به گزارش خبرآنلاین، تعدادی از چهرههای قدرتمند هالیوود، فیلمسازان معروف و ستارههای جوان دنیای سینما روز چهارشنبه خود را به جزیره لیدو رساندند تا روی فرش قرمز مراسم افتتاحیه قدیمیترین جشنواره بینالمللی فیلم دنیا حاضر شوند.
مایکل مان کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده آمریکایی و رئیس هیئت داوران بخش مسابقه بینالملل این دوره جشنواره ونیز به خبرنگاران گفت: «همه دنبال آن هستند که کار خود را انجام بدهند. برای چند روز با تعدادی کار جدید و فیلمهای الهامبخش روبرو هستیم»
مان افزود شخصا به دنبال روشهای جدید در داستانگویی است.
لاتیتا کاستا بازیگر و مدل فرانسوی و یکی دیگر از داوران بخش مسابقه بینالملل هم گفت: «اینجا را ترجیح میدهم، برای اینکه خودخواهی را کنار گذاشتم تا کار دیگران را نگاه کنم.»
او افزود: «حضور در اینجا برای من یک افتخار است، برای اینکه ونیز یک جشنواره بسیار محترم است.»
نائومی واتس، کیت هادسن و دیگر بازیگران فیلم «بنیادگرای ناراضی» با بازی ریز احمد بازیگر بریتانیایی در نقش اصلی، در مراسم فرش قرمز حضور داشتند.
احمد در این فیلم نقش مردی پاکستانی به نام چنگیز را بازی میکند که پس از حملات 11 سپتامبر بین شرق و غرب گرفتار میشود. او مردی مهربان است که بنیادگرایی را به هر شکل که باشد، رد میکند.
میرا نائیر برای پنجمین بار با یک فیلم به جشنواره ونیز آمده است
داستان فیلم جدید میرا نائیر فیلمساز متولد هند، در نیویورک و لاهور پیش و پس از 11 سپتامبر روی میدهد و در همان حال که مشکلات چنگیز در آمریکا پس از این حملات را به تصویر میکشد، نفس تماشاگر را بند میآورد.
چنگیز در وال استریت کار میکند و موفق هم هست، اما پس از 11 سپتامبر روز به روز بیشتر در آمریکا منزوی میشود. چنگیز به پاکستان برمیگردد و در یک دانشگاه مشغول تدریس میشود، جایی که ماموران سیا برای پیدا کردن یک استاد دانشگاه آمریکایی که ربودهشده به آن حمله میکنند.
نائیر 55 ساله در نشست مطبوعاتی «بنیادگرای ناراضی» گفت: «همه ما میدانیم در دهه گذشته دودستگی آشکار و یک دیوار بین شرق و غرب وجود داشته است. میخواستم حسی از ساخته شدن یک پل، حسی از شفا پیدا کردن را بی آنکه کلیشهای باشد، به وجود بیاورم.»
کارگردان فیلمهای «سلام بمبئی» و «میسیسیپی ماسالا»، با اشاره به اینکه «بنیادگرای ناراضی» را با الهام از تجربیات شخصی خود پس از 11 سپتامبر ساخته، افزود: «باور دارم من را روی این زمین گذاشتهاند تا داستانهای آدمهایی مثل خودم را بگویم، آدمهایی که بین دنیاها زندگی میکنند.»
پرفروش به همین نام نوشته محسن حمید نویسنده پاکستانی که به 25 زبان ترجمه شده، ساخته شده است. فیلمبرداری «بنیادگرای ناراضی» در دهلی، استانبول، نیویورک، آتلانتا و لاهور انجام شده و موسسه فیلم دوحه در قطر تهیهکننده فیلم است.
کیفر ساترلند، لیو شرایبر و مارتین داناوان دیگر بازیگران «بنیادگرای ناراضی» هستند. نائیر برای پنجمین بار با یک فیلم به لیدو آمده است. او سال 2001 برای «عروسی موسمی» برنده جایزه شیر طلای جشنواره ونیز شد و آخرین بار سال 2004 با فیلم «ونیتی فیر» در بخش مسابقه جشنواره حضور داشت.
از جمله فیلمهایی که خیلیها دوست دارند در جشنواره ونیز 2012 ببینند میتوان به «To the Wonder» فیلم جدید ترنس مالیک اشاره کرد که یک داستان عاشقانه پیچیده با بازی بن افلک است و در بخش مسابقه بینالملل رقابت میکند، همین طور «The Company You Keep» به کارگردانی رابرت ردفورد با بازی خود او که در بخش خارج از مسابقه به نمایش درمیآید.
«مرشد» به کارگردانی پل تامس اندرسن یکی از 18 فیلمی است که در جشنواره ونیز 2012 برای دریافت جایزه شیر طلایی رقابت میکنند. فیلیپ سیمور هافمن در این فیلم که داستان آن در دهه 1950 روی میدهد، نقش شخصیتی را بازی میکند که شبیه ال. ران هوبارد موسس فرقه مذهبی ساینتولوژی است و این مسئله میتواند جنجالی باشد.
مایکل مان رئیس هیئت داوران بخش مسابقه بینالملل جشنواره ونیز 2012 است
موسیقی هم در منو این دوره جشنواره ونیز هست: اسپایک لی با مستند «بد 25» درباره ساخت و تاثیر آلبوم «بد» مایکل جکسون که که 25 سال پیش به بازار آمد، در لیدو حضور خواهد داشت و جاناتان دمی کارگردان فیلم برنده اسکار «سکوت برهها» مستند «زندگی موسیقایی انزو آویتابیله» درباره خواننده معروف ایتالیایی را به لیدو میآورد.
اسپایک لی همچنین در جشنواره امسال جایزه افتخار فیلمساز را دریافت خواهد کرد. این جایزه به هنرمندی تعلق میگیرد که تاثیر ماندگار بر سینمای معاصر داشته و پیشتر آنیس واردا، مانی راتنام، عباس کیارستمی، سیلوستر استالونه و آل پاچینو آن را گرفتهاند.
بجز کارگردانی چون مالیک، برایان دیپالما، اولیویه آسایاس و مارکو بلوکیو، دو کارگردان سرشناس آسیایی نیز بخت دریافت جایزه شیر طلایی را دارند: تاکشی کیتانو فیلمساز ژاپنی که با فیلم «خشم: فراتر از» در جشنواره حضور دارد و کیم کی-دوک از کره جنوبی که فیلم «Pieta» به ونیز میآورد.
رامین بحرانی فیلمساز ایرانی مقیم آمریکا نیز با فیلم «به هر قیمت» با بازی زاک افرون هیدر گراهام و دنیس کواید در بخش مسابقه بینالملل حضور دارد.
اولین دوره جشنواره فیلم ونیز سال 1932 روی تراس هتل مجلل ایچلسیور در لیدو برگزار شد و در آن تعدادی از فیلمهای معروفترین کارگردانان آن زمان مانند فرانک کاپرا و هوارد هاکس به نمایش درآمد.
در جشنواره ونیز امسال که تا 8 سپتامبر (18 شهریور) ادامه دارد، درمجموع 52 فیلم به نمایش درمیآید که در میان آنها 21 فیلم ساخته فیلمسازان زن هستند. این در حالی است که امسال در جشنواره فیلم کن هیچ یک از فیلمهای بخش مسابقه ساخته فیلمسازان زن نبودند.
ماتئو گارونه کارگردان ایتالیایی که بیش از همه برای درام جنایی «گومورا» شهرت دارد، سامانتا مورتن بازیگری که دو بار نامزد اسکار شده، مارینا آبراموویچ هنرمند پرفورمنس از صربستان، پیتر هو-سان چان کارگردان و تهیهکننده هنگ کنگی، آری فولمن کارگردان و فیلمنامهنویس اسرائیلی، اورسولا مییه فیلمساز فرانسوی-سوئیسی و پابلو تراپرو کارگردان و تهیهکننده آرژانتینی، دیگر داوران بخش مسابقه بینالملل جشنواره ونیز 69 هستند.
از ایران فیلم «خانه پدری» ساخته کیانوش عیاری در بخش جنبی افقها حضور دارد. امیر نادری فیلمساز ایرانی مقیم آمریکا یکی از داوران این بخش است.
فرانچسکو رزی کارگردان و نویسنده ایتالیایی در شصت و نهمین دوره جشنواره فیلم ونیز جایزه شیر طلای یک عمر دستاورد را دریافت خواهد کرد. برگزارکنندگان جشنواره همچنین با اعطاء جایزه پرسول 2012 از مایکل چیمینو کارگردان آمریکایی تقدیر میکنند.
امسال آلبرتو باربرا مدیریت هنری جشنواره ونیز را دارد. او جایگزین مارکو مولر شد که هشت سال موفق را در لیدو گذراند. باربرا بین سالهای 1999 تا 2001 نیز مدیر هنری جشنواره ونیز بود.
خبرگزاری فرانسه / 29 اوت / ترجمه: علی افتخاری
5858
نظر شما