این کتاب بر خلاف داستان هری پاتر که در دنیای خیالی و جادویی می گذرد سیر داستانی در دنیای واقعی را دنبال می کند ولی این واقعیت نیز وجود دارد که خوانندگان کتابهای یک نویسنده مشهور همیشه افرادی محافظه کار هستند و تقریباً بر خلاف نویسنده ها به سختی ژانر خود را تغییر می دهند و نمی توانند از یک موضوع به موضوع دیگر تغییر جهت بدهند. به نظر می رسد رولینگ برای جلب نظر این خوانندگان کاری سخت تر از رکوردشکنی حسین بولت در مسابقه دو 100متر داشته باشد.
اولین رمان رولینگ با مخاطبان بزرگسال داستان هشت خانواده از دو روستای انگلیسی است که از نظر فیزیکی در یک مکان قرار دارند ولی از نظر طبقه اجتماعی، تحصیلی، میزان درآمد، سبک زندگی و لباس پوشیدن فاصله زیادی با هم دارند. کتاب با مرگ یکی از شخصیت های داستان شروع می شود که جای خالی در شورای محلی برای دیگران پیش می آورد که این اتفاق چالش هایی برای دیگر شخصیت های داستان فراهم می کند. در انتها وقتی دو مرگ دیگر اتفاق می افتد ماجراهایی پیش می آید که جنگ بین کودکان و والدین، بچه های مدرسه با معلمان، زنان با شوهران، و قدیمی ها با جدیدتر ها را مطرح می کند و سعی می کند مشکلات اجتماعی را زبانی طنز بیان کند.
رولینگ خطاب به خوانندگان گفته است: فکر می کنم برای کسانی که چند قطره اشک برای ریختن نداشته باشند، حرفی برای گفتن ندارم! رولینگ با شوخی درباره اثر جدیدش که ترکیبی از اعتیاد، تجاوز به حقوق دیگران و دروغ است این کتاب جدید را کتابی کمدی و طنز اجتماعی عنوان می کند.
...وقتی «بری» در در اوایل چهل سالگی بصورت غیرمنتظره مرد، شهر کوچک پگفورد در شوک ماند. پگفورد، به ظاهر شرح منظرهای از زندگانی روستایی انگلیسی است با میدان خرید سنگ فرش شده و صومعهای کهن. اما آنچه که در پشت این زیبایی خارجی نهفتهاست جنگی است در شهرک ثروتمند با فقیر. نوجوانان در جدال با والدینشان، زنان خانه دار در جنگ با همسرانشان و معلمان در جنگ با دانش آموزانشان. پَگفورد دیگر مثل سابق نیست. و ه بزودی صندلی خالی بری در شورای محله عامل تحریک کننده بزرگترین جنگی میشود که شهرک به خود دیده. و اینکه چه کسی در انتخابات لبریز از احساسات تند و شدید با دورویی و افشا سازیهای غیرمنتظره پیروز خواهد شد؟
اکونومیست/ 29سپتامبر/ ترجمه محمد حسنلو
6060
نظر شما