گرچن رابین، نویسنده و وبلاگ نویس آمریکایی به خاطر نوشتن دو کتاب بیوگرافی درباره وینستون چرچیل و جان اف کندی به شهرت رسید. وی در این دو کتاب زندگی خصوصی شخصیت های سیاسی را از بعد اجتماعی بررسی کرده بود و در کتابهای بعدی اش نیز همین شیوه را برای خانواده ها ادامه داد. کتاب قبلی رابین با عنوان «پروژه شادی» یکی از پرفروش ترین کتابهای بازار آمریکا در سال گذشته بود که به همین خاطر وی تصمیم گرفت ادامه آن کتاب را بنویسد که محصول آن کتابی جدید درباره راهکارهای افزایش شادی و حال خوب در میان خانواده ها است.
در کتاب قبلی رابین به شیوه های جستجو برای احساس رضایت و شادی در زندگی شخصی افراد اشاره کرده بود و حالا در کتاب دوم با عنوان «شادتر در خانه» از کلیشه های مرسوم فاصله گرفته و سعی کرده نگاه دقیق تر خود را به روش های ایجاد فضایی آرام و امن با مدیریت زمان و مکان در خانه معطوف کند. وی در این کتاب تمام تلاش افراد برای شادتر زندگی کردن درون خانه را ایجاد اتصالی ریشه دار و خلاق با خانواده عنوان و برای مشکلات قدیمی خانواده های افسرده راه حل های جدیدی ارائه کرده است که موجب بالا رفتن کیفیت زندگی می شود.
رابین در این کتاب در 9 فصل که 9 ماه پروژه برقراری فضایی شاد در خانه ها را توضیح می دهد هدفهای مختلفی را دنبال می کند و اصلاً اعتقادی به جمله های کلیشه ای روانشناسان مثل «خودتان را دوست داشته باشید و خوشبین باشید و زندگی را شاد ببینید» ندارد و به جای آن سعی می کند راههای عملی شادی کردن درون خانه را آموزش دهد.
از جمله پیشنهادهای نویسنده برای بالا بردن حال درونی افراد خانواده آواز خواندن صبح زود است که به اعتقاد وی راه حل ساده ای است ولی نتایج بزرگی به همراه دارد. بعضی از روش های پیشنهادی رابین ساده به نظر می رسند ولی به اعتقاد وی نتایج شگفت آوری دارند. مثلاً نفس کشیدن بیشتر در زمان استشمام بویی مطبوع، یا در زدن قبل از وارد شدن به خانه خودتان و یا چیدن وسایل و ابزارهای مورد علاقه فرد در اطراف محیط زندگی. وی شخصاً برای ارتباط نزدیک تر با خانواده از روش های سنتی مثل غذا خوردن دور هم، گردش بیرون شهر و ... استفاده می کند. البته به گفته رابین بسیاری از روش های سنتی در زندگی مدرن امروزی امکان پذیر نیست و به جای آن روش های جایگزینی وجود دارد که هر کدام می تواند نتایج خوبی داشته باشد.
به گفته نویسنده پیشرفت تکنولوژی یکی از دلایلی است که موجب شده بسیاری از روشهای گفته شده کارآیی نداشته باشد. وی اینترنت را مثال می زند و هشدار می دهد که این وسیله یکی از ابزارهای دنیای مدرن است که موجب افسردگی و کاهش خلاقیت در بین اقشار مختلف کاربر آن شده است. یکی از راهکارهای پیشنهاد شده در این کتاب محدود کردن استفاده از اینترنت برای شاد کردن محیط خانه است. به عقیده نویسنده در خانه ای که همه مشغول کار با کامپیوتر و تماشای تلویزیون هستند هیچکس با کسی کار ندارد و همین عوارض و اختلالات روانی بسیاری به همراه دارد.
البته رابین خود و همسرش را در کتاب افرادی معرفی می کند که سر و کارشان با کامپیوتر است. رابین به عنوان پژوهشگر دانشگاه ییل آمریکا و کارمند دیوان عالی قضایی این کشور هرچند در بعضی از نوشته هایش مثل محیط کارش از واژه های خشک و قانونی استفاده می کند ولی در عین حال از نصیحت کردن و نظرات فیلسوفان درباره شادی نیز خودداری نمی کند. یکی از این موضوعات فلسفی که قالب اصلی کتاب را تشکیل می دهد این است که شادی برای تمام مردم کره زمین معنای متفاوتی دارد و هر کس باید راه حل خاص خود را برای برقراری آن در خانه پیدا کند.
میامی هرالد/ 9 سپتامبر/ ترجمه محمد حسنلو
6060
نظر شما