علی اصغر تفضلی، مسئول حوزه کشاورزی بنیاد مستضعفان در رابطه با واردات میوه گفت: « در سه ماهه اول سال 91 حدود 6/21 میلیون دلار میوه از ترکیه و مصر وارد کشور شده است».
تفضلی همچنین با ارائه آمار از حوزههای متفاوت مصر این کشور را کشوری فقیر خواند و گفت: «تولیدناخالص داخلی مصر در سال 2001 با 80 میلیون نفر جمعیت معادل 231 میلیارد دلار بوده اما ایران با 70 میلیون نفر جمعیت در همان سال 480 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته است. این کشور از لحاظ آب نیز در مضیقه است و کل آب این کشور 55 میلیارد مترمکعب تخمین زده میشودو بارندگی آن کمتر از 100 میلیمتر در سال است. در حالی که منابع آبی در دسترس ما 95 میلیارد مترمکعب است و میانگین بارندگی 250 میلیمتر در سال را داریم».
مسئول حوزه کشاورزی بنیاد مستضعفان سطح زیر کشت را در مصر 3 میلیون و 400 هزار هکتار خواند که با محاسبه دو بار کشت در برخی مناطق سالانه به حدود 5 میلیون هکتار می رسد.
تفضلی با تاکید بر پیشرفتهای قابل توجه مصر در کشاورزی در 15 سال اخیر گفت: «مصریها توانسته اند بهره وری خود را افزایش دهند و به رکود اروپا که برداشت 7 تن در هکتار است نزدیک شوند».
به گفته تفضلی مصریها با این که در کنار الجزایر و ترکیه بزرگترین واردکننده گندم به شمار می روند اما در زمینه چغندرقند رکود 55 تن در هکتار و در نیشکر 135 تن در هکتار را دارند. علی اصغر تفضلی با تمجید از دانشمندان مصری و هم چنین اجرای درست خصوصی سازی در مصر افزود: «مصریها از دهه 80 دو رقم برنج عرضه کردند و بالاترین عملکرد برنج را با تولید بیش از 10 تن در هکتار خود اختصاص دادند که باعث شده تا صادراتی بیش از 900 هزار تن برنج داشته باشند».
3939
نظر شما