نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس اقدام به فحاشی و پرخاشگری علیه 120 کشور عضو جنبش عدم تعهد کرد.
در حالی که مقامات این رژیم تا پیش از این مدعی انزوای ایران در جامعه جهانی بودند، نتانیاهو با اشاره به حضور نمایندگان 120 کشور در نشست تهران گفت: حضور نمایندگان این کشورها در تهران ننگ بر پیشانی جامعه جهانی است.
وی می افزاید: حضور این گروه از نمایندگان و از جمله مقامات عالی رتبه در تهران برای من غیرقابل باور است. آنها به تهران رفته اند، جایی که گستاخانه هولوکاست را انکار می کنند و برای رسیدن به بمب اتمی به پیش می تازند، جایی که برای موجودیت اسرائیل خط و نشان می کشند و اسرائیل را به نابودی از نقشه جغرافیا تهدید می کنند. من خود به نشست ماه آینده مجمع عمومی سازمان ملل خواهم رفت تا همه حقیقت را درباره رژیم ایران بلند بیان کنم.
نتانیاهو افزود: نمایندگان عدم تعهد در تهران اتهام هایی را که سران ایران علیه اسرائیل مطرح کردند، شنیدند و سکوت کردند.
نخست وزیر اسرائیل دو هفته پیش از بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته بود از سفر به ایران خودداری کند.
در همین حال آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل در اعتراضی مشابه گفت: حضور دبیرکل و نمایندگان 120 کشور در اجلاس تهران نشان می دهد که برای جامعه جهانی موجودیت اسرائیل اهمیتی ندارد.
لیبرمن همچنین با اشاره به حضور محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اجلاس بین المللی تهران، خواستار ترور وی شد و گفت: این یک روز سیاه در تاریخ اسرائیل بود که محمود عباس به اجلاس تروریست ها در تهران قدم گذاشت.(!!)
سفیر سابق ایتالیا در تهران، سیاست غرب در مقابل برنامه هسته ای ایران را اشتباه و نافرجام توصیف کرد.
روبرتو توسکانو درباره علت متوقف شدن مذاکرات هسته ای به رادیو فردا گفته است: یک دلیل متوقف شدن ما در این وضعیت این است که به جای آنکه ضمانت ها را تقویت کنیم که تهران به سمت تسلیحاتی کردن برنامه هسته ای اش نرود، ایران را از همان قدم اول از این روند حذف کردیم؛ منظورم در بحث غنی سازی است. ما بر روی یک جنبه از موضوع تمرکز کردیم. و در چنین حالتی که یک بخش از موضوع بسیار گسترده را زیر ذره بین بگذاریم، هیچ بده بستانی رخ نخواهد داد. و روند متوقف می شود. معمولا مذاکره این گونه است که شما موضوعات بسیاری را مطرح می کنید که طرف مقابل از چیزی دست می کشد و چیزی به دست می آورد.
وی می گوید: ممکن است مردم یادشان رفته باشد اما در ابتدا وقتی سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و بریتانیا) مذاکرات هسته ای با ایران را آغاز کردند تنها در مورد مسئله هسته ای صحبت نمی کردند. موضوعاتی چون اوضاع منطقه ای و همکاری های اقتصادی نیز بر سر میز مذاکره مطرح می شد و این موضوعات امروز ناپدید شدند. تنها موضوع هسته ای باقی ماند و حتی برنامه هسته ای هم که جنبه هایی متفاوت دارد، تنها بر بحث غنی سازی متمرکز شد.
توسکانو اضافه کرد: من فکر می کنم این راه بدی است و تنها به فلج شدن اوضاع می انجامد. من نگران این هستم که در غرب خصوصا آمریکا، هنوز افرادی امیدوارند که برای ضعیف کردن رژیم ایران می توان از موضوع هسته ای به خوبی استفاده کرد. حتی اگر من از رژیم خوشم نیاید اما فکر نمی کنم که این رویکرد خوبی باشد.
سفیر سابق ایتالیا می گوید: موضوع مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد بحث حقوق بشر است. بسیاری از دوستان ایرانی من شکایت دارند و می گویند گویا برای شما تنها موضوع هسته ای مهم است و حقوق بشر آنچنان برای شما موضوع مهمی نیست. و بر این باورند که اگر غرب با ایران به توافقی بر سر مسئله هسته ای دست یابد دیگر اوضاع حقوق بشر در ایران اهمیتی ندارد. و خب مطمئنا این ایرانی ها مثلا به موضع نرم ما به عنوان غرب نسبت به چین نگاه می کنند و چنین نتیجه ای می گیرند. اما از سوی دیگر گفته می شود چون غرب می خواهد مشکل هسته ای را حل کند شاید خیلی فکر خوبی نباشد که بر روی حقوق بشر بیش از اندازه تاکید کند. که شاید تاخیر اعلام موضع آمریکا نسبت به جنبش سبز پیامد چنین رویکردی باشد.
/27217
نظر شما