به گزارش خبرآنلاين، از يک ماه پيش تا کنون رسانههاي اروپايي و آمريکايي بر اين طبل کوبيدهاند که اين نشست، گامي ديگر براي اعمال تحريمهاي بيشتر عليه ايران برخواهد داشت. آخرين نمونه از اين دست، گزارش رويترز است که از اعمال ممنوعيت واردات گاز ايران به اروپا خبر داده است.
اين درحالي است که تصميم اتحاديه اروپا براي تحريم نفت ايران از تيرماه امسال، قيمت نفت در بازارهاي جهاني را افزايش داده است. اين اقدامات در حالي براي افزايش فشار عليه ايران درباره برنامه هستهاي کشورمان در دستور کار قرار ميگيرد که مقامات ديپلماتيک و هستهاي کشورمان بارها و بارها بر صلح آميز بودن فعاليت هستهاي ايران تاکيد کرده و هيچ دليل متقني دال بر غيرصلح آميز بودن فعاليت ايران از سوي اين کشورها و آژانس بينالمللي انرژي اتمي ارائه نشده است.
با اين حال ديپلماتهاي دولتهاي عضو اتحاديه اروپا تدوين بسته جديد تحريمها عليه ايران با هدف تصويب رسمي آن در نشست وزيران امور خارجه در تاريخ 15 اكتبر در لوكزامبورگ را آغاز كردهاند.
در حالي رويترز از تصميم به تحريم گاز ايران در بسته انرژي، با حمايت دولتهاي بزرگ آلمان، انگيس، فرانسه، خبر داده است که 13 مهرماه نيز خبرآمده بود که سه کشور انگلستان، آلمان و فرانسه در یک نامه محرمانه به 27 عضو اتحادیه اروپا اقدام به انتقاد و تهدید به تحریمهای بیشتر علیه آنچه عدم شفافیت در برنامه هستهای کشور عنوان شده، پرداخته بودند. {اينجا}
آنگونه که ايسنا به نقل از رويترز نوشته است: دولتهاي اروپايي و آمريكا به دنبال راههاي جديدي براي تحت فشار گذاشتن ايران براي عقب نشيني از برنامه هستهيي خود هستند. تحريمهاي كنوني سرمايه گذاري در بخش گاز ايران را شامل ميشود اما به طور مشخص واردات را غير قانوني اعلام نميكند.
گفتني است يونان و بلغارستان دو كشوري هستند كه در جايگاه اول دريافت گاز از طريق تركيه قرار دارند. يك ديپلمات گفت كه جزييات درباره اينكه اين اقدام بر آنها چه تاثيري خواهد گذاشت بايد مشخص شود.
/2929
نظر شما