ایسنا نوشت:

در پي درخواست 7 سينماگر مبني بر برگزاري يك نشست تعاملي با نيروي انتظامي، سرانجام اين نشست برگزار شد.

در اين نشست كه بدون حضور خبرنگاران و مديران سينمايي در روزهاي پاياني ماه رمضان و در آستانه تعطيلات برگزار شد، سينماگران مختلفي حضور داشتند.

از سينماگراني كه در اين نشست،سخنراني كردند مي‌توان از فرهاد توحيدي،همايون اسعديان،منوچهر محمدي،رويا تيموريان نام برد و در ادامه پس از سخنراني اين سينماگران بيژن نوباوه و سردار بهمن كارگر سخنراني كردند كه البته سخنان آنها درباره‌ي وضعيت سينماي كشور، ناراضايتي و انتقاد برخي از سينماگران حاضر را در پي داشت.

 

توحيدي: اهل فرهنگ شاني بالاتر از سياست دارند

فرهاد توحيدي به عنوان يكي از امضا‌ء كنندگان نامه به سردار كارگر در اين نشست گفت: فرهنگ مانند اقتصاد نيست كه شاخصه‌هاي مشخصي داشته باشد. شاخصه‌هاي فرهنگ تغيير مي‌كند و نمي‌توان عيني درباره آن صحبت كرد. در واقع وقتي در حوزه فرهنگ اظهار نظري صورت مي‌گيرد شاخصه‌اي وجود ندارد كه بخواهيم با آن نوسانات حاصل از آن را نشان دهيم.

اين سينماگر، فرهنگ را مقوله‌اي سخت‌تر و درازمدت‌تر از اقتصاد توصيف كرد.

 

توحيدي در بخش‌هايي از سخنانش از برخوردها در حوزه فرهنگ گلايه كرد و گفت: اهل فرهنگ شأني بالاتر از سياست دارند و در اردوگاه اين و آن، پياده نظام كسي نمي‌شوند.

او همچنين گفت: اهل فرهنگ دل در گرو نظام و كشورشان دارند و كاري نمي‌كنند كه به زيان كشورشان باشد.

 

همايون اسعديان هم به عنوان سينماگر حاضر در اين نشست، گفت: ما جلسات مختلفي با نيروي انتظامي داشتيم ، در واقع انجام دادن بحث فرهنگي در نيروي انتظامي يك طنز تلخ است. چرا كه صحبت كردن درباره فرهنگ براي يك جاهاي ديگري است اما چون آنجاها نمي‌توانيم صحبت كنيم، اينجا صحبت مي‌كنيم.

 

وي يادآور شد: در شش ماه گذشته ما حدود 10 بار با اعضاي نيروي انتظامي ديدار و گفت‌وگو كرديم اما از يك ماه و نيم قبل كانون كارگردانان درخواست ديدار با معاونت سينمايي وزارت ارشاد را داده است كه هنوز هم هيچ جوابي نگرفته‌ايم.

 

كارگردان «طلا و مس» در ادامه سخنانش از شرايط فعلي سينما انتقاد و تصريح كرد: سينماي ما سينماي شريفي است، اما امروز در بدترين مقطع تاريخي خودش در بحران اكران و توليد به سر مي‌برد.

 

محمدي: سينماي ايران مولود انقلاب است

منوچهر محمدي هم با انتقاد از شرايط فعلي سينما، سخن گفت و تاكيد كرد: دوست و دشمن بايد يقين داشته باشند كه موجوديت سينماي ايران مولود انقلاب اسلامي است و كم پيش مي‌آيد كه يك نفر فرزند خود را ذبح كند.

 

اين تهيه‌كننده هم با ابراز اميدواري از آينده سينماي ايران اظهار كرد: گاهي تدبير در سكوت است و من فكر مي‌كنم در شرايط گذرايي هستيم كه در حد يك پلك به هم زدن از بين خواهد رفت اما ممكن است آسيب‌هايي را به دنبال داشته باشد. در كل معتقدم در نهايت تمام اين اتفاقات فعلي در سينما به بلوغ و پختگي سينماي ايران كمك خواهد كرد.

 

تيموريان: تعامل سينماگران با پليس از قبل وجود داشته است

رويا تيموريان ـ بازيگر ـ هم ضمن قدرداني از تعامل نيروي انتظامي و سينماگران بيان كرد: اين گردهمايي را بهتر است ادامه تعامل سينماگران و نيروي انتظامي دانست، چرا كه قبلا هم اين تعامل وجود داشته كه برجسته‌ترين نمونه‌اش مبارزه با قاچاق فيلم‌ها و محصولات فرهنگي بوده است.

 

وي در ادامه به شرايط سينما اشاره و اظهار كرد: حرفه سينما به گونه‌اي است كه مورد توجه ويژه‌اي قرار مي‌گيرد و كل اعضاي آن زير ذره‌بين قرار دارد اما بايد بستري فراهم شود كه برخي اشخاص اجازه برخوردهاي سليقه‌اي و زيرپا گذاشتن حقوق شهروندي افراد اين حرفه را نداشته باشند. ما توقع داريم برخي شايعه‌ها محل تصميم‌گيري نسنجيده و اتهامات به سينماگران نشود چرا كه در آينده اين كار جنبه‌هاي رواني را پديد مي‌آورد كه بر محصولات سينمايي تاثيرگذار خواهد بود و ما را از وظيفه خدمت رساني كه برعهده داري باز مي‌دارد.

 

اين بازيگر سينما با يادآوري اين نكته كه هنرمندان ديده‌بان جامعه هستند گفت: آثار فرهنگي قابل اعتنا در فضاي آرام و با حفظ احترام به دست مي‌آيد كه متاسفانه گاه از هنرمندان دريغ مي‌شود.

 

رويا تيموريان در پايان سخنانش با شريف خواندن سينماي ايران خاطر نشان كرد:‌ ما هميشه از عنوان خانه و خانواده سينما ياد مي‌كنيم و به آن احترام مي‌گذاريم. خانواده در سنت و مذهب هر جامعه مورد احترام است و ما هم به همين دليل از سينماگران به عنوان خانواده سينما ياد مي‌كنيم چرا كه معتقديم سينماي ما شريف و سلامت است.

 

نوباوه: بعضي ضعف‌هاي سينما را به پاي ديگران مي‌نويسيم

بيژن نوباوه ـ عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ـ و فعال رسانه‌اي با نقل قولي از سيد مهدي شجاعي سخنانش را آغاز كرد و گفت: از سيد مهدي شجاعي پرسيدند فرهنگ يعني چه؟ ايشان فرمودند «فرهنگ يعني همه چيز و همه چيز يعني فرهنگ.» من هنوز معني فرهنگ را استخراج نكرده‌ام و حرف ايشان خيلي عميق است. فرهنگ گستره‌اي است كه همه در آن اظهار نظر مي‌كنند. وقتي نگاه به فرهنگ درجه دوم و در سبد اقتصادي خانوارهايمان هزينه كار فرهنگي پايين باشد، خانواده‌اي در يك رستوران شانديز 100 هزار تومان خرج مي‌كنند اما اگر قرار باشد كتابي بخرند كه 30 هزار تومان قيمتش باشد، مي‌گويند ارزان‌ترش پيدا نمي‌شود؟!

 

وي در بخشي از سخنانش با اشاره به حواشي اخير پروژه «لاله» در كميسيون فرهنگي مجلس گفت: برخلاف آنچه مطرح مي‌شود، كميسيون فرهنگي قرار نيست سناريو بخواند. ما از مسؤول سينماي كشور چند سوال كرديم، كه وقتي سينماگران يا مستندسازان اين قدر دچار مضيقه هستند، چرا هفت ميليارد قرار است تنها براي يك پروژه صرف شود؟

 

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش، سينماي ايران را مولود انقلاب دانست و بيان كرد: واقعا سينماي ما با اين گستره تا چه حد پاسخگوي نيازها بوده است؟ من فكر مي‌كنم ما بعضي از ضعف‌هاي سينما را به پاي ديگران مي‌نويسيم. من 31 سال و 11 ماه است كه خبرنگار هستم. پنج هزار دقيقه مستند دارم. ولي امروز وقتي به تاريخ و كارنامه خودم نگاه مي‌كنم، مي‌بينيم اگر هدايت درستي شده بودم 500 دقيقه كافي بود.

 

نوباوه با انتقاد ازآنچه نداشتن يك راهبرد و استراتژي برنامه‌ي يك ساله در سينما دانست، ادامه داد: ما از معاونت سينمايي پرسيديم كه يك راهبرد و يك استراتژي يك ساله بدهد، اما تاكنون پاسخي به ما نداده است.

اين نماينده مجلس با نام بردن از برخي فيلم‌ها نسبت به آنها انتقاداتي وارد كرد.

 

سردار كارگر: ما به دنبال اقتدار نرم هستيم

سردار بهمن كارگر در نشست تعاملي پليس با اهالي سينما با اشاره به نامه‌ي 7 سينماگر گفت: انتظار داشتيم دوستاني که حضور داشتند راجع به ناجا صحبت کنند و انتقاد هم بکنند چون ما تاکنون نشان داده‌ايم که طرفدار منطق و عقل هستيم.

 

وي با اشاره به سخنانش در حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: در آنجا مطالبي بيان کردم و از آن مطالب به شدت دفاع مي‌کنم چون فکر نمي‌کنم دراين جمع کسي مخالف فساد در سينما نباشد در واقع سينما آمده است که با فساد مقابله کند. سينما را درست نکرديم که در آن فساد بشود و گفتيم اين را هم قبول نداريم که کساني مي‌گويند سينما فاسد است با حرف آنها مخالفيم يعني حرفي بود که در آن جلسه ما گفتيم و ترميم جامعه سينما برعهده خود سينماگر است.

 

كارگر با بيان اينكه ما با ورود مسائل امنيتي به سينما و اصلاح سينما مخالفيم گفت: سينما گران ما عاقل و فهيم هستند و تعارف هم نمي‌کنم چرا كه سينما به کشور ما خيلي کمک کرده و بايد بگوييم درود بر روح مطهر حضرت امام خميني( ره) که اين آزادي را براي ما به ارمغان آورد و شما و ما الان در يک محل امنيتي و انتظامي داريم با هم مباحثه مي‌کنيم واقعاً مي‌شود گفت که اين آزادي وجود دارد که يک نيروي امنيتي بيايد در کشور صحبت کند و بعضي‌ها انتقاد کنند و بيايند بگويند که ما مي‌خواهيم جواب بدهيم و سوال کنيم ما بايد قدر مملکت خودمان را بدانيم مملکت ما يک مملکت با تاريخ بزرگ و افتخارآفرين و يک مملکتي است که هميشه در پرتو دستورات دين مبين اسلام در مقابل سختي‌ها توانسته موفق باشد.

 

معاون اجتماعي ناجا در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به برخي موارد مطرح شده در نشست، گفت: اگر کسي وزارت ارشاد را در اين مملکت بخواهد تخريب و تضعيف کند اين مردود است و ما مخالف او هستيم. وزارت ارشاد مسئوليت فرهنگي کشور را دارد. حال هر کس که مي خواهد وزير باشد. اگر کسي بخواهد وزير ارشاد را تضعيف کند يا رئيس سازمان سينمايي را، از نظر ما مردود است. امروز آقاي شمقدري است در گذشته آقاي جعفري جلوه بود و فردا کس ديگري مي شود مسئول اين سازمان و وزارتخانه. آيا اين رويه(تخريب) درست است آيا سنگ روي سنگ بند مي شود؟! لذا همه بايد تابع قانون باشيم دوستان اين را دقت کنند که امورات و موضوعات مربوط به سينما و وضعيت آن را قانون معلوم مي کند و ما بايد همه تابع قانون باشيم نه اينکه خداي نکرده عده اي در مقابل قانون بايستند.

 

كارگر خطاب به سينماگران گفت: اگر در دولت آينده از خود شما يک نفر را بعنوان رييس سازمان سينمايي گذاشتند آيا خود شما قبول مي‌کنيد که يک عده بيايند با شما مخالفت کنند. اگر کسي مسئله قانوني دارد برود از طريق قانون پيگيري کند ولي ما نياييم اين پايه‌ها را تضعيف کنيم. خواهش بنده از اهالي سينما و آقاي نوباوه که در مجلس و آشنا به سينما هستند و رئيس کميسيون اصل 90 که در جلسه حضور دارند اين است بياييد روي مشترکاتمان کار کنيم و نرويم به اختلافاتمان بپردازيم.

 

كارگر افزود: به نظر من مساله‌اي كه ما بايد به آن تاكيد داشته باشيم قانون است. الان اگر ما به قانون واقعاَ تن ندهيم اگر به قانون تكيه نكنيم به چه بايد تكيه كنيم. بعضي از دوستان به نيروي انتظامي انتقاد مي كنند. مي گويند در ناجا فلان مامور شما كار بدي را انجام داده مي‌گوييم قبول داريم و با آن مامور برخورد مي كنيم. ولي شما از ما نخواهيد كه اعمال قانون نكنيم و کار را تعطيل کنيم.

 

وي افزود: بايد وحدت داشته باشيد واقعا اين نيست كه ما بياييم يك جناح‌بندي كنيم و فقط بياييم سينما را سياه و سفيد كنيم هميشه خودمان در سفيدي قرار بگيريم و بقيه را بگذاريم توي سياهي؛ همه دارند زحمت مي كشند. بعضي از دوستان كه در جلسه هستند ممكن است تفكراتشان با هم نزديک نباشد ولي دارند واقعاَ زحمت مي‌كشند.

 

كارگر افزود: ما در ناجا به دنبال پيشگيري اجتماعي و به دنبال اقتدار نرم هستيم. اقتدار نرم هم يكي از لوازم اصلي آن هنر است و بويژه همين مساله سينماست.

 

برخي سينماگران در پايان نشست، پيرو برخي مباحث مطرح شده با گلايه اين نشست را ترك كردند.

 

اوايل تير ماه، هفت نفر از اهالي سينما (داود رشيدي، همايون اسعديان، داريوش فرهنگ، فرهاد توحيدي، سيروس الوند، محمدعلي سجادي و محمد سرير) در نامه‌اي به معاون اجتماعي نيروي انتظامي خواستار برگزاري جلسه‌اي رودررو با جمعي از سينماگران در جهت حل ابهامات و مشکلات به وجود آمده اخير شدند و سرانجام اين نشست برگزار شد.

 

در همان مقطع فرهاد توحیدی به عنوان یکی از امضاءکنندگان نامه‌ی اخیر سینماگران به نیروی انتظامی به ايسنا گفته بود: «می‌خواهیم مشخص کنیم چه کسانی با چه ماموریت‌هایی می‌توانند درباره‌ی مسایل فرهنگی اظهارنظر کنند و تبعات ورود نهادهای مختلف به فضای فرهنگی چیست.»

 

وی مي‌گفت: « نیت من به شخصه این بود که با توجه به اظهارنظرهای مختلف و بعضا سوال‌برانگیز درباره‌ي سینما و سینماگران که از سوی مسوولان نیروی انتظامی طی چند وقت اخیر مطرح شده است، لازم می‌دانستیم که دوستان سوتفاهم‌ها را در مورد این اظهارات برطرف کنند.اظهاراتی که به گمان ما زمینه و بستر مناسبی نداشت و به نظر خیلی به‌جا نبود.»

 

در همان مقطع انتشار نامه ابتدا مقرر شد جلسه‌اي برگزار شود اما لغو شد در همان مقطع هم، رییس اداره سینمایی ناجا درباره‌ي لغو نشست تعاملی پلیس و سینماگران گفته بود: « برخی این موضوع را به اتفاقی صنفی تبدیل کردند که به همین دلیل این جلسه لغو و در نزدیک‌ترین فرصت برگزار می‌شود.» و سرانجام اواخر ماه رمضان در مرداد ماه اين نشست برگزار شد.

5757

کد خبر 237248

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین