ارتش آزادیبخش عراق تلاش دارد با همکاری ارتش آزادیبخش سوریه اقدام به فتح استان به استان عراق کند.

از حدود یک ماه پیش که فراخوانی در صفحات اینترنت برای جذب نیرو برای تشکیل ارتش آزادیبخش عراق آغاز شد و اعلام شد که این ارتش آمادگی کامل دارد تا با ارتش آزادیبخش سوریه همکاری کند، نگرانی‌ها از سرایت تحولات جاری در سوریه به عراق افزایش یافت. به خصوص این که احمد چلبی نیز از بازگشت بعثی‌های مقیم در سوریه به عراق و تشکیل کمیته‌های تازه شبه نظامی توسط آنان برای آغاز فعالیت‌های نظامی علیه ارتش و حکومت مرکزی هشدار داد و گفت که بعثی‌ها طرحی دارند که با ائتلاف با ارتش آزادیبخش سوریه آغاز فتح استان به استان عراق را کلید بزنند. وی هشدار داده بود که بعثی‌ها منتظر صدور عفو عمومی برای آزادی برخی از رهبران و فرماندهان حزب بعث از زندان هستند تا به کمک آنها یک حرکت نظامی تازه و گسترده را آغاز کنند.
اکنون پایگاه خبری تحلیلی ایلاف گزارش داده است که در مناطق سنی‌نشین عراق اعلامیه‌هایی برای عضویت در ارتش آزادیبخش توزیع شده که قبل از همه با واکنش منفی رهبران سنی آن مناطق مواجه شده است.
گفته می‌شود که شیخ طه الدلیمی، روحانی تندروی سنی نزدیک به حزب بعث در پس فراخوان ارتش آزادیبخش بوده است. وی وعده داده است که به کمک این ارتش در عراق یک دولت اسلامی سنی ایجاد خواهد کرد. شیخ طه الدلیمی همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرده است که هدفش از اعلام تشکیل ارتش آزادیخبش عراق ایجاد یک هم‌پیمانی با ارتش آزادیبخش سوریه و جانشین کردن آن با ارتش فعلی عراق است.
رسانه‌های عراقی اعلام کرده‌اند که سوداگران تشکیل دهنده این ارتش، در ذهن خود آغاز فعالیت در استان نینوا در شمال کشور و امتداد آن به استان‌های الانبار در غرب و دیالی در شرق را می‌پرورانند.
این در حالی است که اعضای شورای استانداری نینوا از دولت عراق خواسته‌اند که با عوامل صدور چنین بیانیه‌هایی به شدت برخورد کرده و اجازه ندهد که این افراد در عراق مجال نفس کشیدن بیابند. اما سعد المطلبی، عضو ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری مالکی، نخست وزیر عراق از اهمیت این اعلامیه کاست و گفت که چنین بیانیه‌هایی صرفا سخن‌پراکنی‌های رسانه‌ای است و به هیچ وجه امکان موفقیت ندارد به ویژه این که چنین موضوعی به شدت از سوی سنی‌ها نیز رد می‌شود.
ابراهیم الصمیدعی، تحلیلگر مسائل سیاسی نیز تشکیل چنین ارتشی را در خاک عراق غیر ممکن دانست و گفت به رغم این که در سال‌های اخیر بسیاری از گروه‌های شبه نظامی با یکدیگر ادغام شده تا امکان فعالیت بیشتری را داشته باشند اما بعید است که ارتش آزادیبخشی علیه دولت مرکزی در عراق تشکیل شود.
یکی از تحلیلگران سیاسی در استان الانبار که نخواست نامش فاش شود نیز در این باره گفت: «چنین شایعاتی وجود دارد اما میان حزب بعث منحل با شیوخ عشایر در استان‌های سنی‌نشین اختلافات سنگینی وجود دارد که عموما به دلیل این است که شیوخ این استان‌ها می‌خواهند که کار فرماندهی ارتش آزادیبخش را خود بر عهده بگیرند. این در حالی است که حزب بعث خود می‌خواهد کنترل این ارتش را در اختیار داشته باشد تا بدین ترتیب به اهداف حزبی خود برسد.»
وی همچنین به تلاش‌های دولت ترکیه در این رابطه اشاره کرد و گفت: «ترکیه تلاش می‌کند تا از اختلاف‌های بعثی‌ها با عشایر بهره‌برداری کند تا بدین ترتیب دستورالعمل خاص خود را به اجرا در آورد. هدف ترکیه این است که جنگ طایفه‌ای در عراق مجددا از سر گرفته شود.»
احمد الشریفی، کارشناس امور حقوقی و قانونی نیز در این باره گفت: «بیانیه تاسیس ارتش آزادیبخش در سایت‌های اینترنتی منتشر شده است و حتی تصاویری در اینترنت منتشر شده که نشان می‌دهد این ارتش تا کنون سه عملیات مسلحانه انجام داده است.»
روزنامه کردی هفال نیز ضمن تایید این خبر تاکید کرده است که این ارتش از حمایت ترکیه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برخوردار است. به گفته این روزنامه این کشورها تلاش می‌کنند که این ارتش فعالیت خود را در مناطق مورد منازعه قومیت‌ها در استان کرکوک و نینوا آغاز کند.
این روزنامه کردی همچنین می‌نویسد که گزارش‌هایی به دست آمده است که نشان می‌دهد حارث الضاری، روحانی تندروی سنی مقیم در اردن و دبیر کل هیئت علمای مسلمین که ارتباطات نزدیکی با بعثی‌ها دارد، کار اداره و فرماندهی عملیات ارتش آزادیخبش عراق را بر عهده دارد و حتی شماری از طرفدارانش به نام او در حال جذب نیرو در برخی از مناطق عراق هستند.

ترجمه: سید علی موسوی خلخالی
262
 

کد خبر 240205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =