یک روز پس از تهدید ربایندگان زائران ایرانی در سوریه، بار دیگر مسئولان وزارت خارجه برآن شدند تا وضعیت آنها را پیگیری کنند.

نسرين وزيري: اواسط مرداد ماه بود که 48 زائر ايراني از سوي مخالفان دولت سوريه ربوده شدند. {اينجا} اگرچه وزارت خارجه قول پيگيري اين موضوع را داده وبد ولي تا کنون چندين بار شاهد تهديد ربايندگان به قتل اين زائران بوده​ايم. چه آنکه يکبار آنها را وجه المصالحه براي پرهيز از حملات هوايي ارتش سوريه به مواضع مخالفان کردند و حتي شايع شد که سه تن از آنها را نيز در اعتراض به اين حملات کشته​اند.
اين شايعه هرگز از سوي مقامات سوري و ايراني تاييد نشد تا اينکه در تهديدي جديد افسر ارتش آزاد سوریه می گوید که گروه او برای مذاکره با دولت سوریه تلاش کردند تا در ازای آزادی شورشیان زندانی دولت سوریه، گروگان‌های ایرانی را آزاد کنند. اما این مذاکرات به خاطر مخالفت دولت‌های سوریه و ایران به نتیجه نرسیده است. {اينجا} وي در ادامه تهديد کرد که گروگان​هاي ايراني را به قتل خواهند رساند.
امروز سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ضمن تقبیح تداوم عدم آزادی زائرین ایرانی در سوریه، مسئولیت جان آنان را متوجه ربایندگان که گروهی شناخته شده اند و نیز حامیان آنان دانست. به گزارش مهر رامین مهمانپرست افزود: بهره گیری از زائرین بی​دفاع به عنوان سپر انسانی خلاف اصول حقوق بشر است. از این رو جمهوری اسلامی ایران از نهادهای بین المللی مسئول می خواهد تا تلاش خود را به منظور آزادی فوری کلیه گروگان​ها و شهروندان بی دفاع ایرانی به عمل آورند و از تکرار چنین اقداماتی که برخلاف موازین بشری می​باشد به شدت جلوگیری کنند.
علي​اکبر صالحي نيز که پيش از اين کوشيده بود از کانال ترکيه، اين مساله را حل کند {اينجا و اينجا} اين هفته به کميسيون امنيت ملي مي​رود تا پاسخگوي نمايندگان در اين موضوع باشد. محمدحسن آصفري عضو هيات رييسه امنيت ملي و سياست خارجي مجلس از سوال اين كميسيون از وزير امور خارجه به دليل سكوت دستگاه ديپلماسي در مورد وضعيت گروگان‌هاي ايراني در سوريه خبر داد و به ايسنا گفت: سوال ما اين است كه چرا براي آزادي گروگان‌ها ملاقات‌ها، سفرها و پيگيري‌هاي لازم انجام نمي‌شود و همه‌ كارها به دادن وعده و وعيدهاي ختم شده است. انگار گروگان‌هاي ايراني در سوريه و ليبي به فراموشي سپرده شده‌اند.
اين عضو هيات رييسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با طرح اين پرسش كه چرا دستگاه ديپلماسي اقدامي براي آزادي گروگان‌هاي ايراني در سوريه حداقل با خروجي مناسب انجام نمي‌دهد گفت: انتظار مي‌رفت دستگاه ديپلماسي در سفر اخير هيات ايراني به نيويورك حداقل گزارشي از اقدامات خود به خانواده‌هاي گروگان‌ها در ليبي و سوريه ارائه دهد. انتظار مي‌رفت كه براي آزادي نزديك 50 نفر از هموطنانمان در ليبي و سوريه اقدامات سريعي انجام گيرد كه حداقل خروجي مناسبي داشته باشد.
وي همچنين با تاكيد بر اينكه دولتهاي تركيه، قطر و امارات بايد هر چه سريعتر نسبت به روشن شدن تكليف زوار گروگان ايران در سوريه وارد عمل شود گفت: ما از سه دولت تركيه، قطر و امارات گلايه داريم و از آنها مي خواهيم كه سعي نكنند ارتباط ديرينه‌شان با جمهوري اسلامي خدشه‌دار شود.
گفتني است پيش از اين برخي رسانه​هاي غربي مدعي شده بودند که اين زائران از افراد منتسب به سپاه هستند {اينجا}. صالحي هم در ديدار با اوغلو تاييد کرده بود که برخي از آنها از بازنشستگان سپاه پاسداران هستند. {اينجا} اما تا کنون نه مذاکره با طرف ترک و نه تلاش​ها از کانال سازمان ملل {اينجا و اينجا} نتيجه بخش نبوده است.
/2929
کد خبر 248654

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
    12 2
    وقتی از حمله اسراییل به لبنان برای آزادی چند اسیر یا از اظهارات تند اردوغان علیه اسراییل پس از چند سال در خصوص حمله به کشتی ترکیه یادمان می آید از تعلل مسئولین در مورد زایران ایرانی و برخورد سرد آنان با این مسایل ناراحت می شویم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین