در چند سال اخیر همیشه حقوق کم،ساعت کاری زیاد و سختی کار همیشه دلیل مهاجرت پرستاران عنوان می شد اما علی کائیدی نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس علت اصلی مهاجرت پرستاران به خارج از کشور را تربیت بیش از حد پرستار در کشور می داند.

زهرا تالانی: نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به مهر می گوید که مسئولان به جای افزایش آمار فارغ‌التحصیلان٬ باید به فکر افزایش کیفیت آموزش در کشور باشیم. اما محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار درباره مهاجرت پرستاران گفته نماینده مجلس را رد می کند ومی گوید که ماجرا از این قرار است که با توجه به کارآمدی و تبحر پرستاران ایرانی، کشورهای زیادی به دنبال جذب پرستاران ایرانی هستند.
وی در گفت وگو با خبرآنلاین ادامه می دهد: متوسط حقوق یک پرستار در کشور در بهترین حالت حدود 600 هزار تومان یعنی معادل 400 دلار است، اما همین میزان در کشورهای پیشرفته حدود 4000 دلار است و همین  حقوق کم سبب اشتغال در خارج از کشور، ترک شغل، تغییر شغل و در نهایت خانه نشینی پرستاران می شود.
دبیرکل خانه پرستار ادامه می‌دهد: در مراکز بیمارستان ما به دلیل کمبود نیروی پرستار به ازای هر 12 تا 15 تخت بیمارستانی یک پرستار مشغول به کار است، در حالی که در کشوری مانند آمریکا یک پرستار تنها مسوول چهار تخت است و در شیفت کاری‌اش مسوولیت بیشتر از چهار بیمار را ندارد و چطور این نماینده مجلس تعداد پرستاران را زیاد می داند؟
وی می افزاید:علاوه بر مقایسه هایی که درباره میزان درآمد و فشار کار پرستاران ایرانی و خارجی مورد بحث است، اجرا نشدن قوانینی که به نفع پرستاران در مجلس به تصویب رسیده نیز از مباحث قابل چالش مطالبات این گروه محسوب می شود.
شریفی مقدم ادامه می دهد:طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری با بیش از 400 نوع خدمت انجام شده و حدود چهار سال پیش در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است. علاوه بر این، قانون ارتقای بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت نیز فروردین 88 به تصویب رسید و در پی آن دولت آیین نامه اجرایی این قانون را با پیگیری های وزارت بهداشت تصویب کرد. مطابق این قانون قرار شد با استخدام نیروی جدید، ساعت کاری پرستاران کاهش یابد، اما این قانون نیز مشمول گذشت زمان شده است.


پرستاران به کدام کشورها می روند
از بین کشورهایی که پرستاران ایرانی را جذب می کنند کانادا با 47 درصد و امارات متحده عربی با 33 درصد بیشترین آمار را در این زمینه به خود اختصاص داده اند. استرالیا، آمریکا و انگلیس به ترتیب از دیگر کشورهایی هستند که شرایط خوبی را برای اشتغال پرستاران ایرانی فراهم کرده اند و پرستاران مایل هستند برای کار به این کشورها مهاجرت کنند.


آماری از مهاجرت وجود ندارد
هر چند همه شواهد از افزایش مهاجرت پرستاران حکایت دارد و به گفته رییس هیات مدیره انجمن کاریابی‌های بین‌المللی 2000 نفر فقط در سال 90 از ایران خارج شده‌اند، اما هیچ عدد و رقمی از این مهاجرت‌ها موجود نیست.
محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار نیز نبود آمار در این خصوص را تایید می‌کند و می‌گوید: آماری نداریم اما از آنجا که اغلب پرستاران شخصا برای رفتن اقدام می‌کنند، عدد و رقم واقعی

 

مهاجرت پرستاران براحتی به دست نمی‌آید
به گفته وی، مسیرهای مهاجرت پرستاران تنها به مراکز کاریابی ختم نمی‌شود و به جرات می‌توان گفت 70 درصد پرستاران شخصا برای رفتن اقدام می‌کنند.
شریفی‌مقدم ادامه می‌دهد: اغلب کشورهای متقاضی کار پرستاران ایرانی دارای سایت‌های مشخصی هستند که پرستاران با مراجعه به این سایت‌ها و پر کردن فرم‌های موردنظر می‌توانند برای مهاجرت اقدام کنند و لزوما نیازی به استفاده از موسسات کاریابی نیست.
23245

 

کد خبر 238953

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 24
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • وحید IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    96 13
    نرخ بالای مهاجرت فقط به پرستاران اختصاص ندارد.. دوست عزیز یک تحقیقی کنید ببینید مثلا در میان فارغ التحصیلان رشته مهندسی چقدر مهاجرت داریم! اصلا در خصوص طبقه نخبه و فرهیخته جامعه چقدر نرخ مهاجرت داریم!
    • س ع ی د US ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
      28 13
      این پرستاران عزیز (البته به دل نگیرند بارها من خودم مشاهده کردم) اینجا وقتی به بیمار هموطن دست می زنند چندششان می شود و با نگاههای زیر چشمی که می کنند ادم خودش خجالت می کشد که چرا مریض شده ولی انطرف کهنه بیماران را هم می شویند باز اخ نمی گویند !!!
  • بدون نام IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    66 7
    پرستاری در همه جا از مشاغل شخت است و اکنون در برخی کشورها پرستاران با تجربه را بدون نوبت برای مهاجرت می پذیرند.این استدلال که ما پرستار زیاد داریم غلط است.علت رفتن حقوق و علاقه به زندگی در کشورهای دیگر است.
  • بدون نام IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    36 33
    به این دلیل است که فعلا پرستار کم دارند اگر فردا اعلام بکنند شغل های دیگر را هم می خواهند انوقت مجبورید همین مطلب را در مورد شغل های دیگر بنویسید وقتی حداقل حقوق برای کارهای خیلی سطح پایین ساعتی10 دلار یعنی 23000 تومان است و خرج زندگی هم به اندازه تهران به نظر شما باید ماند؟
  • علی IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    57 32
    خانم بنده پرستاره و بخاطر اینکه نیرو تو بخششون کم دارن مجبورن گاهی در 24 ساعت شبانه روز 18ساعت سر کار باشن که بماند چه مشکلاتی واسمون بوجود اومده حالا چطور اون اقا میگه پرستار تو کشور زیاده واقعا متاسفم
    • سید اصغر IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
      12 1
      علی آقا همدردیم...
  • از دورود IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    56 12
    مطمئنا وقتی به خارج میرن بت حقوق خوب بیشتر هم کار میکنن نه مثل بعضی هاشون که جواب بیمار رو هم نمیدن یا انقدر برخوردشون بده که هیچی نگیم بهتره
  • علیرضا IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    65 11
    کافی است حقوق پرستاران با حقوق معلمان و تعطیلات آ نها مقایسه شود.
    • وحید IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
      11 17
      مگه ی معلم چقدر حقوق میگیره!شما که خیلی از مرحله پرتی نباید اظهار نظر کنی.ضعیفترین و کم در آمدترین قشر جامعه ایران معلم ها هستن.در این که کار پرستارها خیلی سخت و طاقت فرساست شکی نیست ولی با قشر هم سطح و هم طراز خودشون مقایسه کن نه معلم های بیچاره که واسه اینکه خرجشون به درآمدشون بخوره مجبورن چندجای دیگه کار کنن.تو انگلستان هفته ای 1500 تا 2000 پوند به ی معلم مقطع elementaryحقوق میدن برای اینکه میدونن تمام آینده ی کشور دست اونهاست..
    • بدون نام IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
      11 11
      خوب میرفتی معلم میشدی نه پرستار در ضمن یه دو ساعت در هفته درس بده ببین چطوریه اسونه یا نه؟
  • بدون نام IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    56 17
    تو ایران به پرستاران نمیرسن پرستاران هم به بیماران اونجوری که باید نمیرسن و بی توجهی میکنن. مادرم تو بیمارستان میلاد عمل ستون فقرات انجام داد من همراهش بود تو هر شرایطی وقتی به بخش پرستاری میرفتم اصلا بهم نگاه نمیکردن منم از اونایی نبودم که هرلحظه برن اونجا و مزاحمشون (به قول خودشون)بشم. یکی از پرستار اومد پانسمان مادرم رو عوض کنه چنان باند رو از رو عمل کشید که مادرم از درد کشیدن اون به خودش پیچید با داد و تشر به مادرم گفت چته خانم چرا داد میزنی طرف دیگه پانسمان رو من کندم. وقتی رفتم پانسمانشو بکشم تمام اون قسمتی که پرستار محکم کشیده بود پوستش کنده میشد با پانسمان. دلم ضعف رفت بیچاره مادرم چی کشید.هفته اول بعدعمل که حتما باید کمربند میبست به خاطر کنده شدن پوست نتونست خیلی بدبود.عین واقعیته.
  • بدون نام IR ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    7 68
    مهاجرت چيز خوبيه ما بايد افزايش جمعيت به همراه افزايش مهاجرت داشته باشيم چرا بعضي ها از مهاجرت تابو مي‌سازند را درك نمي‌كنم با افزايش جمعيت و مهاجرت مي توانيم دنيا رو بگيريم
  • بدون نام US ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    16 11
    در تأیید گفته های وحید باید گفت پدیده ی مهاجرت خیلی پیچیده تر از آن است که به یک عامل مثلا درآمد مربوط باشد. آمار مهاجرت نخبگان و تحصیل کرده های ایران یکی از بالاترین آمارها در سطح جهان است و محدود به پرستاران نمی شود ضمن آنکه به علت عوامل فرهنگی پرستاران ایران برعکس کشورهائی مثل فیلیپین به تنهائی مهاجرت نمی کنند. اتفاقا کسانی که از ایران مهاجرت می کنند و مثلا پرستاران جزو کسانی هستند که در ایران هم شغل و موقعیت مناسبی دارند و هم در آمد نسبتا کافی. لطفا راجع به عوامل دیگر که خیلی از آن را می دانیم بیشتر صحبت کنید.
  • بدون نام IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    20 33
    حقوق لیسانس این قشر در مرحله دریافت در حد 900هزار است و دقیقا 300هزار از من فوقلیسانس در اداره دولتی رسمی بیشتر میگیرند. و از سویی کار مشخص دارند و نه اینکه مثل من اچار فرانسه ای باشند. حقوق مازاد میگیرند.
    • سید اصغر IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
      20 4
      آقای فوق لیسانس چند تا شیفت شب و عصر-شب و شب-صبح و صبح -عصر در ماه حاضری وایسی ؟بابا خوش انصاف , زن بیچاره ما 210 ساعت در ماه شیفت داره که حداقل نصفش شبه...
  • بدون نام IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    22 6
    یک زمانی پدر و مادرم که معلم بود برای تامین هزینه دانشگاه ازاد مشکل اساسی داشتیم با 4 برادر و خواهر ولی اکنون شغل اب و نان داری شده و حرف اول و اخر را در حقوق و مزایا می زند. از سویی دانش اموز کلاس ابتدایی کم و منقرض شده و در روستای ما مدارس منحل شده اند.
  • نادری IR ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    45 1
    من پرستارم باحکم حقوقی 620هزارتومن.مجبورم روزی 18ساعت کارکنم تا سرماه 900تومن دربیارم.بماند توهین وفحش واسترس هاش.انگیزه کار نداریم که فقط وجدان کاریه که الطاف عزیزان مسول کم کم وجدان روهم نابود میکنه
  • بدون نام IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    14 16
    حقوق بالا که فقط مربوط به پرستاری نیست کارگر ساده هم توی خارج از کشور حقوقش چندین برابر داخل کشوره
  • ناشناس EU ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    14 2
    با سلام وقتی نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ! نمیدونه که استاندارد تعداد پرستار به تخت بیمارستانی باید چقدر باشه و ما در ایران چقدر هستیم وضعیت باید اینطور باشه که پرستارهامون مهاجرت کنن و اصلا ندونیم که چرا ؟
  • بدون نام IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    14 13
    چند روز دیگه مسئولان محترم برای جلوگیری از مهاجرت پرستاران مالیات سنگین برای خروجشان وضع میکنند و جلوی فرار مغزها را میگیرند! (مثل حذف ارز دانشجویی)
  • مهندس عمران DE ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    18 1
    جای تعجب است که هزینه‌های بسیار گران در برخی از رشته‌های پزشکی باید پرداخت که مسلماً بر اساس اصل تقاضا اگر تعداد انواع پزشکان و داروسازان بیشتر شوند دیگر خود به خود هزینه‌های این‌چنینی کاهش می‌یابند. اما معلوم نیست چرا تعداد پذیرش پزشک و داروساز در کشور ما اینقدر پایین نگاه داشته‌می‌شود؟؟ کسی که میره و تجربی می‌خواند می‌داند که تعداد پذیرش معدود دانشگاه‌های علوم پزشکی برای رشته‌های پزشکی و داروسازی سبب می‌شود خیل جمعیت به سمت رشته‌هایی مانند پرستاری و شبیه آن برود.
  • بدون نام IR ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۸
    10 8
    فقط اقتصادهای بیمار نیروی کار زیادی دارند. اقتصاد پویا همیشه کمبود نیروی کار دارد
  • بدون نام US ۰۰:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۸
    20 0
    هر شخصی که کار می کند از جمله پرستاران فقط دنبال درآمد نیستند بلکه مجموعه موارد را مد نظر دارند مثل درآمد و امکان تهیه مسکن (آپارتمانی) و وضع اقتصادی آینده .
  • چرا ؟ IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۸
    16 9
    شاید ظرفیت پذیرش در رشته‌های پرستاری، مامایی و ... زیاد تر از حد نیاز و پذيرش دانشجو در رشته های پزشکی عمومی، دکترای داروسازی و دکترای دندان پزشکی کم است . آیا نمی‌شود با تغییر تعداد پذیرش اینها این مشکل کوچک را به‌راحتی حل کرد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین