انتشار خبر پیدا شدن سندی مبنی بر متاهل بودن عیسی مسیح (ع) موجی از اظهارنظرها را در میان تاریخ‌دانان و علمای مسیحی به راه انداخته و با ادعای کارشناسی انگلیسی مبنی بر جعلی بودن این سند، داغ‌تر هم شده است.

علی رنجبران: یک کارشناس انگلیسی با بررسی بیشتر سندی که مبنای مطرح شدن فرضیه ازدواج عیسی مسیح (ع) بوده می‌گوید این سند جعلی است و تمام آن در همین قرن گذشته درست شده است.
فرانسیس واتسون، استاد دانشگاه دورهام که متن تحقیق جدیدش را روی اینترنت منتشر کرده می‌نویسد: «این سند در واقع تکه‌های سر هم شده از متن اصلی انجیل توماس به زبان قبطی است.»
آن‌طور که پرفسور واتسون می‌گوید، کسانی که این سند را ساخته‌اند آن را برای ارائه معنایی خاص بریده و کنار هم چسبانده‌اند. او حتی ادعا می‌کند که متن این پاپیروس جنجالی تنها در برخی نقاط تغییرات کوچکی نسبت به انجیل توماس پیدا کرده است.
انجیل توماس، نسخه‌ای قدیمی از انجیل است که به عنوان بخشی از کتابخانه مدفون نگ‌حمادی مصر در سال 1945/1324 کشف شده است. بسیاری معتقدند که این انجیل توسط یکی از حواریون مسیح به نام فیلیپ نگاشته شده است. تاریخ‌دان‌ها مدفون شدن این کتاب‌ها را به دورانی نسبت می‌دهند که آتاناسیوس در قرن چهارم اسقف اسکندریه بود.

شرح عکس: تکه پاپیروس که بخشی از کتاب مقدس به زبان قبطی روی آن نوشته شده است. احتمالا این متن از روی انجیلی که به زبان یونانی در قرن دوم میلادی نوشته شده بود، نسخه برداری شده است.برای مشاهده عکس بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

اعلام کشف این سند باعث ایجاد بحث‌های زیادی بین کارشناسان و صاحب نظران شده بود که هنوز هم ادامه دارد، با این همه واتسون اعتقاد دارد نتایج پژوهش او تقریبا قطعی است. او می‌گوید: «فکر می‌کنم به وضوح نشان داده‌ام این متن چگونه ساخته شده و اگر مشخص شود این متن در قرن حاضر به این شکل ساخته شده، مایه تعجب من نخواهد شد.»
او البته از دکتر کارن کینگ، استاد تاریخ ادیان دانشگاه هاروارد که اولین بار بحث این سند و ازدواج عیسی مسیح (ع) را پیش کشیده بود، انتقادی نمی‌کند و می‌گوید: «او بسیار با ما همکاری کرد و به خوبی سند را در اختیار ما گذاشت.»
با این همه به نظر می‌رسد که پروفسور واتسون تنها کسی نیست که این سند را مورد بررسی قرار داده است. کارن کینگ ابتدا و قبل از انتشار این سند را برای آن ماری لوئیجندیک، استاد بلامنازع زبان قبطی در دانشگاه پرینستون فرستاده بود. او هم برای اطمینان از صحت تشخیص، موضوع را با راجر بگنال، پاپیروس‌شناس مشهور مرکز مطالعات اسناد دنیای قدیم نیویورک در میان گذاشته بود و هر دوی این افراد صحت این سند را تائید کرده بودند.
با این همه واتسون می‌گوید احتمال زیادی وجود دارد که قدمت تکه پاپیروس به قرن چهارم میلادی برسد، اما متن روی آن به وضوح تحت تاثیر متن‌های چاپی دوران حاضر و متن قبطی انجیل توماس است. البته جوهر روی این تکه پاپیروس هنوز برای تعیین عمر آزمایش نشده، همان آزمایش مهمی که به احتمال بسیار زیاد تکلیف همه چیز را روشن خواهد کرد.
با وجود تائید دو استاد خبره در مورد این سند، دکتر کارن کینگ هنوز به موارد مطرح شده از سوی واتسون واکنشی نشان نداده اما مشخص است که این ماجرا هنوز پایان نیافته است. واتسون البته این سند را با اسناد منتشر شده در سال 1970/1349 که باعث جنجال‌هایی مشابه در این زمینه شد قابل مقایسه می‌داند.
5353

کد خبر 245591

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
    8 2
    اصلا کار شما خبر نگار ها همینه یه خبری درست می کنید و بعد خودتون تکذیبش می کنید تا خواننده پیدا کنید نمی تونید منتظر بمونید تا تکلیف یک موضوع روشن بشه بعد بنویسین؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین