مدیر کل توسعه منابع فيزيكي وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت طرحهای جایگزینی تختهای فرسوده بیمارستانی منوط به تامین بودجه و منابع مالی آن است، گفت: به ازای هر تخت بیمارستانی ما حدود 120 تا 140 میلیون هزینه نیاز و بین 30 تا 50 میلیون تومان هم هزینه تجهیزات داریم.
مهندس سید محمد مهدی کلانتریان با تاکید بر لزوم جایگزینی تختهای فرسوده به جای مقاوم سازی آنها، افزود: بررسی تختهای موجود بیمارستانی، وزارت بهداشت را به این نتیجه رساند که باید برنامه بلندمدتی نظیر جایگزینی به جای مقاوم سازی این تختها در نظر داشته باشیم به همین منظور وزارت بهداشت طرح جایگزینی 70 هزار تخت بیمارستانی در کل کشور را در سال گذشته تصویب کرد که در حال حاضر این طرح شروع شده که 3 هزار و 700 تخت بیمارستانهای تهران برای سال 91 انجام میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه نباید با مقاوم سازی تختهای فرسوده بیمارستانها باعث اتلاف زمان و هزینه شد، تصریح کرد: برخی از این بیمارستانها به دلیل اینکه تمامی تجهیزاتشان فرسوده است ارزش مقاوم سازی ندارند بهترین کار این است که دولت با اختصاص مبلغی از محل درآمدهای نفت در جایگزین کردن این تختها به وزارت بهداشت کمک کند.
مدیر کل توسعه منابع فيزيكي وزارت بهداشت همچنین از کمک بخش خصوصی در جایگزینی تختهای فرسوده استقبال کرد و گفت: در صورتی که بخشهای خصوصی در جایگزینی این تختها وارد عمل شوند هم به هزینههای ساخت و بهرهبرداری تختها و بیمارستانهایی که ما برای جایگزینی انتخاب کردیم کمک میکند و هم باری از دوش دولت برداشته میشود و هم اینکه مردم زودتر از خدمات درمانی آن استفاده میکند.
مهندس کلانتری در ادامه با تاکید بر اینکه برای ساخت و تجهیز یک تخت بیمارستانی 200 میلیون تومان هزینه نیاز داریم، اظهار کرد: به ازای هر تخت بیمارستانی ما حدود 120 تا 140 میلیون هزینه نیاز و بین 30 تا 50 میلیون تومان هم هزینه تجهیزات داریم.
وی همچنین با بیان اینکه محرومترین استان کشور در حوزه وضعیت بیمارستانها استان تهران است، افزود: صرف نظر از بخش خصوصی که بیمارستانهایی در کشور ساخته است و تعرفههای وزارت بهداشت را برای ارائه خدمات به مردم رعایت نمیکند و خدمات در آن گرانتر است بیمارستانهای دولتی در تهران فرسوده هستند.
مهندس کلانتری ادامه داد: برنامه وزارت بهداشت جایگزینی تختهای فرسوده در تهران است به طوری که طرح جایگزینی 8 هزار تخت در سالهای 89 و 90 تصویب شد و تعدادی از آنها مثل بیمارستان شهدای تجریش، میرزا کوچک خان و فاطمه الزهرا با کمک بخش خصوصی عملیات اجراییشان شروع شده و 3هزار و 700 تخت آن هم امسال جایگزین میشود.
مدیر کل توسعه منابع فيزيكي وزارت بهداشت پیشرفت عملیاتی طرح جایگزینی تختهای بیمارستانی را منوط به تامین منابع مالی دانست و تصریح کرد: پیشرفت این طرح بستگی به منابع مالی دارد که دولت یا بخش خصوصی در اختیار ما قرار می دهد. اگر منابع مالی و بودجه تامین شود یک بیمارستان 200 تختخوابی را میتوان در مدت سه سال ساخت اما از لحاظ مهندسی، تجهیزات، تکنولوژی و ساخت و ساز هیچ مشکلی نداریم.
مهندس کلانتری در پایان خاطرنشان کرد: برنامه جایگزینی یکهزار تخت از سال 81 تا سال 91 در شهر تهران تصویب و طراحیهای آن انجام شده و اعتبارات آن در حال ورود به وزارت بهداشت است.
301301
نظر شما