محمدرضا باهنر در نشست خبری دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در رابطه با راهاندازی اتاق معاملات ارزی و اقدامات آن توضیح داد و گفت: از عمدهترین دلایل راهاندازی اتاق معاملات ارزی این بود که ظرف یک ماه گذشته دولت و بانک مرکزی فقط به کالاهای اولویت یک و دو ارزی، ارز تخصیص میداد، در حالی که نیازهای کشور متنوع است بنابراین بر اثر فشار صف متقاضیان و کمبود عرضه افزایش نرخ ارز امری طبیعی به نظر میرسید و تصمیم شد برای اولویت سه و چهار و پنج نیز ارز واگذار شود و دلیل تشکیل اتاق معاملات ارزی این بود.
وی با اشاره به اینکه حرکت چند روز اول اتاق معاملات ارزی از نظر جلب مشتری خوب بوده است، تصریح کرد: آخرین آمار نشان میدهد که دو روز گذشته حدود 100 میلیون دلار ارز معامله شده است و این آمار در روز گذشته نیز نزدیک به 100 میلیون دلار بوده است، اما مشکل دولت و اتاق معاملات ارزی این است که به برخی درخواستها پاسخ روشن ارائه نشده پس برخی نیازمندان واقعی ارز به بازار غیررسمی مراجعه میکنند و این موضوع در نرخ ارز بسیار تاثیرگذار است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه اگر قرار باشد نرخ بازار غیررسمی ارز، نرخ رسمی ارز را رهبری کند مشکل پیدا میکنیم و توضیح داد: ارزیابی ما این است که قیمتهای اعلام شده در بازار مصنوعی هستند و در این حوزه معاملات اندکی انجام میشود که کمتر از چند صد هزار دلار خواهد بود .
اهم صبحتهای دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین را در ادامه به نقل از ایسنا بخوانید؛
- فشار تحریمها آنقدر هم مهم نیست که بازار آشفته ارز و طلا را ایجاد کند . دولت باید با کمک دیگر نهادها و قواها جلوی حرکت کاذب قیمتها را بگیرد چون قیمتها به صورت روانی بالا میرود اما معاملات زیادی انجام نمیشود.
- به نظر من فضای انتخابات ریاست جمهوری هنوز از نظر فعالیت فعالان سیاسی غبارآلود و مبهم است، البته جریانهای مختلفی فعال هستند و جامعه اسلامی مهندسین نیز کارگروهی شکل داده است تا در مورد شاخصها و مصادیق انتخابات ریاستجمهوری بررسی لازم را انجام دهد. اصولگرایان نیز همه در تلاش هستند تا به وحدت حداکثری برسند و در مورد آقای ناطق نوری تا به حال براساس آنچه اظهارنظر کردهاند آمادگی برای حضور ندارند اما اگر زمانی اعلام حضور کنند بررسیهای لازم انجام خواهد شد.
- در رابطه با بازداشت جوانفکر ، مهدی و فائزه هاشمی و رایزنیهای رییسجمهور برای آزادی جوانفکر،شهروندان و آحاد کشور و حتی مقام معظم رهبری در برابر قانون اساسی مساوی هستند اما هر از چند گاهی مسائل مقداری پیچیده میشود، در مورد فرزندان آقای هاشمی نیز به نظر من باید این موضوع زودتر بررسی میشد.
- توصیه من به دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی این است که عادلانه برخورد کنند و از افراط و تفریط پرهیز شود، گاهی افرادی احساس میکنند به لحاظ موقعیتشان نباید با آنها هیچ برخوردی شود و گاهی برخی دیگر فکر میکنند با برخی از افراد به خاطر موقعیتشان باید با خشونت و شدت بیشتری برخورد شود و من معتقدم باید با تمام شهروندان کشور به صورت یکنواخت برخورد شود.
- آقای هاشمی باید سرنوشت سیاسی خود را جدا از وابستگانشان مرزبندی کنند، این اتفاقها در هر خانوادهای ممکن است بیفتد اما گره زدن سرنوشت آقای هاشمی به فرزندانشان از طرف مسوولان و خود ایشان نباید اتفاق افتد که براساس اظهارنظرهای اخیر شاهد بودیم که ایشان برخورد متعادل و خوبی در این زمینه داشتهاند.
- آقای اژهای طبق نظر خودشان گفتند که سه تا چهار بار در رابطه با برگشت مهدی هاشمی اظهارنظر کردند و سه بار گفتهاند به مصلحت است مهدی هاشمی بیاید و تکلیف را یکسره کند و یکبار گفته بودند که نیاید و اگر از موضع حقوقی و قضایی بررسی کنیم این توصیه ایشان کار درستی نبوده چون دادستان کشور باید مدعیالعموم باشد و با همه شهروندان یکسان برخورد کند اما همانطور که گفتهاند اکثریت توصیه ایشان مبنی بر برگشت مهدی هاشمی بوده است.
- اگر رییسجمهور،دولت و طرفداران آقای جوانفکر راهی قانونی و حقوقی داشته باشند، میتوانند برای آزادی ایشان اقدام کنند چون دولت و مجلس هیچ اختیار قضایی در کشور ندارند و اینکه رییسجمهور از اختیارات خود برای آزادی محکوم قضایی استفاده کند ،امکان ندارد و حتی بسیاری اوقات رییس قوه قضاییه هم این اختیار را ندارد .
- رییس دولت نتیجه انتخابات است، بنابراین باید اختیاراتش در حوزه برگزاری انتخابات محدودتر شود، در این زمینه مقام معظم رهبری حکمی به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام دادند که در آن چند عنوان مطرح شده بود و یکی از آنها بحث انتخابات بود و در مجلس نیز طرحی امضا شده که در آخرین جلسه اعلام وصول شد البته معنای طرح این نیست که تفکر مجلس براساس این طرح است بلکه باید در کمیسیونها مورد بررسی قرار گیرد تا در نهایت اعلام شود و من تردید دارم اجرای این طرح به انتخابات خرداد 92 برسد.
- اگر هر کدام از احکام مربوط به این طرح تصویب شود و فرصت زمانی لازم برای اجرای آن وجود داشته باشد، به اجرا در خواهد آمد اما مثلا اگر پنج ماه مانده به انتخابات یکی از بندهای این طرح تصویب شود که شش ماه قبل از انتخابات کاندیداها باید از مسوولیتهای خود استفعا دهند به طور طبیعی اجرای این طرح عملی نخواهد بود پس به انتخابات دور بعدی موکول خواهد شد.
- در رابطه با کاندیداتوری آقای علی لاریجانی، چندین بار از ایشان سوال شده است گفتهاند که قصدی ندارند.
- بزرگترین دشمن دولت، توهمات دولت است.مجموعه دولت ، از تلاشهای بسیار علیه عملکرد دولت گلایه میکنند و مدعی است همه قوا دولت را محاصره کردهاند و نمیگذارد کار کنند و قوای دیگر میگویند، مسوولین هر کدام باید به وظایف قانونی خود بسنده کنند، پس اگر هر بخشی بخواهد بیشتر از اختیارات خود طلب کند و یا به وظایف خود عمل نکند قاعدتا توهم توطئه شکل میگیرد.
- دولت بارها بحث تخطی مجلس از قانون را مطرح کرده است و حتی رییسجمهور نامه 17 موردی به مقام معظم رهبری نوشته است. مقام معظم رهبری این موضوع را به آیتالله جنتی ارجاع دادهاند و از متخصصین مختلف برای بررسی این موارد دعوت به عمل آمد اما در نهایت حتی یک مورد از این 17 مورد به تصویب نرسید و تنها چند توصیه کوچک به مجلس شد و در مجموع معتقد هستم آن طور نیست که برخی توهم دارند چون هر دولت مخالف و رقیبی دارد و باید تنها به رقبا نصیحت کرد که از کینهورزی و انتقامجویی پرهیز کنند اما طبیعی است که فضای نقد و انتقاد و تعامل باعث پیشرفت خواهد شد.
- بحث دولت وحدت ملی که از سوی برخی در فضای سیاسی کشور مطرح میشود ضرورت دارد تعریف واژه دولت وحدت ملی روشن شود چون برداشتهای مختلفی از آن وجود دارد پس اگر معنای این واژه متحد شدن همه گروهها از جمله ضد انقلاب،منحرف، فتنهگر و غیره باشد تا به تشکیل یک دولت منجر شود قابل قبول نیست اما اگر به معنای استفاده از همه ظرفیتهای مثبت نظام باشد امری خوب و ضروری است.
- وزیر ورزش در آخرین جلسه مجلس در هفته گذشته اعلام وصول شد و با توجه به قوانین مربوط به این موضوع اگر 10 نماینده در رابطه با استیضاح وزیری اقدام کنند باید بررسیهای لازم انجام شوند و به طور کلی در شرایط فعلی من -موافق استیضاح هیچ وزیری نیستم اما اگر این استیضاح مورد بررسی قرار گیرد و همچنان تعداد قانونی نمایندگان برای آن امضا داده باشند در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.
- به طور کل از اختلاف و شکافهای داخلی درون احزاب راضی نیستیم و فکر میکنیم جریانهای سیاسی هرچه منسجمتر باشد به نفع کشور است و بارها گفتهام نظام جمهوری اسلامی نیازمند دو تا سه حزب قدرتمند شناسنامه دار و پاسخگو است و حتی معتقدیم اصلاحطلبان با روشن کردن حد و مرز خود نسبت به فتنه و قانون اساسی میتوانند فعالیت سیاسی داشته باشند و آرزو میکنیم که با هم متحد باشند. اما در رابطه با جبهه پایداری واقعا نمیدانم که این انشقاق اتفاق افتاده است یا نه اما آرزو میکنم که منشق نشوند. در رابطه با آبادگران نیز این جبهه از سالها پیش تا به حال تغییرات زیادی داشته است و حتی مجموعه اعضای آن در گذشته امروز به رقبای هم تبدیل شدند اما در رابطه با آخرین اعضای آن اطلاعات کافی را ندارم.
- در رابطه با این ادعا که دولت نرخ ارز را به طور عمدی بالا برده است تا کسری درآمد خود را جبران کند را سوءظن کامل میدانم و اگرچه ممکن است از رهگذر این اتفاقات تا حدودی کسری بودجه خود را جبران کند اما این یک سوءظن میدانم که عمدا نرخ ارز بالا رفته باشد.
/29220
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: رییس دولت نتیجه انتخابات است، بنابراین باید اختیاراتش در حوزه برگزاری انتخابات محدودتر شود.
کد خبر 247785
نظر شما