نمایندگان شهرهای شمالی کشور که پا را فراتر گذاشتند و دستورهای [مسعود میرکاظمی، وزیر بازرگانی دولت نهم] را مبنی بر واردات برنجهای بیکیفیت که بعدها سروصدای زیادی هم کرد پای «غضنفری» گذاشتند، گرچه وی هم در این ماجرا بیتقصیر نبود.
اما مهدی غضنفری وقتی برای کسب رأی اعتماد پشت تریبون مجلس رفت، بیشترین مدت نطق خود را به «کاهش قیمت تمام شده تولیدات داخلی» و «مدیریت واردات در دولت دهم» اختصاص داد تا جلب نظر نمایندگان مجلس را سبب شود.
قائله واردات برنجهای آلوده به سم سبب شد تا غضنفری وعده مدیریت واردات را اجرایی کند. وزیر بازرگانی به فاصله چند روز پس از اعلام غیراستاندارد بودن برخی انواع برنجهای وارداتی به کشور دستور داد کارگروه ویژهای به منظور اجرای روشهای شناسایی کالاهای وارداتی فاقد کیفیت و نحوه جلوگیری و یا کاهش واردات آنها تشکیل شود.
وزیر بازرگانی به این کارگروه ویژه یک ماه فرصت داد تا اقدامات عملی از طریق عدم ثبت سفارش کالاهای فاقد کیفیت را به کار بندد و راهکارهای چگونگی مدیریت و کنترل مؤثر واردات کشور با توجه به اهداف حمایت از تولیدات داخلی و رعایت حقوق مصرفکنندگان را مورد بررسی دقیق قرار دهد.
نتیجه تشکیل کارگروه دولتی مدیریت واردات این شد که دو لیست از نام تجاری کالاهای وارداتی بیکیفیت منتشر شود.
مسعود دانشمند، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با «خبر» در خصوص علت رویکرد جدید دولت میگوید: این کارگروه رابطه مستقیمی به طرح هدفمند کردن یارانهها دارد.
دانشمند در خصوص اعلام اسامی کالاهای بیکیفیت از سوی سازمان توسعه تجارت و تأثیر آن بر کاهش واردات این کالاها گفت: «این رویکرد که روزی نام کالایی را اعلام کنیم به عنوان کالای بیکیفیت هیچ تأثیری در تنظیم بازار نخواهد داشت، چرا که این کالاها به دلیل برند نبودن هیچ اعتبار و وجاهتی ندارند و 10 دقیقه بعد از اعلام نام آنها، عنوان و نام تجاری خود را تغییر میدهند و نام دیگری را برمیگزینند و این روش دولت را در برابر واردکنندگان قرار خواهد داد.»
متن کامل این گزارش را با عنوان دولت؛ پدر خوانده واردات بخوانید.
نظر شما