سفیر اسپانیا در تهران، روز گذشته از بخش‌ها و مجموعه‌ی گوناگون کتابخانه‌ی مجلس شورای اسلامی بازدید کرد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از سایت کتابخانه مجلس شورای اسلامی، پدرو وییِنا که توسط آقای حسین‌علی سو‌دآور،ناظر استصوابی موقوفات ملک، همراهی می‌شد مورد استقبال و خوش‌آمد‌گویی دکتر رسول جعفریان قرار گرفت. ایشان پس از استماع سخنان رئیس کتابخانه‌ی مجلس شورای اسلامی درباره‌ی تاریخچه‌ی تأسیس کتابخانه‌ی مجلس و برخی از مهم‌ترین مجموعه‌های کتابخانه‌ی مجلس مانند نسخ خطی، اسناد ملی و تاریخی، کتاب چاپ سنگی و سربی، کتاب‌های چاپی و اسناد سازمان ملل متحد و فعالیت‌های کتابداری، پژوهشی و انتشاراتی مانند تولید کتاب و 4 مجله‌ی تخصصی و دیجیتالی کردن و این‌که این کتابخانه تقریباً تمام نسخ خطی خود را فهرست‌نویسی کرده است و اکنون بیش از 50 جلد فهرست نسخ خطی موجود است و این فهارس و تصاویر دیجیتالی نسخ خطی به‌طور رایگان در وب‌سایت کتابخانه قابل رؤیت و ذخیره کردن است؛ ابراز شگفتی کرد و این‌گونه کار‌ها را قابل ستایش و تقدیر دانست.

وی بیان داشت که تازه به ایران آمده است و چیز زیادی درباره‌ی تاریخ ایران نمی‌داند اما بسیار دوست دارد که تاریخ ایران را بشناسد و کتابخانه‌ی مجلس با داشتن منابع قدیمی و تاریخی می‌تواند کمک بزرگی باشد. وی همچنین خواهان ارتقاء سطح روابط و مبادلات فرهنگی بین کتابخانه‌ی مجلس و کتابخانه‌های اسپانیا به خصوص کتابخانه‌های باقی‌مانده از دوران اندلس گردید.

سفیر اسپانیا در تهران که در پاکستان و نیجریه نیز دیپلمات بودند دارای تحصیلات حقوقی است و علاقه‌مند به ادبیات و تاریخ. اسپانیا در سال 1812(1191 خورشیدی) یعنی دقیقاً 200 سال پیش برای نخستین بار دارای پارلمان و قانون اساسی گردید ولی به مدت طولانی مجلس تعطیل بود و حتی در قرن بیستم نیز 3 بار مجلس اسپانیا دوره‌ی فترت داشته است.

دکتر جعفریان درباره‌ی 4 مجله‌ی تخصصی کتابخانه‌ی به‌خصوص نامه‌ی بهارستان و ویژه‌نامه‌ی اخیر آن که به مرحوم دکتر ایرج افشار اختصاص دارد توضیحاتی ارائه نمودند.

وی سپس از موزه‌ی تاریخ صنعت چاپ، بخش نسخ خطی و موزه‌ی مجلس بازدید به عمل آورد. وی در طول بازدید خوشنودی و شگفتی خود را ابراز می‌نمود.

/30362

کد خبر 248099

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین