آذرجزایری: در حال حاضر 11 شهرک صنعتی در استان تهران وجود دارد که بنابرآمارهای رسمی 8هزار و 597 قرارداد در این شهرکها منعقد شده که تنها 3320 واحد آن فعال هستند.
براساس آمار موجود در سایت شرکت شهرکهای صنعتی تهران در حال حاضر 56 هزار و 540 نفر در این شهرکها مشغول به فعالیتند در حالیکه با محاسبه تعداد قراردادها این تعداد در حال حاضر باید به 418 هزار نفر برسد.
براین اساس فعالترین شهرک صنعتی تهران در حال حاضر شهرک صنعتی عباس آباد با 1987 قرارداد و تعداد واحدهای فعال حدود 1049 است که حدود 15 هزار و 296 نفر در آن فعال هستند. اگرچه در این شهرک صنعتی نیز براساس برآوردهای صورت گرفته در شرایط فعلی باید 45 هزار فرصت شغلی ایجاد شده باشد.
در عین حال از شهرک صنعتی پیشوا نیز میتوان به عنوان غیرفعالترین شهرک صنعتی تهران نام برد که حدود 20 قرارداد برای فعالیت صنعتی در این شهرک به امضا رسیده اما تنها یک واحد و حدود 28 نفر در آن فعال هستند.
براین اساس در حال حاضر به دلیل مشکلاتی چون کمبود نقدینگی، عدم ارائه تسهیلات بانکی، عدم پرداخت مطالبات معوقه دولت به شرکتهای حاضر در این شهرکها و نبود قوانین ثابت و پایدار و. . . بسیاری از شرکتهای حاضر در این شهرکها در آستانه ورشکستگی قرار گرفتهاند و با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند.
این در حالی است که بسیاری از صنعتگران فعال در این شهرکها ارائه آمار موجود را بسیار خوشبینانه میدانند و تأکید دارند: تنها چند دقیقه زمان لازم است تا با قدم زدن در سطح شهرکها متوجه شوید که این آمارها بسیار خوشبینانه اعلام شده و در حال حاضر حتی 10 درصد از شهرکها نیز فعال نیستند.
اشتغال و فعالیت واحدها تا تاریخ 1/7/88
مصطفی رحمانی مدیرفروش شرکت پارس صنعت پرند یکی از شرکتهای فعال در شهرک صنعتی پرند در این باره با اشاره بر اینکه حتی 10 درصد از شهرک صنعتی پرند فعال نیست تأکید کرد: شرکت پارس صنعت پرند که یکی از فعالترین شرکتهای برقی کشور محسوب میشود نیز به دلیل مشکلاتی چون کمبود نقدینگی و عدم حمایتهای لازم از سوی دولت نیز به این نتیجه رسیده که کارخانه موجود را تعطیل کند.
وی معتقد است بحران مالی در شرکتهای فعال در شهرکهای صنعتی چون پرند بسیار جدی است به گونهای که 10 درصد شرکتهای فعال در شهرک پرند نیز یا در آستانه ورشکستگی قرار گرفتهاند و یا حدود شش ماه است که حقوق کارمندان و کارگران خود را پرداخت نکردهاند. این فعال صنعتی افزود: در حال حاضر بسیاری از شرکتهایی که از آنها به عنوان فعالین این شهرکها در آمارها یاد میشود کارخانههای خود را تعطیل کردهاند و با وارد کردن قطعات چینی و انبار کردن در این کارخانهها به خرید و فروش قطعات چینی میپردازند.
براساس گفتههای رحمانی در شرایط فعلی سود واردات بسیار بیشتر از تولید در داخل است چرا که به دلیل عدم حمایتهای لازم مشکلات تولید بر سرراه صنعتگران روز به روز در حال افزایش است.
مدیرفروش شرکت پارس صنعت پرند از عدم دریافت مطالبات این شرکت از سوی وزارت نیرو خبر میدهد و تأکید دارد: در حالیکه مالیات برارزش افزوده باید به صورت ماهانه و بر زمان مشخصی پرداخت شود اما در ازای آن دولت خود مطالبات معوق ما را پرداخت نمیکند در حالیکه ما باید برای ورود مواد اولیه خود به موقع پول را به گمرک واریز کنیم، مالیات را به موقع پرداخت کنیم و در صورت عدم توان پرداخت باید جریمههای سنگینی را متقبل شویم اما دولت برای دیر پرداخت مطالبات ما هیچ گونه تعهدی را نمیدهد و متأسفانه صنعتگران نیز به دلیل وجود کارفرمای دولتی ناچار به ادامه وضعیت فعلی هستند.
رحمانی همچنین یکی از مشکلات موجود را مسایلی چون تحریم میداند و معتقد است: دود تحریم به چشم صنعتگران رفته است. وی از نیاز واردات یکی از قطعات مورد استفاده درتولیدات خود میگوید و اینکه به دلیل تحریم با مشکلات زیادی برای واردات این قطعه مواجهند.
این در حالی است که مسئولان صنعتی کشور همچنان با ارائه آمارهایی تأکید دارند: وضعیت شهرکهای صنعتی بهبود یافته و از مشکلات گذشته خبری نیست.
نظر شما