ایسنا نوشت:

يک مطالعه نشان مي‌دهد ريه انسان‌ها براي از بين بردن مواد خارجي از جمله عوامل سمي و عفوني در طي سرماخوردگي و يا حساسيت که باعث آبريزش بيني و سرفه‌هاي مرطوب مي‌شود به مخاط چسبنده وابسته است.
 

 

 مطالعه‌اي که توسط برايان باتن و همکارانش از دانشگاه کاروليناي شمالي در چپل هيل انجام شد توضيح مي‌دهد که چگونه راه‌هاي هوايي انسان مخاط را از ريه‌ها پاک مي‌‌کند.
اين يافته‌ها ممکن است به محققان در درک بهتر بسياري از بيماري هاي ريوي‌، مانند سيستيک فيبروزيس(CF)، بيماري انسدادي مزمن ريوي(COPD) و آسم کمک کند.
بر اساس بيانيه اين دانشگاه، مايکل روبنشتاين محقق اين مطالعه گفت: هوايي که ما استشمام مي کنيم تميز نيست و بسياري از عناصر خطرناک را با هر نفس وارد بدنمان مي کنيم.
به گفته وي، بدن براي از بين بردن تمامي اين آلودگي‌ها نياز به يک مکانيسم دارد و اين از طريق ژل بسيار چسبنده به نام موکوس انجام مي شود، به طوري که اين ژل ذرات را جذب مي‌کند و آنها را با کمک مژه‌هاي کوچک از بين مي برد. مژه‌ها دائما در حال فعاليت هستند حتي زماني که فرد در خواب است.

نحوه عملكرد مژه‌ها به اين صورت است كه مژه‌ها مخاط حاوي اشياء خارجي را به بيرون از ريه‌ها انتقال مي‌دهند كه ممكن است فرد آن را فرو برد و يا همراه با آب دهان به بيرون پرتاب كند. مژه‌ها حتي چندين ساعت پس از مرگ نيز فعاليت دارند.
روبنشتاين افزود: اگر آنها از فعاليت متوقف شوند، محيط مناسبي براي پرورش باکتري‌ها فراهم مي شود.
301301

کد خبر 239955

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین