فارس نوشت:

رئیس انجمن داروسازان ایران گفت:دولت افزایش حق فنی داروخانه‌ها از 950 تومان به 1100 تا 1400 تومان را که از سوی وزیر بهداشت به معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری پیشنهاد شده است،ابلاغ نکرده است اما در برخی استانها داروخانه‌ها به خاطر مشکلات مالی افزایش داده‌اند.

رهبر مژدهی آذر  افزود: داروخانه‌ها با مشکلات مالی و اداری فراوانی رو به رو هستند، یکی از این مشکلات ابلاغ نشدن حق فنی از سوی دولت است، وزیر بهداشت افزایش «حدود 20 درصدی» تعرفه‌های پزشکی را به معاونت راهبردی ریاست جمهوری پیشنهاد داده است ولی معاون رئیس جمهوری هنوز آن را امضا و ابلاغ نکرده است و این مسئله برای داروخانه‌ها مشکل ساز شده است.

وی درباره میزان حق فنی داروخانه‌ها گفت: حق فنی بر اساس نرخ پارسال برای هر نسخه 950 تومان بود که بر اساس پیشنهاد وزیر بهداشت باید به «1100 تا 1400 تومان»( بین 20 تا 40 درصد افزایش) برسد.

رئیس انجمن داروسازان ایران در پاسخ به این پرسش که نظر داروخانه داران درباره این نرخ حق فنی چیست، گفت: «داروخانه داران مراعات حال مردم را می‌کنند» البته چون سرویس دهی آنچنانی برای ارائه دارو به مردم وجود ندارد این نرخ قابل قبول است. اگر بخواهیم سرویس کاملی به مردم بدهیم نرخ واقعی حق فنی داروخانه باید بین 4 تا 5 هزار تومان مانند ویزیت یک پزشک باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که این نرخ ممکن است مردم را ناراضی کند، گفت: حق فنی نسخه دارو را باید بیمه پرداخت کند اما متأسفانه بیمه‌ها زیر بار نمی‌روند، اگر بیمه‌ها حق فنی نسخ دارویی را پرداخت کنند هم مردم با دریافت خدمات مناسب، راضی خواهند بود و هم داروخانه داران با رضایت بیشتر به مردم خدمات ارائه می‌کنند.

مژدهی آذر گفت: مشکل مهم دیگر داروخانه‌ها تأخیر همیشگی بیمه‌ها در پرداخت مطالبات و هزینه نسخ است که واقعاً برخی داروخانه را به مرز ورشکستگی رسانده به طوری که تعداد زیادی از آنها، داروخانه را برای فروش گذاشته‌اند.

وی ادامه داد: بین 5 تا 6ماه هست که بیمه‌ها مطالبات داروخانه‌ها و شرکتهای دارویی را نپرداخته‌اند، به عنوان مثال بیمارستان مسیح دانشوری 2 میلیارد و 500 میلیون تومان به دو شرکت دارویی بدهکار است و چون بیمه پولش را نمی‌دهد توان پرداخت ندارد یا بیمارستان الزهرای اصفهان به همین علت 12 میلیارد تومان به 4 شرکت پخش دارو بدهکار است در چنین شرایطی شرکتهای دارویی چطور می توانند خودشان را اداره کنند و هزینه‌های جاری و پرسنل خود را تأمین کنند.

رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: مسئله مهم دیگر مشکلاتی بوروکراسی است که هر از چند گاهی توسط یک سازمان دولتی برای داروخانه‌ها ایجاد می‌شود، یکبار اداره مالیات است،یکبار شهرداری است، یکبار آتش نشانی است، بیمه‌ها هم که همیشه مشکل ساز هستند.
301301

کد خبر 234378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =