هرکس در این روزهای وسایل ارتباط جمعی اسرائیل را پیگیری کند خواهد دید که حالتی از ترس و وحشت مردم آنرا فرا گرفته در حالیکه سردمداران آن دچار سردرگمی شده اند وما در اینجا درباره کابینه کوچک در این رژیم سخن می گوئیم که تصمیم گیرنده نهائی درباره جنگ وصلح است .
ترس و وحشتی که بدان اشاره کردیم چندین علت دارد از یکسو روند تغییر وتحول در مصر که پس از سرنگونی حسنی مبارک دوست وفادار تل آویو در حال وقوع است ، اوضاع ناپایدار سوریه پس از اظهار نظر کارشناسان مبنی بر اینکه سرنوشت نبرد مسلحانه سوریه ماهها و شاید سالها بطول انجامد . از سوی دیگر آرامش در لبنان با خطر روبروست و ممکن است اوضاع در این کشور ناگهان منفجر شود .
تهدیدهای اسرائیل درباره حمله به تأسیسات هسته ای ایران در حال فروکش است و نتنیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که در ماههای اخیر ، جهان با سخنان پر جوش وخروش وی روبرو بود اکنون سعی دارد از آن جایگاه خود در زمینه تهدید ایران کنار رود .
ژنرال دیمبسی رئیس ستاد ارتش امریکا هنگامیکه در لندن اظهار داشت کشورش مایل نیست بخشی از حمله اسرائیل به ایران باشد ، اسرائیلی ها را که در حال حاضر خود را برای جنگ اماده می کنند دچار نگرانی کرد . این اظهارات همزمان با افشاگری مطبوعاتی صورت گرفت که ادعا دارد اوباما از طریق یک طرف سوم نامه ای برای ایران فرستاده است که در آن تأکید دارد درصورت خودداری ایران از حمله به پایگاههای امریکائی در خلیج فارس واشنگتن از مشارکت در هرگونه حمله نظامی علیه تهران خودداری خواهد نمود .
****
صلحی که نتنیاهو اکنون خواستار آنست تا از مواضع خود دست بردارد همانا تعیین خطوط قرمز روشنی برای ایران است :
یا از غنی سازی اورانیوم دست بر می دارید ویا آنکه با حمله نظامی کوبنده روبرو میشوید که البته باید زمانی مشخصی برای این تهدید نیز تعیین شود .
دولت امریکا احتمال تسلیم در برابر چنین اقداماتی را تا پیش از دیدار نتنیاهو با پرزیدنت اوباما در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیمه دوم ماه سپتامبر جاری مورد مطالعه قرار خواهد داد .
نظریه ای در این زمینه در غرب وجود دارد که می گوید امریکائیان و اسرائیلی ها در این زمینه دست به تغییر نقش زده ومی زنند و در حقیقت هیچگونه اختلافی میان آنها وجود ندارد واین اختلافات چیزی نیست جز بمبهای دود زا که هدف آن گمراه کردن دیگران است تا در صورت لزوم زمینه برای دست زدن به یک اقدام ناگهانی فراهم شده باشد.
اوباما خواهان جنگهای جدیدی نیست چون او خود را با یک ارثیه بزرگ در درگیریهای افغانستان و عراق روبرو دیده است و این علت اصلی دودلی وی در خودداری از شرکت در اقدام نظامی علیه سوریه است بخصوص که با فشارهای هم پیمانان ترک وعرب خود روبروست وبهمین علت بود که در بمباران لیبی که به سرنگونی رژیم سرهنگ قذافی انجامید با دودلی بسیاری اقدام کرد .
کسانیکه اخیرا سخنان سید حسن نصر الله رهبر حزب الله لبنان را شنیدند که در گفتگو با شبکه میادین صورت گرفت می توانند علت دودلی امریکا و وحشت اسرائیلی ها را درک کنند .
سید حسن نصر الله ، مردی است که هیچگاه از او سخن دروغ نشنیدیم اظهار داشت که اطمینان دارد رهبری ایران تصمیم گرفته است درصورت روبرو شدن با هرگونه حمله اسرائیل علیه تأسیسات هسته ای خود ، اقدام به بمباران تمامی پایگاههای امریکائی در منطقه خلیج فارس بزد. وی افزود امریکا ناچار باید مسئولیت چنین تجاوزگری را بپذیرد چون اسرائیل نمی تواند بدون موافقت واشنگتن دست به چنین اقدامی بزند.
آنچه که در این گفتگو قابل توجه بود تأکید سید حسن نصر الله بر اینکه در صورت وقوع هرگونه تجاوزی علیه لبنان موشکهای حزب الله به تمامی ماطق اسرائیل خواهد رسید و وی ورود نیروهایش به منطقه جلیل شمالی را بعید ندانست و این سخنان تازگی دارد و تاکنون از سوی او ویا هر مقام عرب دیگر عنوان نشده است .
امریکا چنین تهدیدهائی را جدی میگیرد و ابهای خلیج فارس در روزهای آینده شاهد مانور دریائی امریکائی گسترده ای خواهد بود که در آن ناوهای و زیر دریائی ها و ناوهای هواپیمابر شرکت خواهند کرد و هدف از این مانور چگونگی واکنش در برابر هرگونه اقدامی برای بستن تنگه استرتژیک هرمز در دهانه خلیج فارس می باشد که روزانه 17 ملیون بشکه مورد نیاز جهان از آن می گذرد.
****
گمان نمی رود که ایرانیان برتری نظامی اسرائیل و توانمندی سلاحهای نابود کننده امریکا را درک نمی کنند و هم پیمان قدرتمند انها در منطقه سید حسن نصر الله هنگامیکه گفت که امادگی وجود دارد تا نخستین ضربت در لبنان و یا در ایران مود تحمل قرار گیرد و اینکه پاسخ چنین حمله ای با همان قدرت و توانمندی و یا بیشترو بیشتر وجود دارد در حقیقت در این زمینه بروشنی سخن گفته است .
متأسفانه اعراب همواره نقش تماشاگر را داشته اند وهمانند شاهدان زور ویا همسران فریب خورده در انتظار سرنوشت تاریک خود هستند چون در صورت وقوع هرگونه جنگی آنان سوخت آن خواهند بود وهرگونه اقدامی برای جلوگیری از آن باعث خواهد شد که اعراب بایت آن بهای بسیار سنگینی از امنیت و حاکمیت و پولهای خود بپردازند .
جالب است که به بینیم پس از روی کار آمدن قدرتهای استراتژیک بزرگ ، تل آویو و واشنگتن تسلط خود بر سازمان ملل متحد را از دست داده اند و اسرائیل نگران شده است و امریکا دستپاجه گشته چون تسلط خود را بر منطقه و سرنوشت جهان را از دست داده است همچنانکه در دوران جنگ سرد اعراب و روسها برای فرار از وتوهای امریکائی اروپایی در طرفداری از اسرائیل در سازمان ملل اقدام می کردند .
ما اعراب از خواری در برابر این هم پیمانی اسرائیل و امریکا که همانند شمشیر از شصت سال پیش تاکنون بر سر ما تسلط یافته است خسته شده ایم و شاید وقوع جنگ اخرین علاجی باشد برای این بلاتکلیفی ما اعراب .
ترجمه: محمدماجد نجار
49261
نظر شما