یک متخصص بیماریهای داخلی، با تاکید بر اینکه گروههای در معرض خطر گرمازدگی کمتر در تماس با نور خورشید باشند، گفت: سالمندان، اطفال و بیماران قلبی و عروقی، کلیوی و دیابتی بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند.
دکتر تورج احمدی جویباری افزود: به این افراد توصیه میشود که از ساعات ی11 صبح تا شش و هفت بعدازظهر از منزل بیرون نیایند و در صورت اجبار، مرتب از مایعات استفاده کنند.
وی با بیان اینکه ورزشکاران نیز از دیگر افرادی هستند که در معرض گرمازدگی هستند، گفت: این افراد نیز باید فعالیتهای ورزشی خود را در فصل تابستان در محیطهای باز کاهش دهند، چرا که همین فعالیتهای فیزیکی بویژه در محیط باز باعث خواهد شد تا بدن فرد دچار کم آبی، ضعف و بی حالی شود.
جویباری ادامه داد: گرمازدگی در افراد از فرم خستگی شروع میشود و حتی فرد را به فاز شوک میبرد.
وی با تاکید بر اینکه افرادی که در محیطهای گرمسیر زندگی کردهاند، کمتر به گرمازدگی مبتلا میشوند، علت این امر را مقاومت بدنی این افراد در مقابل اشعههای نور خورشید ذکر و خاطر نشان کرد: افرادی که در مناطق سردسیری زندگی میکنند، از مقاومت بدنی کمتری در مقابل گرمازدگی برخوردارند و زودتر در معرض ابتلای به این بیماری قرار میگیرند.
این متخصص بیماریهای داخلی با بیان اینکه افراد در ماه رمضان( رمضانی که در فصل تابستان قرار گرفته) بیشتر در معرض گرمازدگی قرار میگیرند، گفت: افراد روزه دار بدلیل کاهش آب بدنشان، زودتر گرمازده میشوند، بنابراین بهتر است سعی کنند در صورت امکان از قرارگیری در محوطه باز خودداری کنند.
جویباری، اطلاع رسانی به مردم در خصوص گرمازدگی و عوارض ناشی از آن را در این مدت بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: باید از بروز گرمازدگی در افراد پیشگیری کرد.
وی در ادامه با اشاره به راه درمانی گرمازدگی در افراد، افزود: باید بیمار را با قرار دادن در وان آب سرد، سرد نگه داشت، به شرط آنکه آب سرد موجود در وان، دمایی کمتر از محیط داشته باشد و بیش از حد سرد نباشد.
این متخصص افزود: تنظیم آب و الکترولیت های بدن فرد گرمازده و توجه به شرایط فیزیکی بدن او نیز از دیگر راهکارهای درمانی است.
301301
نظر شما