وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: برخلاف ادعاهای کشورهای غربی تاکنون با آمریکا همکاری مشترکی در مبارزه با مواد مخدر نداریم.
مصطفی محمد نجار ظهر سه شنبه در حاشیه نهمین اجلاس افسران رابطه مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این اجلاس از هفدهم تا نوزدهم مهر برگزار می شود و 20 کشور به همراه چهار سازمان بین المللی حضور دارند. این اجلاس بسیار خوب برگزار شد و بار دیگر همه کشورها به نقش تعیین کننده ایران در مبارزه با مواد مخدر تاکید کردند.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز علی رغم گزارش های کشورهای اشغالگر شاهد افزایش کشت، تولید و تقاضای مواد مخدر هستیم ضمن اینکه این مواد پس از انسداد مرزهای ایران از طریق روسیه، مسیر بالکان و دریای آزاد ترانزیت می شوند.
وزیر کشور به بحث کاهش تقاضا اشاره کرد و افزود: کشورهای درگیر مواد مخدر باید کاهش تقاضا را در دستور کار قرار دهند و اقداماتی را در این زمینه انجام دهند ضمن اینکه پول کثیف حاصل از پولشویی مواد مخدر باید رهگیری، کنترل و با آنها برخورد شود.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: ایران با ایجاد موانع در شرق و غرب کشور هزینه بسیاری را به خاطر پایبندی به اصول انسانی در راه مبارزه با مواد مخدر می پردازد به صورتی که روز گذشته نیز دو سرباز و یک افسر در درگیری با قاچاقچیان به شهادت رسیدند این موضوع یک عزم جهانی و همکاری همه کشورها را می طلبد.
وی برگزاری اجلاس کشورهای عضو ابتکار سه جانبه اشاره کرد و افزود: این اجلاس نیمه آبان ماه در ایران با حضور وزرای افغانستان و پاکستان برگزار می شود. تاکنون 12 عملیات مشترک میان کشورهای عضو ابتکار سه جانبه انجام شده است. در این اجلاس توقف کشت، کنترل مسیر ترانزیت و ردیابی گروه های قاچاقچیان مورد بررسی قرار می گیرد.
نجار با بیان اینکه کمک های بین المللی به ایران برای مقابله با مواد مخدر ناچیز است، گفت: کمک های خارجی در مقابل هزینه ایران بسیار ناچیز بوده و قابل مقایسه با اقدامات ایران نیست. مواد مخدر یک معضل جهانی است و آنها باید در این راه به ایران کمک کنند.
وزیر کشور با بیان اینکه همزمان باحضور نیروهای فرامنطقه ای میزان کشت مواد مخدر افزایش یافته است، تصریح کرد: همزمان با ورود نیروهای فرامنطقه ای که با ادعای جلوگیری از کشت مواد مخدر و مقابله با تروریست وارد منطقه شده بودند شاید افزایش تولید مواد مخدر هستیم. به این کشورها هشدار می دهم که باید بیشتر احساس مسئولیت کنند.
وی در مورد درمان معتادان گفت: اول باید این موضوع در کشور نهادینه شود که معتاد مریض محسوب شود و به جای زندان نیز باید به مراکز درمانی و ترک برود. در این مراکز معتادان علاوه بر رهایی از دام اعتیاد شغل و حرفه ای را نیز فرا می گیرند.
نجار در پایان از جامعه بین المللی خواست موضوع مواد مخدر را سیاسی نکنند چرا که این موضوع یک مسئله انسانی است و همه کشورها باید همکاری خوبی داشته باشند. اگر چه برخی کشورهای غربی مدعی اند که با ایران همکاری می کنند اما در عمل ما چیزی را تاکنون ندیده ایم. ایران از همکاری با سایر کشورها از طریق سازمان ملل استقبال می کنیم.
301301
نظر شما