف خدا شرایط منطقه و جهان در حال تغییر است و خیال نکنند با جنگ غزه شرایط به نفع آنها رقم خواهد خورد و قطعا روابط آینده از دایره دوستی آمریکا و انگلیس هزاران کیلومتر فاصله خواهد داشت و نفرت و انزجار ملتها از استکبار در آنها موج خواهد زد.
دخالت قدرتها اجازه نمیدهد کنفرانس اسلامی برگزار شود
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرگزاری قدس که پرسید چرا ما بعد از 20روز، هنوز جنایات رژیم صهیونیستی را شاهدیم و شاهد اقدامی برای حل و فصل آن نبودیم؟ اظهار کرد: علت آن روشن است. دخالت همان قدرتهایی است که از آن اسم بردم؛ اصلا این رژیم برای این به وجود آمد که به این دولتها فرصت دهند تا تفرقه و فاصله و دوری بین دولتهای منطقه از یکدیگر ایجاد کنند؛ الان هم دارند با فشار کارشکنی میکنند و اجازه نمیدهند کنفرانس اسلامی برگزار شود.
وی ادامه داد: امروز رییس دورهیی کنفرانس اسلامی به تهران خواهد آمد و امیدواریم نشستی که برگزار میشود، منتج به نتیجه مناسبی باشد. اصل کنفرانس برای حمایت از مردم فلسطین درست شده است.
فضای اقتصادی ما با نشاط است
رییسجمهور در پاسخ به سوال خبرگزاری موج درباره یاس و ناامیدی در میان سرمایهگذاران و اقدام دولت برای بازگشت نشاط و پویایی به این بخش گفت: خوشبختانه بخش تولید امروز با نشاط و پویا در حال حرکت است؛ حجم سرمایهگذاری روزافزون است. این میزان امسال 7.6 درصد و سال قبل 6.7 درصد و سال قبل از آن 5.8 درصد بوده است؛ روند رشد ما که ناشی از سرمایهگذاری روزافزون است، صعودی است.رئیسجمهور ادامه داد: اتفاقات عرصه جهانی تاثیر قابل توجهی بر سرمایهگذاری در داخل کشور ما ندارد و فرصتهای خوبی در اختیار اقتصاد ما قرار داده است؛ اقتصاد سرمایهداری به بنبست رسیده است و تاثیرپذیری اقتصاد ایران از تحولات اقتصادی دنیا حداقل است.وی افزود: سیاستهای اصل 44 به قانون تبدیل شده و لایحه هدفمند کردن یارانهها در مجلس در حال رسیدگی است و فضای اقتصادی ما با نشاط است.رییسجمهور با بیان اینکه پروانههای بهرهبرداری صادره هم روند صعودی دارد افزود: در بخش اقتصاد، همیشه موانع و مشکلات هست؛ بخش مهمی از مشغله مدیران اقتصادی رفع این موانع است. بخش خصوصی نیز دارد جایگاه خود را پیدا میکند و ما از این جهت نگرانی نداریم.
همکاری دولت و مجلس در زمینه لایحه هدفمندکردن یارانهها
در ادامه این مصاحبه مطبوعاتی، خبرنگار مهر به طرح این پرسش پرداخت که پرداخت نقدی یارانهها یکی از موضوعات طرح تحول اقتصادی است که برخی از نمایندگان نسبت به پرداخت نقدی انتقاداتی داشتند؛ اگر مجلس نسبت به آن ایراد جدی بگیرد برنامه دولت چه خواهد بود؟
رئیسجمهور پاسخ داد: خوشبختانه امروز فضای خوبی در مجلس، دولت و همکاری بین دولت و مجلس وجود دارد. دولت هم همه توان کارشناسی کشور را برای هدفمندکردن یارانهها به کار گرفت و مجلس هم با توان خوبی دارد کار را رسیدگی میکند؛ ما از این جهت نگرانی نداریم.
برای پرداخت نقدی یارانهها استدلال کارشناسی قوی داریم
وی ادامه داد: هرچه تبدیل به قانون شود، لازمالاجراست. مهم این است که هدفمندکردن یارانهها، یکی از کارهای بسیار بزرگ در نشاط اقتصادی و اصلاحات ساختاری اقتصاد ماست. این هدفی است که حداقل چهار دولت قبل از این دولت به دنبال آن بودند و تلاش کردند حتی قوانینی در این زمینه به تصویب رسید؛ در برنامه سوم و چهارم و در لایحه نظام جامع تامین اجتماعی و همچنین در قانون ساماندهی حمل و نقل عمومی به صراحت آمد. شرایطی فراهم شد و این دولت وقت جدی کارشناسی گذاشت و زمینههای اجرای این کار بزرگ و هدف دیرینه دارد فراهم میشود. نمایندگان حق دارند اظهارنظر کنند؛ این نشاط سیاسی و کارشناسی در کشور ماست و کسی هم نه دلخور میشود و نه گلایه دارد.
وی افزود: ما میخواهیم قانون کامل و بهترین قانون در اختیار دولت باشد و لازمه آن بحث و گفتوگو و چالش است؛ هرچه در مجلس به تصویب رسید، دولت اجرا میکند؛ ما برای پرداخت نقدی یارانهها استدلالهای کارشناسی قوی در اختیار داریم و قرار نیست به چالش تبدیل شود.
ما میگوییم هیچ کس نباید کشته شود
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار واشنگتن پست که پرسید «با خبر شدهایم یک گروه سیاسی در ایران برای سر حسنی مبارک، جایزه نقدی در نظر گرفته و مبلغ آن 1.5 میلیون دلار است، نظرتان چیست و آیا آن را محکوم میکنید؟» عنوان کرد: من چنین چیزی نشنیدهام.
وی ادامه داد: اصلا موضوع این حرفها نیست؛ موضوع این است که اساس جنایتهای رژیم صهیونیستی، اساس اشغالگری و اساس تجاوزگری و ماهیت آن باید برچیده شود و در این امر تمام کشورهای منطقه مشترکند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: تلاش دولتهای حامی رژیم صهیونیستی به نتیجه نخواهد رسید؛ این آرمان، یک آرمان فرهنگی و سیاسی است؛ ما میگوییم هیچ کس نباید کشته شود و باید جنایت برچیده شود؛ باید اجازه دهند ملت فلسطین با رای آزاد خود درباره کشورش تصمیم بگیرد؛ حرف ایران و بسیاری از ملتهای منطقه همین است.
دوره امپراطوری آمریکا بهسر آمده است
در ادامه این نشست خبرنگار ایرنا از رییس جمهوری درباره پروژه ایرانهراسی آمریکا و نیز اقدامات دولت اوباما در این خصوص پرسید، که رییس جمهور در پاسخ گفت: شیوه استعمار نو و کهنه این است که دشمنان فرضی و غیر واقعی درست کند و تعصبات را جلوهگر سازد تا برای خود فرصت تحرک ایجاد کند که از این طراحیهایشان تجربه نگرفتند.
وی اضافه کرد: رابطه ایران با ملتهای منطقه و ملتهای جهان صمیمی و دوستانه است که کمترین رابطهای به این شکل وجود دارد. ضمن اینکه روند ارتباطات سیاسی دولتهای منطقه با ایران یک روند صعودی است.
رئیس جمهوری اظهار امیدواری کرد: این طراحیها تاثیری نداشته باشد و خنثی شود.
احمدینژاد با بیان اینکه مهم نیست که آنها چه میکنند مهم این است که ما چگونه عمل میکنیم، خاطرنشان کرد: در تمامی اجلاسها و دیدارهای با کشورهای منطقه این بحث را مطرح کردهایم که اجازه ندهیم سایه دیگران بر روابط ما سنگینی کند. دوره امپراطوری آمریکا و این طراحیها به سر آمده و تغییر دولتها نیز اثری ندارد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی کشورمان تنها راه آمریکا برای موفقیت را تغییر روابطش از اساس عنوان کرد و گفت: مسیر قبلی به دره ختم میشود. ملتها و سیاستمداران آنقدر بیدار شدهاند که این سیاستهای تفرقهافکنانه تاثیری ندارد.
امیدواری درباره پویایی و انسجام برنامه پنجم
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر صدا و سیما در مورد ابلاغ سیاستهای برنامه پنجم توسعه از سوی مقام معظم رهبری گفت: این سیاست راهنمای عمل دستگاههای کشور در پنج سال برنامه است. خوشبختانه سیاستها بسیار هوشمندانه، دقیق، جامع و منسجم تنظیم شده و جهتگیریهای کلان و درست در آن دیده و گنجانده شده است.
وی ادامه داد: بنای این سیاستها این است که به برنامه ایرانی و اسلامی برسیم که از آرزوهای تاریخی ملت ما بوده است.
احمدینژاد از مقام معظم رهبری به دلیل اهتمام ویژه ایشان برای تدوین این سیاستها و اعمال جهتگیریهای ملی و آرمانی تشکر کرد و در خصوص اقدامات دولت دراین باره گفت: دولت با تمام وجود آن را دنبال میکند و از قبل نیز خود را آماده کرده بود و کارشناسان حوزه دانشگاه را دعوت کردیم تا در تنظیم برنامه مشارکت کنند.
رئیس جمهور اظهارامیدواری کرد که قانون برنامه پنجم توسعه کارآمدتر، پویاتر و منسجمتر تنظیم شود.
لایحه هدفمندکردن یارانهها به معنی افزایش ندادن حقوق نیست
خبرنگاری از رییس جمهوری درباره ماده 13 لایحه هدفمند کردن یارانهها و احتمال افزایش نیافتن حقوق کارگران پرسید که رییس جمهور با بیان اینکه این مساله به معنای آن نیست که افزایش حقوقی در کار نخواهد بود، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف اصلی لایحه هدفمند کردن یارانهها کنترل تورم است تا جلوی افزایش پایه پولی را بگیرد؛ متاسفانه این بار سنگینی است که بهطور مستمر اضافه میشود که این بار را باید برداریم. وی ادامه داد: این مساله به معنای آن نیست که افزایش حقوقی نخواهد بود چون تورم مهار میشود. متناسب با تورم افزایش معنا ندارد. ما افزایشهای عادی سالانه را در بخش کارمندی که بین 3 تا 5 درصد است داریم که این به غیر از بحث تورم است. قوانین هر بخش به جای خود جاری است.
شرایط امروز جهان حاصل نگاه غیر دینمدار به مناسبات است
رییسجمهوری در ادامه دهمین نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اقتصاد پویا که پرسید حادثه غزه در واقع پیامی برای مصلحان و روشنفکران واقعی داشت که عصر سیاستهای مخرب حاکم بر جهان پایان مییابد و در این دوره عبوری خلأ دانشمندان و رهبران ادیان حس میشود، آیا شما این خلأ را حس میکنید و چه پیامی دارید؟ گفت: از سوال دقیق شما ممنونم. شرایط امروز جهان حاصل نگاه غیر دینمدار به مناسبات است و حاصل حاکمیت اندیشه غیردینی است.
وی افزود: خوشبختانه به پایان راه رسیدیم. حتی برای دینمداران واقعی، دینی که خدا برای سعادت انسان، حرمت و کرامت و حقوق انسان آورده فراهم است. این دین صلح واقعی، برادری، عدالت و پاکی واقعی را به ارمغان آورد. الان فصل میدانداری دانشمندان و دین مداران واقعی است که دین پاک را به جامعه بشری عرضه کند. این پیشنهاد خوبی است که حرکتهایمان را در این زمینه گسترش دهیم.
تلاش دولت تداوم روند نزولی قیمتهاست
در ادامه خبرنگار رادیو ایران به طرح سوالی از جانب مردم پرداخت و گفت: این روزها شاهد کاهش قیمت کالای مصرفی و مسکن هستیم علت اصلی این کاهش را چه میدانید و ارزیابی شما از ادامه روند کاهش چیست؟ و آیا نوید ادامه این روند را برای رفاه مردم میدهید؟ که احمدینژاد پاسخ داد: من هم از طرف مردم جواب شما را میدهم. همه تلاش ما این است که روند نزولی تا رسیدن به نقطه مطلوب ادامه پیدا کند. این سیاست دولت است که هم در بودجه سال 87 و هم در تصمیمات سیاسی این موضوع را بهطور جدی دنبال کردیم. یکی از راهبردهای اقتصادی دولت پیگیری همین موضوع است. به دلایل مختلف داخلی و خارجی جهشی در قیمتها داشتیم که دولت در این زمینه خوب عمل کرد و امیدوارم به نقطه مهار مطلوبی که مصرفکنندگان دچار مشکل نشوند، برسیم.وی افزود: از جمله تلاشهای اصلی دولت این بود که اجازه ندهیم تحولات بیرونی تأثیر تعیینکنندهای بر اقتصاد ما داشته باشد. دولت تا حدود زیادی در این زمینه موفق شد، البته در بخشهای گوناگون مشکلاتی داریم که در طرح تحول اقتصادی به آن پرداخته شده و آن را روند مثبتی میدانم و امیدوارم در سالهای بعد روند رشد ما ادامه یابد.
لایحهای برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی به مجلس میرود
رادیو ایران در ادامه به طرح این سوال پرداخت که با توجه به اشاره شما به تشکیل دادگاه بینالمللی برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی با توجه به سازوکارهای نهادهای بینالمللی که هیچکدام پاسخگو نیستند پیشنهاد شما در این زمینه چیست؟
رییسجمهوری پاسخ داد: لایحهای با طراحی قوه قضاییه دارد به مجلس میرود. اگر آن لایحه انشاءالله تصویب شود این اجازه را خواهد داد که دادگاههای ما هم این جنایات را مورد رسیدگی قرار دهند. برخی کشورهای دیگر این توان را دارند که به جنایات بینالمللی رسیدگی کنند. وی افزود: امروز حقوقدانان جهان بسیج شدند و صدها کانون مردمی مثل مردم ایران دستاندرکار چنین برنامههایی هستند. این مناسبات عوض خواهد شد و آنها به سرعت رو به ضعف هستند. سرعت این تحول بسیار سریعتر از چیزی است که برخی تحلیل میکنند و من این را نزدیک میدانم.
اتحادیه عرب باید مسوولیت خود را در قبال غزه انجام دهد
در ادامه نشست خبری رییسجمهور، خبرنگار شبکهی تلویزیونی الفرات عراق پرسید: نظر شما درباره برگزاری اجلاس عرب برای بررسی موضوع غزه چیست؟ گفته میشود عراق در اجلاس دوحه شرکت نخواهد کرد که در این صورت اجلاس به خاطر اینکه به حد نصاب نمیرسد، برگزار نخواهد شد، موضع جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط چیست؟
احمدینژاد گفت: ما فکر میکنیم امروز روزی است که اتحادیه عرب باید مسوولیت خود را انجام دهد و اگر امروز کاری انجام ندهد، پس کی میخواهد کار انجام دهد؟
وی خاطر نشان کرد: درخواست ما از سران عرب این است که اگر بین خود بگو مگو، دلخوریها، گلایهها و رقابتهای جزیی دارند، امروز روزی نیست که اینها مانع از انجام رسالتهای عظیم انسانی و اسلامی آنها شود. وی با بیان اینکه هر روز که میگذرد انسانها در غزه تکه پاره میشوند و کودکان و زنان کشته میشوند و آرزوها بر باد میرود و انسانهای فراوانی از زندگی محروم میشوند، تصریح کرد: امروز مسایل جزیی نباید مانع از همکاری شود. البته میدانیم رژیم صهیونیستی و اربابان آن نمیخواهند کشورهای عربی دور هم جمع شوند و اقدامی کنند.
رییسجمهور یادآور شد: وقت آن رسیده است که این حرفها را کنار بگذارند و تلاش کنند، جلسه تشکیل دهند و از توان خود، از همتها و امکانات خود استفاده کنند تا جنایتها متوقف و حقوق مردم غزه استیفا شود و امیدواریم که در این کار موفق شوند.
احمدینژاد تاکید کرد: کشورهای عربی باید بدانند امروز در برابر تاریخ قرار گرفتند و بالاتر از آن در برابر پیامبر گرامی اسلام و بالاتر از آن در برابر خدای متعال قرار دارند. ما نمیتوانیم این خونهای به ناحق ریخته شده را جواب دهیم.
وی ابراز امیدواری کرد: همه کشورها شرکت کنند و عراق نیز شرکت کند. عراق به ما پیغام داد که شرکت میکند؛ لذا امیدواریم همهی دولتها از عربستان و مصر گلایهها را کنار بگذارند زیرا امروز زمانی نیست که فرصتها را از دست بدهند چرا که ممکن است فردا پشیمانی باشد و آن قابل جبران نباشد.
سئوال انگلیسی درباره غزه و اوباما
در ادامه رییسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار ITN انگلیس مبنی بر اینکه با توجه به تحولات غزه فکر میکنید این نشاندهنده پیروزی مقاومت است؟ و همچنین نظر شما و جمهوری اسلامی ایران درباره شعار تغییر اوباما چیست؟ تصریح کرد: در موضوع غزه باید بگوییم تا امروز نیز غزه پیروز است و مردم غزه و مردم غزه پیروز شدهاند و مسوولیت خود را در دفاع از شرف و کرامت انسانی ایفا کردهاند و هر اتفاقی که بعدا بیفتد، به پیروزی مردم غزه لطمه نمیزند.
احمدینژاد ادامه داد: اتفاقا پیروزی مردم غزه پیروزی همهی ملتهای آزاده و انسانیت در برابر وحشیگری و پیروزی کرامت انسانی در برابر تحقیر ملتها و پیروزی صلحطلبی و عدالتخواهی در برابر جنایت و تجاوزگری است. وی با تاکید بر اینکه تا امروز نیز مردم غزه پیروز بوده و تاریخ، مقاومت آنها را فراموش نخواهد کرد، افزود: حتی مردم آمریکا و انگلیس نیز از این ایستادگی و شجاعت مردم غزه احساس افتخار میکنند؛ چرا که ایستادگی آنها در خانه خودشان بوده و از حقوق اساسی بشر دفاع میکنند؛ بنابراین همهی انسانها خوشحالند و احساس پیروزی میکنند. رئیسجمهور خاطر نشان کرد: البته از اینکه مردم غزه قطعه قطعه میشوند همه ناراحتند.
دولت جدید آمریکا باید رفتارش را نسبت به ملت ایران تغییر دهد
احمدینژاد درباره سوال این خبرنگار که درخصوص تغییرات مورد نظر اوباما پرسیده بود، گفت: قبلا نیز گفتهایم دنیا در آستانه تحولات است و هر دولتی در آمریکا روی کار بیاید، حداقل دو تغییر باید در رفتار خود ایجاد کند که تغییر اول در حوزهی دخالتهای آمریکاست.
وی ادامه داد: یک دولتی درست شده که به خود حق میدهد در همه امور عالم دخالت کند در حالی که کسی این حق را به او نداده است. اتفاقا ریشهی همهی جنگها و نابسامانیها همین دخالتهای نابجای آمریکا در نقاط مختلف دنیاست.
رئیسجمهور با طرح این سوال که دولت آمریکا چه کاره است که در آسیای شرقی، خاورمیانه و در همه جا دخالت میکند؟ تصریح کرد: باید دایره دخالتها به مرزهای آمریکا محدود شود و دولت آمریکا باید خدمتگزار مردم آمریکا باشد. به او چه ربطی دارد که در جاهای دیگر چه میگذرد؟
احمدینژاد تاکید کرد: ملتها آزادند که نوع حکومت و شیوهی زندگیشان را خودشان انتخاب کنند و هیچکس به دولت آمریکا اجازه نداده است که رییس و کدخدای دنیا باشد.
وی به تغییر دیگری که به گفته خود باید دولت جدید آمریکا انجام دهد اشاره کرد و گفت: آن تغییر رفتار نسبت به ملت ایران است. آنها بیش از 57 سال به ملت ایران ظلم کردند. از کودتای آمریکایی 1332 تا امروز دولتهای متوالی آمریکا همه در مقابل ملت ایران بودند.
احمدینژاد ادامه داد: انتخاب با خود ملتهاست اما اگر آنها بخواهند شرایط خود را در دنیا و آمریکا تغییر دهند، باید رویکرد را تغییر دهند. گر چه ملت ما از این رویکرد دشمنانه و بدخواهانهی دولتهای مکرر آمریکا آسیبهایی را دیده است اما این فشارها و رفتار دولت آمریکا باعث شده که ملت ما خود را پیدا کند و روی پای خود بایستد.
وی یادآور شد: امروز ملت ما سیاست، اقتصاد، صنعت، کشاورزی و علم و فناوری مستقل داشته و سرعت پیشرفت ملت ما به مراتب از سایر ملتها بیشتر است و آینده درخشانی را پیشروی خود دارد.رئیسجمهور خاطر نشان کرد: اگر تغییرات حقیقی، واقعی و اصولی باشد، از طرف ملتها با استقبال مواجه میشود اما اگر با همان رفتارهای پیشین و تغییر تاکتیک و با بستهبندی جدید بخواهد ادامه پیدا کند روند شرایط جهانی همان روند گذشته خواهد بود.
از پادشاه عربستان خواستم که مواضعش را صریح اعلام کند
رییسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار کیهان درباره پیامش به پادشاه عربستان و اینکه روابط با این کشور در کنار استمرار آن خیانت به اسلام چگونه خواهد بود؟ گفت: ما همواره خواهان روابط دوستانه و برادرانه با کشورهای مختلف به خصوص با کشورهای اسلامی هستیم و در آینده نیز خواهیم بود. البته هدف ما نیز هست که طراحیهای دولت آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی موجب کدورت و دور شدن ملتها نشود.
وی خاطر نشان کرد: البته ما به برخی از رفتارها انتقاد داریم و انتظار داریم این رفتارها را اصلاح کنند و حاضریم کمک کنیم که این رفتارها را اصلاح کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه موضع ما در برابر کشورهای منطقه و اسلامی با موضع ما در برابر رژیم صهیونیستی و حامیان آنها موضع کاملا متفاوتی است، تصریح کرد: همه باید مواظب باشیم و همهی فریادها باید علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی باشد.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: اگر رفتارهای غیرقابل قبول و سست از بعضیها در منطقه دیده میشود، حاصل دخالت و تحمیل و فشارهایی است که از طرف آمریکا و حامیان رژیم صهیونیستی میآید و ما آنها را از هم تفکیک میکنیم و حواسمان است که نباید اجازه دهیم بین ملتها و دولتهای منطقه درگیری ایجاد شود که این خواست رژیم صهیونیستی و حامیان اوست.
وی یادآور شد: دیدید که آن آدم بیعاطفه گفت که ما هیچ فشاری را احساس نمیکنیم. باید مراقب باشید که همهی فریادها علیه جنایتکاران صهیونیستی و حامیان او در آمریکا و انگلیس است. البته انتقادها باید بشود و درخواستها باشد.
احمدینژاد با اشاره به نامه خود به پادشاه عربستان سعودی نیز گفت: در این نامه شرایط را تشریح کردم و خواستم که مواضع خود را صریح اعلام کند و البته در آنجا ابراز امیدواری کردم که اعلام موضع صریح وی به گونهای باشد که امید دشمنان برای ایجاد تفرقه در منطقه را به یاس تبدیل کند.
رئیسجمهور تاکید کرد: ما به دنبال این نیستیم که جبهه اصلی گم شود. باید همه مراقبت کنیم.
ادبیات چماق و هویج مطلوب نیست
رئیس جمهوری در ادامه پاسخ به سوالات خبرنگاران در دهمین نشست خبری خود با در پاسخ به سوالی درباره روی کار آمدن دولت جدید کاخ سفید و تغییر نگرش و سیاستهای جدید در قبال ایران و به ویژه سیاست چماق بیشتر هویج بیشتر و بهترین زمان برای تغییر روابط طی 30 سال گذشته با آمریکا اعلام کرد: فکر میکنم ادبیات چماق و هویج ادبیات مطلوبی نیست. دنیا عوض شده است و فکر میکنم همه سیاستمداران و حتی رسانهها متوجه این تغییر شده باشند؛ موضع ما کاملا روشن است و اگر تغییرات، تغییرات اساسی و براساس عدالت، احترام به حقوق ملتها، احترام به قانون و دوستی باشد قاعدتا ملتها استقبال خواهند کرد اما اگر همان سیاستهای قبلی بر پایه مبانی غلط و خودبرتربینی گذشته ادامه پیدا کند، نتیجه آن از قبل معلوم است.
وی اعلام کرد: ما نمیخواهم از پیش قضاوتی داشته باشیم و منتظر میمانیم و حوصلهمان زیاد است تا ببینیم آنها چه کار خواهند کرد. احمدینژاد در ادامه در پاسخ به پرسش خبرگزاری تلویزیونی چین درباره آرزوهای رئیس جمهوری در ارتباط با روابط ایران با آمریکا و چین سی سال پس از انقلاب اسلامی اعلام کرد: آرزوهای ما آرزوهای انقلاب است و میخواهیم همه دنیا پر از صلح و صفا و برادری باشد و میخواهیم همه ملتها در رفاه و آسایش باشند و ملت ایران نیز در صلح، آرامش و پیشرفت باشد.
ایران و چین هیچگاه در نقطه مقابل هم نبودهاند
وی در رابطه با چین و رابطه ایران با این کشور اظهار کرد: رابطه ایران با چین متفاوت از رابطه ایران و آمریکاست؛ چراکه ما با چین روابط دوستانه تاریخی داریم و هیچگاه چین و ایران در نقطه مقابل هم نبودند، اگرچه این رابطه فراز و نشیبهایی داشته است اما همواره پایه این روابط براساس دوستی و روابط سازنده بوده است و الان هم این روابط بسیار خوب است بهطوری که حجم سرمایهگذاریهای مشترک و حجم تجارت روزافزون شده است.
وی با اشاره به توافقنامه دوسال گذشته دولت ایران با رئیسجمهوری چین در خصوص 200 میلیارد دلار روابط تجاری ظرف مدت 10 سال اظهار کرد: بر این اساس قرار بود هر سال 20 میلیارد دلار مبادله تجاری صورت بگیرد، اما سال اول تجارت ما از مرز 20 میلیارد دلار گذشت و امسال هم این رقم به 30 میلیارد دلار نزدیک شده است و این به معنای اراده دو ملت و دو دولت برای توسعه روابط دوستانه است.
رابطه ایران و آمریکا رابطه خاص است
رییس جمهوری در خصوص روابط ایران و آمریکا اظهار کرد: این رابطه رابطه خاص است. از آنجایی که دولت آمریکا به دنبال توسعهطلبی و استیلای بر جهان بوده است از ابتدا در مقابل ملت ما اقدامات ناشایستی را انجام داده و موضعگیریهای ناپسندی داشته است بهطوریکه کودتا کرده و دولت ملی را ساقط کردند و دولتی خشن و غیر مردمی را حاکم کردند. این دولت تمام منابع کشور ما را بردند و با حرکت مردمی انقلاب اسلامی مخالفت کردند و طی سی سال گذشته همیشه مقابل ملت ما قرار داشتند و به ویژه در جنگ تحمیلی با همه توان از دشمنان ملت ما حمایت کردند و هشت سال از همان دشمنانی که بعدها آن را از قدرت ساقط کردند در مقابل ایران حمایت قاطع و بلاشرط کردند و همینها باعث شده است روابط ما با دولت آمریکا خاص باشد.
احمدینژاد ابراز امیدواری کرد که سردمداران آمریکا از مردم آمریکا درس بگیرند و خواستههای مردم آمریکا را اجرا کنند و در این باره گفت: مردم آمریکا مخالف رفتار دولتشان در عرصه جهانی به خصوص با ملت ایران هستند. ما امیدواریم آنها رفتار خود را اصلاح کنند اما در هر حال ملت ایران بر روی پای خود ایستاده است و قادر است از منافع، استقلال و حیثیت خود دفاع کند و ما ترجیح میدهیم فضا دوستانه و عادلانه و بر پایه احترام متقابل باشد.
استقبال از پیشنهاد استفاده از سلاح نفت برای پایان دادن جنگ غزه
رئیس جمهوری در پاسخ به پرسش خبرنگار رویترز درخصوص استفاده از سلاح نفت برای پایان دادن به تنش در غزه با همکاری کشورهای اسلامی و عربی و قطع فروش نفت به کشورهای حامی رژیم صهیونیستی اظهار کرد: این پیشنهاد خوب است و اگر کشورهای عربی همکاری کنند امکانپذیر است چراکه نمیشود ملتها نفت را بدهند و همین نفت تبدیل به گلوله و موشکی شود که بر سر مردم غزه فرو میریزد چراکه این معادلهای ناعادلانه است، اما فعلا چنین چیزی در دستور کار نیست.
درباره دولت وحدت ملی و تحمل دولت
احمدینژاد در پاسخ به پرسش خبرگزاری فارس درباره هدف طراحان از طرح دولت وحدت ملی و یا دولت نجات ملی در شرایط کنونی کشور اظهار کرد: در کشور ما آزادی است و من نمیگویم این آزادی مطلق است، اما نزدیک به مطلق است به خصوص در دوره این دولت افراد نسبت به این دولت تقریبا از آزادی مطلق برخوردارند و هرچه دلشان میخواهد، میگویند و حتی آمارهای دروغ و ساختگی با تیترهای بزرگ و در مصاحبههای جنجالی منتشر میشود و دولت تحمل میکند و ما فکر میکنیم این فضای آزادی که در کشور است منافع بیشتری از آن دارد که دولت بخواهد به دستگاه قضایی شکایت کند و با اینها برخورد قانونی و قضایی شود.
رئیس جمهوری تاکید کرد: قانون اساسی حاکم است. همه ارکان کشور با رای مردم انتخاب میشوند و آنهایی هم که اینگونه حرفها را میزنند عجله نکنند، بالاخره انتخابات نزدیک است و هر چیزی که مردم انتخاب کردند همه باید گردن نهند. قوانین ما بسیار روشن است و همه امور ما به انتخاب مردم برمیگردد و بالاخره هر کس شعاری را برای خود در فضای سیاسی انتخاب میکند و به نظر من این اظهارنظرها خیلی در معادلات مردم اثر ندارند.
سهمیهبندی بنزین در سال آینده به لایحه هدفمندکردن یارانهها بستگی دارد
احمدینژاد در پاسخ به پرسش دیگر باشگاه خبرنگاران درباره وضعیت سهمیهبندی بنزین در سال آینده اظهار کرد: اگر لایحه هدفمند کردن یارانهها آنگونه که دولت طراحی کرده به تصویب مجلس برسد طبیعی است که دیگر سهمیهبندی بنزین مفهومی نخواهد داشت اما زمان دقیق اجرای آن منوط به تصویب لایحه است تا ما ببینیم چقدر مقدمات لازم است تا بر اساس پیشبینیهایمان مردم را در جریان بگذاریم.
مجازات شرکتهایی که به نفع رژیم صهیونیستی مبادلات تجاری میکنند
رئیسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه در مورد اقدامات ایران درخصوص تحریم و توقف مبادلات با شرکتهایی که منافع صهیونیستها را تامین میکنند، گفت: لایحهای که در دولت تصویب شده، این اجازه را به دولت میدهد که شرکتها و بنگاههای اقتصادی که به نفع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی، سرمایهگذاری یا این رژیم را کمک میکنند، مجازات کند که جزییات آن در دست بررسی است. وی ادامه داد: با فضای موجود مجلس، این مصوبه به سرعت تصویب و راهکارها در آن دیده میشود؛ شناسایی این شرکتها کار زیاد سختی نیست.
مشکل امروز دنیا رفتار آمریکاست
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامهی فاینشیالتایمز درخصوص مصداق ایران برای تغییر رفتار دولت آمریکا و مذاکره با آمریکا گفت: همه حرفهایی که در این جلسه زده شد، مصداق بود؛ همهی اینها مصداقی از جنایات دولتهای متوالی آمریکاست. مشکل امروز دنیا مشکل رفتار آمریکاست.
رئیسجمهور اضافه کرد: سربازان آمریکایی در ژاپن، آمریکای جنوبی و خاورمیانه چه میکنند؟ چه کارهی عالمند؟ حمایت قاطع از رژیم صهیونیستی و کشتارها و جنایات آن به چه معناست؟
رئیس شورای عالی امنیت ملی کشورمان، با تاکید بر اینکه یکی از تغییراتی که آمریکاییها باید در رفتار خود بدهند، این است که گوشهایشان را بیشتر باز کنند، ببینند و بشنوند، خاطر نشان کرد: این مساله مقدمهی تغییر است. در نامهای که به آنها دادیم مطالبهی تغییر بر اساس کدهایی از خود مسوولان آمریکایی ارایه شده بود که حضور در منطقه، عراق و رفتار با ملتها از آن جمله است.
به گفته رئیسجمهور، آمریکا هماکنون در افغانستان برای منفعل کردن چین و هند، پاکستان را دچار تنش میکند و امروز اساس شبکه تروریسم و مواد مخدر را تحت کنترل دارند. وی افزود: تولید مواد مخدر از سه هزار تن به هشت هزار تن رسیده است.
نظام سیاسی ایران یکی از روانترین سیستمهاست
دکتر احمدینژاد در پاسخ به سوال همین خبرنگار نظام سیاسی ایران را برای کسانی که میخواهند به ایران ضربه بزنند پیچیده توصیف کرد و گفت: اگر این نظام پیچیده نبود 100 دفعه به ما ضربه زده بودند؛ اما این نظام برای کسانی که در ایران در حال زندگی هستند یا تصمیم میگیرند، یکی از روانترین سیستمهاست و رهبری بر اساس قانون و عرف ملت ایران در بالاترین جایگاه قرار دارند و دولت و قوای دیگر نیز جایگاه خود را دارند، کار و وظایفشان نیز مشخص است. رئیسجمهور در پاسخ به این سوال که آمریکاییها در مورد اینکه با چه کسی در ایران مذاکره کنند دچار تردید هستند، گفت: در این طرف هیچ مشکلی وجود ندارد و آنها باید مشکل خود را حل کنند.
مساله غزه راهحل نظامی بیرونی ندارد
خبرنگار LBC لبنان از رئیسجمهور در مورد وضعیت بحرانی غزه و احتمال مشارکت ایران در اقدام نظامی مشترک احتمالی علیه رژیم صهیونیستی پرسید؟ که وی در پاسخ گفت: مساله غزه، راهحل نظامی بیرونی ندارد و خود مقاومت حریف آنها میشود کما اینکه این کار صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: مهم این است که همسایگان غزه دست آنها را نبندند؛ مردم فلسطین میتوانند جنایتکارها را بر سر جایشان بنشانند. از دولت مصر نیز خواستهایم و امیدواریم مسالهی تجاوز حل شود و فشارها جواب دهد.
استقبال از گفتوگو با آمریکا به شرط عدالت و احترام متقابل
رئیس شورای عالی امنیت ملی، در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اطلاعات در مورد اظهارات وزیر خارجه آینده دولت آمریکا در مورد گفتوگو با ایران و شروط ایران برای این مساله گفت: مواضع ما روشن، منطقی، قانونی و عادلانه است. از گذشته نیز گفتهایم که از گفتوگو و رابطه استقبال میکنیم اما شرط آن، این است که بر پایهی عدالت و احترام متقابل باشد.
احمدینژاد تاکید کرد: اگر بازیهای سیاسی و دستهبندیهای جدید مطرح باشد، به نتیجه نخواهد رسید و ما باید تغییرات را به طور واقعی و حقیقی مشاهده کنیم؛ اگر تغییرات حقیقی اتفاق بیفتد شرایط عوض میشود.
وی با تاکید بر اینکه اگر موضع همان موضع استکباری و زورگویی باشد، این ادبیات منقرض شده است، گفت: اینگونه برخوردها هیچ تغییری در مناسبات نمیدهد و اگر مبنا، عدالت و احترام به دیگران باشد، مثبت است؛ وگرنه تغییر دولتها به خودی خود خیلی اعتبار ندارد و برای ما فرقی نمیکند که چه کسی سر کار بیاید، مهم رفتار اوست. رییسجمهور بار دیگر خاطر نشان کرد: اگر تغییرات اساسی باشد مورد استقبال ماست.
اطلاعات نهایی بودجه یکشنبه اعلام میشود
در ادامه نشست خبری رییسجمهور، خبرنگار شبکه خبر پرسید: با توجه به اینکه بودجه سال 88 آخرین بودجهی دولت است، این بودجه از نظر قیمت نفت و دلار چه ویژگیای دارد و آیا مواردی بوده که در طول این سه سال نتوانستید در بودجه بیاورید و بخواهید آن را در آخرین بودجه دولت نهم به مجلس بفرستید؟
احمدینژاد پاسخ داد: بودجه مراحل نهایی تدوین را میگذراند و اجازه دهید یکشنبه آینده که بودجه کامل میشود، اطلاعاتش منتشر شود.
وی خاطرنشان کرد: درست است که نواسانات قیمت نفت موثر است؛ ما تجربهی جدی داریم که در گذشته با قیمتهای خیلی پایین نیز کشور اداره شده و خوشبختانه با ذخایر قابل توجهی که در کشور داریم و با پیشبینیهایی که از گذشته شده ما مشکلی نداریم.
وی با بیان اینکه برنامههای اقتصادی و توسعه زیرساختها و تأمین اجتماعی و اصلاحات اجتماعی ادامه پیدا خواهد کرد اظهار کرد: باید توجه کرد که بودجهی ما یک بودجهی برنامهای است که برای کشور یک برنامه پنجساله تدوین شده و برای هرسال اهدافی معین شده و دولت، مقداری اهداف را شفافتر کرده و اولویتبندیها و سازوکارهای تحقق اهداف را اصلاح کرده و ابتکارات جدیدی اضافه کرده است.وی یادآور شد: روند، روند خوبی است و البته طبیعی است همیشه واقعیت با آنچیزی که آدم در ته دل خود آرزو دارد که محقق شود، فاصله دارد.
دیپلماسی ایران در قبال غزه هماهنگ بود
در ادامه خبرنگار برنا پرسید: زمانی که حملات رژیم صهیونیستی به نواز غزه آغاز شد، یک دیپلماسی قوی از سوی جمهوری اسلامی ایران برای متوقفکردن این حملات انجام شد اما به نظر میرسد در این دیپلماسی جای وزارت امور خارجه به عنوان قلب هدایتکننده دیپلماسی کشور، خالی و در حاشیه بود. آیا این برای سیاست خارجی کشور نقطه ضعف به حساب نمیآید؟
رئیسجمهور پاسخ داد: برداشت من از صحنه این نیست؛ چراکه دیپلماسی که امروز دنبال میشود، یک کار هماهنگ است و همه دارند کار میکنند؛ دولت، وزارت خارجه، مجلس محترم و سایر بخشهای مردمی با همه توان خود کار میکند و وزارت خارجه نیز روزهای نسبتا پرکاری را دنبال میکند.
احمدینژاد تأکید کرد: اما حادثه پیچیده است و عرصه دیپلماسی در این حادثه، یک عرصه گسترده و پیچیدهای است و بعضی جاها به سرعت و بعضی جاها میلیمتری به جلو میرود؛ یعنی موضوعات متنوعی در برابر ماست اما داریم تلاش خودمان را میکنیم.
نیروگاه بوشهر مسیر خود را طی میکند
رئیسجمهور در پاسخ به خبرنگار آسوشیتدپرس که پرسید مدتی است راجع به فعالیتهای ایران کمتر صحبت میشود و به نظر میرسد غرب چندان پیگیر نیست، آیا این نشانهای از عقبنشینی غرب است و در مورد به کار افتادن نیروگاه بوشهر توضیح دهید، پاسخ داد: نیروگاه بوشهر مسیر خود را طی میکند و آن طور که پیمانکاران برنامه دادند، سال آینده برنامههای آن پیش میرود؛ الان نسبتا دارد خوب پیش میرود.
احمدینژاد در مورد بخش اول سوال این خبرنگار نیز توضیح داد: من این واژههای عقبنشینی و پیشرفت را نمیپسندم؛ اشتباهی اتفاق افتاد که برابر حق ملت ایران موضعگیری شد؛ اگر عدهای به این نتیجه برسند که اطلاعات غلطی به آنها رسیده، اسمش را پذیرش حقیقت و واقعیت مینامم و آنرا از نشانههای کمال انسانها و پیشرفته بودن دولتها میدانم. وی افزود: موضوع هسته ای موضوع کهنهای است و ظرفیت ندارد که عدهای بخواهند به بهانه آن شرایط جهان را تغییر دهند؛ اگر کسانی بخواهند اشتباهات گذشته را تکرار کنند، دستاوردی ندارد؛ ما کشوری عضو آژانس هستیم و از حقوق قانونی خود که طبق مقررات آژانس از آن برخورداریم، استفاده میکنیم و بیش از حقمان را نمیخواهیم و نظارتها در این زمینه به طور مرتب انجام میشود.
برنامه پنجم را تا خردادماه آماده میکنیم
خبرنگار ایسنا در ادامه پرسید: زنده نگه داشتن اندیشه دینی و سیاسی حضرت امام (ره) و برجسته کردن آن به عنوان یک معیار اساسی در تمام سیاستگذاریها یکی از بندهای مهم ابلاغیه سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه از سوی مقام معظم رهبری بوده است، از نگاه شما زنده نگهداشتن اندیشه امام (ره) چگونه باید از سوی دولت و همه ارکان نظام پیگیری شود و جریانهای سیاسی کشور در این زمینه چه نقشی دارند؟ همچنین تدوین برنامه پنجم درحال حاضر در چه مرحلهای قرار دارد و دولت حدودا چه زمانی آن را به مجلس ارائه خواهد کرد؟
احمدینژاد پاسخ داد: ما همه تلاشمان را داریم انجام میدهیم که تا خرداد آینده برنامه را آماده کنیم تا مجلس فرصت کافی برای بررسی دقیق قانون برنامه را داشته باشد. بتوانیم برنامه را تدوین کنیم و برای این کار داریم از ظرفیتهای کارشناسی و علمی کشور استفاده میکنیم.
امروز کشور در مسیر آرمان امام (ره) حرکت میکند
وی افزود: امروز، نام، راه و آرمان امام (ره)، هویت ملی، انسانی و انقلابی ماست، مسیر امام (ره)، مسیری است که امروز در کشور دارد طی میشود و همه قوا موظفند معیارهای اندیشهی امام را در برنامهریزیها وارد کنند تا فضای عمومی قوای ما آرمانی باشد. نوع نگاهها باید نگاه آرمانی و نگاه امام (ره) باشد.
رییسجمهور در ادامه مثال زد: نهادینه شدن فرهنگ خدمتگزاری، دوری از اسرافگرایی، توجه به استقلال کشور، توجه به خودکفایی کشور و عزت کشور از ارکان دیدگاهها و مشی امام (ره) است که در ولایت و رهبری استمرار دارد و ما باید تصمیماتی بگیریم که مقوم اینهاست.وی گفت: امیدوارم موفق شویم و من از کارشناسان و برنامهریزان دعوت میکنم نظراتشان را پیرامون برنامه در اختیار رییسجمهور قرار دهند.
کمک ما به ملت فلسطین معنوی و دیپلماتیک است
رئیسجمهور در لحظات پایانی گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال یک خبرنگار عرب که خود را نماینده سه خبرنگار معرفی کرد و درباره ارتباط کشورهای اسلامی با یکدیگر از احمدینژاد سوال کرد، گفت: کدورتی بین ملتها و دولتهای اسلامی وجود ندارد. امیدوارم موانعی که در ارتباط با گسترش هر چه بیشتر این روابط وجود دارد برطرف شود.
وی همچنین گفت: کمک ما به ملت فلسطین کمکهای سیاسی، معنوی و دیپلماتیک است و در واقع ما سعی کردهایم که کمکهای بشردوستانهای را به مردم مظلوم غزه انجام دهیم و امیدواریم که راه برای رساندن این کمکها هرچه زودتر باز شود.
رئیسجمهور همچنین درباره دیگر سوال این خبرنگار در خصوص رابطه ایران و مصر و احتمال وجود مشکل در ایجاد رابطه با مصر گفت: ما مشکلی نداریم و فکر میکنیم بیشتر مسایل مربوط به دخالتهای بیگانگان است و ما امیدواریم این شرایط عوض شود.
نظر شما