خبرنگاران خراسانشمالی از سیمای جنگلهای هیرکانی منطقه «درکش» و«هاور» در شهرستان مانه و سملقان بازدید کردند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانشمالی در این بازدید در جمع خبرنگاران استان، مساحت جنگلهای هیرکانی در استان را حدود 25 هزار هکتار ذکر کرد و گفت: این مناطق مشابه جنگلهای شمال و گونه اصلی آن بلوط شمال است.
موسی صابری با بیان اینکه مطالعات در این بخش در زمینه احیاء و حفاظت صورت گرفته است، افزود: این اداره کل گونههای متفاوت گیاهی مانند بلوط و زالزالک را در این منطقه به دلیل حفظ پوشش گیاهی عرصههای تخریب شده، کاشته است.
وی با اشاره به تخصیص 900 میلیون ریال اعتبار در سال گذشته برای انجام کارهای اجرایی به جنگلهای هیرکانی ادامه داد: هدف این اداره کل این است که با پیگیریهای انجام شده، برای سال جاری نیز دومیلیارد و 800 میلیون ریال اعتبار اخذ شود.
صابری بیان کرد: اداره کل منابع طبیعی در منطقه درکش، دوهکتار عرصه را با کاشت 17نوع گیاه دارویی انتخاب کرده و بیش از 50 درصد از این اقدامات با موفقیت انجام شده است.
وی زالزالک، بارهنگ، گلپر، شنبلیله، باباآدم، پنیرک و موسیر را از جمله این گیاهان برشمرد.
صابری همچنین اظهار كرد: در سطح کشور پنج ناحیه رویشی وجود دارد که شامل ناحیه رویشی جنگلهای هیرکانی، جنگلهای ایران و توران، ناحیههای زاگرس، ارسباران و خلیجفارس- عمانی میشود.
وی اضافه کرد: دو مورد از این ناحیههای رویشی در خراسانشمالی وجود دارد که جنگلهای هیرکانی در منطقه درکش و جنگلهای ایران و توران را متشکل میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانشمالی ادامه داد: در منطقه درکش دو حوضه آبخیز اصلی به نامهای جوزک و درکش وجود دارد که وسعت هر یک به ترتیب حدود 9600 هکتار و بیش از12هزار هکتار است.
وی ادامه داد: این منطقه به دلیل میزان بارندگی بالا که گاهی اوقات به بیش از 550 میلی متر نیز میرسد، از وجود گیاهان متنوعی برخوردار است.
صابری گیاهان دارویی را به سه دسته تقسیم کرد و توضیح داد: بهرهبرداری از تعدادي از آنها مانند گونه مرزه که خاصیت ضد چربی دارد و برداشت آن صدمهای به گیاه وارد ميکند، مجاز است.
وی افزود: برداشت یک تعداد از آنها نیز همچون گونه قرهقات و لاله واژگون ممنوع است، اما بهرهبرداری از تعدادی از گونهها نیز مشروط و مجاز است که برای آنها طرح تهیه شده است.
صابری بیان کرد: اکنون برای گیاه باریجه در 80 هزار هکتار طرح تهيه شده است و حدود هشت تن باریجه از سطح عرصههای استان طی سال جاری برداشت شده است.
وی در بخش دیگري از سخنان خود به میزان اعتبارات اشاره کرد و گفت:سال گذشته 28 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی به این اداره کل اختصاص یافت که بیش از 70 درصد از آن محقق شده است.
صابری افزود: شش میلیارد و 900 میلیون ریال اعتبار نیز در راستای اجرای عملیات آبخیزداری، عملیات بیولوژیکی، مکانیکی و پیشگیری از حریق تخصیص یافت.
وی میزان اعتبارات ملی را61 میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: از این میزان 45 میلیارد ریال تخصیص یافته است.
صابری خاطرنشان کرد: این اعتبارات برای اجرای عملیات مربوط به آبخیزداری، اترک، سیل حوزه گلستان و قسمتی نیز برای حوزه کویر مرکزی اختصاص یافته است.
301301
نظر شما