۰ نفر
۲۹ دی ۱۳۸۷ - ۱۱:۰۱

عذرا جعفری لیسانس مامایی است اما در 10 سال گذشته بیشتر وقتش را صرف شرکت در فعالیت‌های اجتماعی کرده است

راحله موحدی: شاید بیشتر ما با شنیدن نام زنان افغان، ناخود آگاه به یاد زنانی محروم، کم‌سواد، با روبنده و زنان زمان حکومت طالبان می افتیم. این تازه تصور ماست که در همسایگی این جامعه رنج‌کشیده زندگی می‌کنیم و لابد باید واقعی‌تر از نگاهی باشد که غربی‌ها به کشورهای آسیایی از قبیل افغانستان دارند. به باور خیلی از آن‌ها زنان آسیایی از هر گونه فعالیت اجتماعی وسیاسی محرومند.

اما در این میان آنچه مسلم است زنان آسیایی به ویژه زنان عرب و افغان و پاکستانی سال‌هاست که برای شرکت در فعالیت‌های اجتماعی وسیاسی مبارزه می کنند و اکنون از پس این سالیان، شاهد حضور فعالانه و گاهی شگفت‌آور این زنان هستیم.

به گزارش بی‌بی‌سی، به تازگی در ایالت دایکندی که یکی از محروم‌ترین ایالات افغانستان به شمار می‌آید، در اقدامی بی‌سابقه یک زن به عنوان شهردار مرکز ایالت، شهر نیلی، انتخاب شده است.

عذرا جعفری، نخستین زنی است که از سوی ارگان‌های محلی افغانستان به عنوان شهردار شهر نیلی منصوب شده است.

با آنکه در قانون اساسی افغانستان ذکر شده که شهردار ها باید با آرای مردم انتخاب شوند اما تا پیش از انتخاب خانم جعفری این سمت تنها در اختیار مردان قرار داشته و هیچ‌گاه دولت این سمت را به رای‌گیری نگذاشته است.

خانم جعفری تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته لیسانس مامایی به پایان رسانده، اما در 10 سال گذشته بیشتر وقتش را صرف شرکت در فعالیت‌های اجتماعی کرده است.

او پس از آغاز به کار اعلام کرد که بر اساس برنامه‌هایش، شهر نیلی باید چهره یک شهر حقیقی به خود بگیرد و همچنین مردم آن از خدمات شهری برخوردار شوند؛ چیزی که مدت‌ها از آن محروم بوده‌اند و از دستیابی به آن‌ها ناامید.

در سال ۲۰۰۴ میلادی، زمانی که دایکندی به عنوان سی و چهارمین ولایت افغانستان اعلام شد، نیلی به عنوان مرکز این ولایت تعیین شد. پیش از آن نیلی یکی از پایگاه‌های مجاهدین در سال‌های جنگ افغانستان با ارتش شوروی سابق بود.

نیلی از شهرهای کوچک افغانستان واقع در مرکز این کشور است و تنها نشانه‌ها و شباهت‌های آن به یک شهر، یک بازار تجاری و چند ساختمان دولتی است.

به نوشته بی‌بی‌سی، خانم جعفری امیدوار است با کمک‌های والی بتواند تمام برنامه‌هایی که در ذهن دارد را اجرا کند و چهره جدیدی به شهر روستا مانند نیلی ببخشد؛ چرا که به اعتقاد اوتا امروز این شهر کوچک، چهره شهری نداشته است.

اما با توجه به امکانات محدودی که در اختیار شهرداری ها به ویژه شهرداری نیلی قرار می گیرد، چالش‌های زیادی پیش روی برنامه های خانم جعفری قرار دارد و به نظر بعید می رسد که دست کم در مدتی کوتاه این منطقه کوهستانی به شهری با استانداردهای امروزی تبدیل شود.

عذرا جعفری به خوبی می‌داند که با پذیرفتن این سمت، ریسک بزرگی را قبول کرده اما معتقد است آغاز هر حرکت بزرگی با خود ریسک به همراه دارد.

 

کد خبر 2358

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی AF ۰۳:۰۱ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۸
    0 2
    بسیار جای خوشی دارد برای ایشان آرزوی موفقیت دارم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین