ایسنا نوشت:

مديركل انتقال خون استان تهران ضمن تاكيد بر اين كه زنان مي‌توانند سالانه سه مرتبه اهداي خون داشته باشند، گفت: زنان اهدا كننده خون در صورتي كه به توصيه‌هاي لازم عمل كنند مي‌توانند از كم‌خوني پيشگيري نموده و سال‌هاي متمادي خون اهدا نمايند.
 

 

دكتر بشير حاجي بيگي با بيان اين كه در كم‌خوني، تعداد، اندازه گلبول‌هاي قرمز و يا مقدار هموگلوبين موجود در خون كاهش يافته و تبادل اكسيژن و دي‌اكسيد كربن بين خون و سلول‌ها دچار اختلال مي‌شود، افزود: از علل ايجاد‌ كننده كم‌خوني مي‌توان كمبودهاي تغذيه‌اي، خونريزي، ناهنجاري‌هاي ژنتيكي، بيماري‌هاي مزمن و يا مسموميت‌هاي دارويي را نام برد. كم‌خوني ناشي از فقر آهن يكي ازشايع‌ترين كم‌خوني‌هاي تغذيه‌اي در كودكان و زنان در سنين باروري است.
وي با اشاره به اين كه مهم‌ترين علامت كم‌خوني، احساس ضعف و خستگي زودرس است، گفت:علايم ديگري نظير رنگ‌پريدگي پوست، ضربان نامنظم يا تند، تنگي نفس، درد قفسه سينه، احساس سبكي در سر و يا سرگيجه خفيف، مشكلات عصبي، بي‌حسي، كرختي يا سردي انتهاي اندام‌ها و سردرد نيز در افراد كم خون مشاهده مي شود.
مديركل انتقال خون استان تهران ضمن تاكيد بر اين كه زنان مي‌توانند سالانه سه مرتبه اهداي خون داشته باشند، اظهار كرد: زنان اهداكننده خون در صورتي كه به توصيه‌هاي لازم عمل كنند مي‌توانند از كم‌خوني پيشگيري نموده و سال‌هاي متمادي خون اهدا كنند.
وي توصيه‌هايي در خصوص پيشگيري از كم‌خوني ناشي از كمبود آهن در زنان اهدا‌كننده مطرح كرد و گفت: پس از هر بار اهداي خون در صورت صلاح‌ديد پزشك اهدا‌كنندگان، قرص فروس سولفات به اهداكننده داده مي‌شود، چنانچه اين قرص‌ها با معده خالي مصرف شوند جذب آنها بهتر صورت مي‌گيرد، ولي ممكن است دچار تحريك معده و بروز مشكلات گوارشي شوند، كه مي‌توان براي كاهش اين عوارض به تدريج به ميزان آن افزود و قرص را در انتهاي شب قبل از خواب مصرف نمود.
حاجي بيگي با بيان اين كه ويتامين «ث» جذب آهن را افزايش مي‌دهد، عنوان كرد: پرتقال، گريپ‌فروت، گوجه‌فرنگي، كلم، توت‌فرنگي، فلفل سبز و ليموترش در رديف منابع غذايي حاوي ويتامين «ث» قرار مي گيرند. همچنين توصيه مي‌شود از نوشيدن چاي و يا قهوه، يك ساعت قبل تا دو ساعت پس از مصرف قرص آهن خودداري شود.
وي افزود: همچنين با دريافت مواد غذايي سرشار از آهن معمولا آهن از دست رفته ناشي از اهداي خون پس از يك ماه و نيم جايگزين مي‌شود. مواد غذايي مانند جگر، قلوه و انواع گوشت قرمز سرشار از آهن هستند. مواد غذايي ديگري مانند زرده تخم‌مرغ، حبوباتي چون عدس و لوبيا، سبزي‌هاي داراي برگ سبز تيره مانند اسفناج و جعفري و همچنين آجيل و خشكبار نيز آهن بالايي دارند.
301301

کد خبر 239792

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین