محمود احمدی‌نژاد آنقدر از اخذ رأی اعتماد وزرایش مطمئن بود که منتظر بررسی کامل صلاحیت آنها نشد و با اینکه مخالفت‌ها در مجلس با صادق محصولی قابل پیش‌بینی بود، در آغاز موضع‌گیری نمایندگان در این خصوص، مجلس را ترک کرد.

نسرین وزیری: به این ترتیب او دوست دیرینه‌اش را برای دفاع از خود در مقابل سیل انتقادات نمایندگان تنها گذاشت تا محصولی شخصاً درباره ثروت کلان مالیش، برخی سوءمدیریت‌ها در وزارت کشور، سوآپ نفتی در اردبیل و بی‌ارتباطی مدرک تحصیلی و تجاربش با وزارت رفاه به نمایندگان توضیح دهد. البته علی‌اصغر زارعی که از نمایندگان برجسته حامی دولت در مجلس است به مدد محصولی آمد ولی مخالفان جدی‌ای همچون علی مطهری و مهدی سنایی، آنچنان برنامه‌ها و عملکرد گذشته او را به نقد کشیدند که گوشه‌هایی از نطق‌هایشان با فریاد دو-دو و مخالفت همکارانشان مواجه شد.

اما این مخالفت‌ها مانع از آن نشد تا مطهری یادآورنشود که او پیش از شمارش 80 درصد آراء، نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری دهم را اعلام کرده و با اقدامی منفعلانه به مواجهه با نامزد رقیب پرداخته است.او محصولی را مسئول مستقیم وقایعی همچون حمله به کوی دانشگاه، مجتمع سبحان و فجایع کهریزک خواند و پاسخ وی را که تقصیر را به گردن عناصر خودسر انداخته بود، قانع‌کننده ندانست. مطهری بر این اساس بهتر دانست که محصولی در پستی که نیازمند اخذ رأی اعتماد از مجلس نیست، جای بگیرد.

سنایی هم که می‌گفت وزیر شدن محصولی وحی منزل نیست از اینکه تاکنون احمدی‌نژاد او را برای وزارتخانه‌های نفت، کشور و رفاه به مجلس معرفی کرده است، ابراز تعجب کرد و یادآورشد: وزارت که سرقفلی افراد نیست، ایشان حتی یک روز هم در وزارت رفاه یا دستگاه‌های مرتبط با آن نبوده است. نشانه ناآشنایی محصولی با این وزارتخانه نیز آن است که بازگشت سازمان تأمین اجتماعی به وزارت رفاه و تأمین اجتماعی را «قانونی مصوب» خوانده بود و نمی‌دانست که این دستورالعملی از سوی رئیس‌جمهور است که اتفاقاً مجلس هم با آن مخالفت دارد. سنایی نیز همچون مطهری به شبهات مالی وی اشاره کرد و سخنان زارعی را که از محصولی به عنوان کسی که «ثروت و رفاه را می‌فهمد» یاد کرده بود، تعجب برانگیز خواند. یونس اسدی هم مستقیماً سراغ پرونده مالی محصولی در اردبیل رفت و اعلام کرد که کسان دیگری به جای وی توبیخ شده‌اند اما همچنان این پرونده‌ها مفتوح است.

درحالی که نماینده‌های حامی دولت همچون سلیمان ذاکر و مهدی کوچک‌زاده در نظر داشتند در قالب تذکراتی به کمک محصولی در قبال این مخالفت‌ها بیایند، او بی‌توجه به سخنان مخالفانش در جایگاه قرار گرفت و به قرائت سرفصل‌های برنامه‌هایش پرداخت و تمام فرصت 30 دقیقه‌ای خود را صرف این کار کرد.

در این میان هیچ نماینده‌ای در مخالفت با حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ثبت نام نکرده بود و ناصری و احمدی‌بیغش هم که برای مخالفت با مجیدنامجو وزیر نیرو ثبت‌نام کرده بودند انصراف دادند تا این دو بی‌هیچ مخالفی به وزارت برسند. هرچند که به ترتیب 33 و 36 رأی مخالف در مجلس کسب کردند. انصراف مخالفان نامجو را هم پیش از هرچیز باید مدیون تلاش‌های علی یوسف‌پور معاون پارلمانی‌اش دانست که علی‌رغم دریافت دو تذکر از سوی رئیس ‌مجلس همچنان به دنبال لابی و رایزنی با نمایندگان در اقصی نقاط صحن علنی دیروز بود و روی صندلی‌اش بند نمی‌شد.

حاجی‌بابایی اگر چه با 217 رأی در میان سه وزیر پیشنهادی دیروز بیشترین رأی را اخذ کرد اما در مقایسه با کلیه وزرای کابینه دهم در رتبه چهارم و پس از وزرای دفاع، دادگستری و اقتصاد قرار دارد. نامجو نیز با کسب 210 رأی پس از وی و در رتبه پنجم در اخذ رأی اعتماد از مجلس قرار گرفت.

اما صادق محصولی با کسب 149 رأی تنها 16 رأی بیش از نصاب کسب کرد که اگرچه رکورد گذشته وی مبنی بر تصدی وزارت با کسب نیم رأی بیش از نصاب را شکست اما در مقایسه با دیگر وزرای کابینه دهم در رتبه چهارم از آخر جای گرفت. به گونه‌ای که به ترتیب سعیدلو وزیر نفت، محرابیان وزیر صنایع و غضنفری وزیر بازرگانی با کسب 3، 9 و 14 رأی بیش از نصاب در رتبه‌های پایین‌تری به نسبت وی جای گرفتند. 

جدول این مطلب را اینجا ببینید.

کد خبر 24798

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین