یکی از دستاوردهای سفرهای استانی هیأت دولت، اختصاص بودجهای 5 میلیارد ریالی برای ساخت جادهای عریض از دل جنگل ابر است.
جنگلی زیبا که در مرز مناطق کویری سمنان و جنگلهای استان گلستان قرار دارد. این روزها کابوس جاده و بولدوزر، خواب و آرامش را از چشم درختان 4 هزار ساله جنگل ابر ربوده است. لشکری از ویلاسازها با پیش قراولی جادهسازها در کمین این جنگل تاریخی نشستهاند.
جنگل ابر از اهمیت زیستمحیطی بالایی برخوردار است. دکتر پیمان یوسفیآذر مدیرکل جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها و مراتع در این خصوص میگوید:«جنگل ابر جزو جنگلهای کمیاب اکوتن است.
در دنیا مناطق اکوسیستم حاشیهای اندکی وجود دارند که در لبه 2 ناحیه رویشی واقع باشند. جنگل ابر، مرز جنگلهای ایرانی تورانی و جنگلهای یوروپ سیبرین است. به لبههای شرقی البرز به دلیل تنوع زیستی به شدت بالای آن، نواحی رویشی سلطنتی میگویند. جنگل ابر در خاورمیانه بینظیر است و یکی از شاهکارهای جهان به شمار میآید.»
مسئولان وزارت راه و 3 نماینده مجلس در شهرهای شمال و جنوب جنگل ابر، در حالی بر عبور جاده از این منطقه تأکید دارند که کارشناسان مستقل، فلسفه وجودی احداث جاده شاهرود به علیآباد را صرفنظر از عوارض زیستمحیطی آن زیر سؤال میبرند.
وجود 6 راه ارتباطی بین استانهای گلستان و سمنان، ضرورت تخریب محیطزیست به بهانه توسعه راهها را منتفی میکند.
سه مورد از این راهها در محدوده شهرستان علیآباد قرار دارد؛ محور گرگان ـ راهیان، شاهرود به طول 95 کیلومتر، جاده گرگان ـ شاهکوه، شاهرود به طول 95 کیلومتر و محور گرگان ـ آزادشهر، شاهرود به طول 130 کیلومتر که جادهای ترانزیتی است. این محور در حال تعریض و اصلاح مسیر است و پس از آن به یک بزرگراه تبدیل میشود.
یکی دیگر از بهانههای مدافعان احداث جاده ابر، سهولت تردد گردشگران به منطقه است. حال آن که در اکثر کشورهای توسعه یافته، جادههای اکوتوریستی را با عرض کم و بعضاً به صورت شهر احداث میکنند تا طبیعت آسیب کمتری ببیند.
گردشگران برای رسیدن به بسیاری از نقاط ویژه طبیعتگردی، مجبورند پای پیاده یا با حیوانات محلی به منطقه بیایند. در چنین شرایطی پیمانکار وزارت راه در حال احداث جادهای به پهنای یک بزرگراه برای دستیابی به جنگل ابر است.
متن کامل این گزارش را با عنوان جنگل ابر آسفالت می شود بخوانید.
نظر شما