۰ نفر
۱۱ آبان ۱۳۸۸ - ۱۴:۲۵

سیل هشدار‌ها درعراق سبب شده تا همه در حالتی از آماده‌باش قرار گیرند

همه در عراق این روزها هشدار می‌دهند. هشدار درباره به تأخیر افتادن انتخابات، هشدار درباره افزایش حملات تروریستی، هشدار درباره تضییع حقوق اقوام مختلف در کرکوک، هشدار درباره تصویب قانونی که لیست بسته انتخاباتی را پدید آورد و سرانجام آخرین هشدار روز دوشنبه متعلق به نوری المالکی نخست‌وزیر این کشور بود که بعثی‌ها را هدف قرار داده و نسبت به ورود آنها به پارلمان آینده عراق ابراز نگرانی کرده بود.
به نوشته منابع خبری سیل هشدار‌ها درعراق سبب شده تا همه در حالتی از آماده‌باش قرار گیرند، چه درباره برگزاری انتخابات و چه درباره مسائل امنیتی. تعداد کرسی‌های پارلمان، نحوه و مدل برگزاری انتخابات، قضیه کرکوک، سهمیه زنان و اقلیت‌ها همچنان از مسائل حل نشده انتخابات سراسری ژانویه عراق محسوب می‌شوند و از سوی دیگر تحرکات گسترده القاعده در کشور و اتحاد نامیمون آنها با عناصر بعثی بازمانده از رژیم صدام تمرکز مسئولان اجرایی این کشور را به هم ریخته است.
درچنین شرایطی نوری مالکی نخست‌وزیر عراق درباره نفوذ اعضای حزب منحله بعث به مجلس نمایندگان هشدار می‌دهد و تأکید می‌کند که ملت عراق و خانواده شهدا و زندانیان باید دیدگاه‌های خود را بیان کنند تا اعضای بعث به مجلس نمایندگان راه نیابند.
مالکی که به شدت درباره بروز دو واقعه خونین در کشورش که یکی به چهارشنبه و دیگری به یکشنبه خونین مشهور شد ناراحت و نگران است، بازماندگان حزب بعث را مشتی انگل خوانده و در موضع‌گیری اخیر خود به همگان توصیه می‌کند که با وجود این انگلها ملت عراق روی سعادت و ثبات را نخواهد دید.
در همین اثنا سیاستمداران، احزاب، فرقه‌ها، اقوام و همه فعالان صحنه‌های مختلف سیاسی عراق نگران قانون انتخابات هستند که اگر تصویب نشود ممکن است بهانه‌ای مناسب برای به وجود آمدن تأخیر در برگزاری انتخابات شود. کمیسیون عالی انتخابات عراق نیز روز دوشنبه نسبت به احتمال تأخیر در زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور هشدار داد.
قاسم العبودی، رئیس اداره‌ انتخابات در کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق گفت: کمیسیون عالی و مستقل انتخابات عراق به پارلمان ابلاغ کرده در صورتی که طی روزهای آینده قانون جدید انتخابات در پارلمان به تصویب نرسد دستکم باید نظام مشخصی برای استناد به آن در برگزاری انتخابات ارائه شود و تعداد کرسی‌ها، سهمیه زنان و اقلیت‌ها در پارلمان نیز مشخص شود. وی همچنین عنوان داشت: چنانچه زمان بگذرد و توافقی در خصوص قانون انتخابات صورت نگیرد زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در معرض تهدید قرار می‌گیرد.
در چنین شرایطی و با وجود اینکه بحث و جدل بین فراکسیون‌های پارلمانی عراق درباره پیشنهادهای مربوط به حل مسئله کرکوک همچنان ادامه دارد، اما هیچ نتیجه روشنی به دست نیامده است. حتی فراکسیون ترکمن‌ها و اعراب پیشنهاد سازمان ملل را بررسی کردند اما به نتیجه‌ای نرسیدند.
در همین حال روزنامه‌های عراقی به نقل از حسن عثمان نماینده مجلس این کشور اعلام کردند که سازمان ملل برای حل بحران کرکوک پیشنهاد جدیدی ارائه کرده است اما محمد تمیم یک نماینده دیگر مجلس تأکید کرده است که کمیساریای عالی انتخابات و کردها همه پیشنهادهای حل مشکل کرکوک را نادیده گرفتند.
از سوی دیگر پیشنهاد‌های مختلفی که چه از ناحیه داخل و چه از ناحیه خارج برای رفع مشکل کرکوک به پارلمان تزریق می‌شوند این خطر را در پی دارند که تنها موجب سردرگمی و اتلاف وقت شده و نهایتاً تصمیم‌گیری را مشکل‌تر کنند. این در حالی است که برخی از نمایندگان پارلمان عراق بر این باور نیستند و معتقدند بحران‌های سیاسی باید از طریق توافق‌های سیاسی در خارج از پارلمان حل و فصل شوند.

فرستاده ویژه سازمان ملل هم رسید
در این اثنی فرستاده ویژه سازمان ملل متحد نیز از روز یک‌شنبه وارد بغداد شده تا گزارش اولیه خود را درباره امنیت این کشور پس از دو بمب‌گذاری مهیب در پایتخت که 250 کشته درپی داشت، تهیه کند. او در عراق است چرا که مقامات این کشور از سازمان ملل خواسته‌اند تا نقش کشورهای خارجی از جمله سوریه و عربستان را در بمب‌گذاری‌های اخیر بررسی کند. اسکار فرناندز تارانکو روز دوشنبه در همین راستا با مقامات عراقی از جمله نوری المالکی نخست‌وزیر این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد. این فرستاده ویژه همچنین قصد دارد با وزیران کابینه و مقامات وزارت امور خارجه عراق نیز دیدار کند.

 

کد خبر 22648

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین