رییس جمهور اوایل مهرماه آخرین سفر خود را سازمان ملل متحد انجام داد.

مجتبی هاشمی ثمره دستیار ارشد رییس جمهور در گفت و گو با ایرنا به شرح برنامه‌های رییس جمهور در سفر به نیویورک پرداخته است که در ادامه می‌آید:
  • مهمترین برنامه اقای احمدی‌نژاد در سفر نیویورک انجام دو سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل بود. یک سخنرانی با عنوان حکومت قانون و سخنرانی دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل بود که هر سال انجام می‌شود. رییس جمهوری علاوه بر این دو برنامه با سخنرانی‌ها و مصاحبه و گفت‌و‌گوهای مختلف به بسیاری از پرسش ها و ابهاماتی که رسانه‌های مختلف غربی در طول یک سال گذشته ایجاد کرده بودند، پاسخ دادند. من تقریباً در همه برنامه‌ها حضور داشتم و شهادت می‌دهم که به خوبی و با رعایت امانت از ملت ایران و آرمان‌های انقلاب اسلامی دفاع، حجت را بر بسیاری از دولت‌ها و مستکبران تمام و امیدهایی را در دل ملتها زنده کردند و راه‌هایی را برای تغییرات اساسی در نظام موجود جهانی، نشان دادند.
  • مصاحبه‌های آقای احمدی نژاد با شبکه های تلویزیونی و رسانه های مختلف قابل توجه بود. با روزنامه واشنگتن پست بود، شبکه‌های تلویزیونی المیادین و ان.اچ.ک ژاپن و با 25 نفر از مدیران رسانه‌ای آمریکا، سردبیران و مجریان برنامه‌ها نیز گفت و گو کرد.
  • با شبکه سی‌.ان.ان دو مصاحبه انجام شد که به زبان‌های اسپانیولی و انگلیسی پخش شد. با شورای خبرگزاری آسوشیتدپرس هم دیدار و گفتگو کرد. علاوه بر این، کنفرانس خبری مفصلی نیز در روز آخر داشت. همچنین مصاحبه ای با شبکه‌های تلویزیونی الجزیره عربی، PBS و CBS ، جام جم صدا و سیما و یک مجله مصری داشت.
  • در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست، بحث امنیت خلیج فارس سوال شد اینکه آیا مناسب نیست که با آمریکا قراردادی برای حفظ امنیت بسته شود که آقای احمدی‌نژاد پاسخ داد: ما خودمان می‌توانیم امنیت را حفظ کنیم؛ خارجی‌ها از منطقه بیرون بروند ما و کشورهای همسایه می‌توانیم امنیت منطقه را حفظ کنیم.
  • آقای احمدی نژاد در مصاحبه خود اشاره کرد که آمریکا 80 میلیارد دلار برای ارتقاء به بمب‌های هسته‌ای اختصاص می‌دهد اما نگران چند کیلو مواد عادی اورانیوم هستند.
  • در این سفر آقای احمدی نژاد جلساتی بسیار مهم داشت. هدف این جلسات این بود که افکار و اعتقادات ملت ایران انتقال یابد و ابهامات برطرف شود و مردم آمریکا و دنیا بدانند ایران چگونه فکر می‌کند. آقای رییس‌جمهوری هشت جلسه با گروه‌های مختلف آمریکایی از جمله نخبگان، اساتید و دانشجویان از 13 دانشگاه آمریکا، 8 نفر از مولفان و نویسندگان سرشناس آمریکایی، ایرانیان، پیروان و رهبران ادیان الهی - خاخام‌های ضدصهیونیست یهود با مدیران و مسولان رسانه‌ها داشتند.
  • رییس جمهوری نکاتی در دیدار نخبگان آمریکایی مطرح کرد که هنوز منتشر نشده و برای تاریخ ایران مهم است. در آن جلسه بحث رابطه آمریکا و تحریم‌ها سوال شد که آقای احمدی‌نژاد پاسخ داد: آمریکا روابط خوب و نامحدودی با رژیم شاه داشت، از ابتدای انقلاب این روابط به هم خورد، آمریکا از رژیم صدام حمایت کرد و به این مخالفت ها ادامه داد. تحریم‌ها متعلق به امروز نیست زمان صدام هم در تحریم بودیم. در هر زمان به یک بهانه‌ای ما از این شرایط استقبال نکردیم البته در این شرایط بزرگ شدیم و مسایل را حل می‌کنیم، منافعی هم برای ما داشته، توانستیم روی پای خود بایستیم و به لحاظ علمی و فنی پیشرفت کردیم مشکلاتی هم هست اما قابل تحمل و عبور است.
  • در نشست بعدی رییس جمهوری که با حضور حدود 27 استاد و 180 دانشجو از 13 دانشگاه برگزار شد، بحث‌های جالبی مطرح شد. در این دیدار یکی از شرکت کنندگان گفت؛ در سال 1953 سرکوب مصدق توسط آمریکا اتفاق افتاد. گروگانگیری در سفارت آمریکا هم بعد از آن رخ داد. بوش هم ایران را به عنوان محور شرارت مطرح کرد، بیایید در این سه مسیر برای بهبود روابط کار کنیم. آقای احمدی نژاد پاسخ داد: دو کشور بزرگ و قدرتمند ایران و آمریکا 33 سال است در برابر هم هستند و تعاملات آنها دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. رییس جمهوری سپس به سابقه آمریکا در ایران اشاره کرد و گفت، آمریکا از دیکتاتوری دفاع کرد که در 15 خرداد 1342، 15 هزار نفر را کشت. من در 17 شهریور خودم شاهد بودم که با مسلسل زنان و کودکان را کشتند اما دولت‌های وقت آمریکا از جنایات شاه حمایت کردند. جلسه با دانشجویان بیش از دو ساعت به طول انجامید.
  • جلسه بعدی رییس جمهوری نشست با هشت نفر از مولفان و نویسندگان آمریکایی بود. در این جلسه از آقای احمدی نژاد پرسیده شد اگر واقعا قصد حمله به اسرائیل با سلاح هسته‌ای یا غیرهسته‌ای ندارید چرا رسما اعلام نمی‌کنید که رییس جمهوری پاسخ داد: بارها گفته ام که در مورد فلسطین چه باید کرد مردم فلسطین در یک انتخابات آزاد، سرنوشت خود را تعیین کنند.
  • یکی از نویسندگان پرسش جالبی در این دیدار مطرح کرد: چند هفته پیش در یک تمرین تخیلی که هدف ایران بود، شرکت کردم. من در تیم ایرانی‌ها بودم اما خیلی ناراحت نشدم و با این نتیجه از بازی خارج شدم که راه سال آینده سخت است و راه و روش جلوگیری از درگیری را ساده ندیدم. آیا بهایی که ایران برای انزوا می‌دهد، ارزش داشته است؟ آیا حاضر هستید گامی بردارید که با روند مصالحه آمیز پیش بروید؟آقای احمدی نژاد پاسخ داد: اولا بازی‌های مجازی را می‌توان هک کرد. ثانیاً اگر من در بازی بودم نتیجه چیزی دیگری می‌شد. من سوال می‌کنم چه کسی با ایران می‌جنگد و می‌تواند پیروز بیرون ‌بیاید؟ اصلا چرا باید بجنگد؟ چرا در همه جای دنیا می‌خواهند بجنگند؟ باید به این سوال پاسخ دهند که ایران هفت هزارسال تاریخ دارد. مهاجمان زیادی به آن حمله کردند اما الان آنان کجا هستند؟ آیا آمریکا فکر می‌کند می‌تواند ایران را از بین ببرد. آیا فکر می‌کنید ایران با حمله از بین می‌رود؟
  • نشست بعدی رییس جمهوری با مدیران رسانه‌ای بود. درباره تهدید اسراییل به حمله پرسیده شد که آقای احمدی نژاد پاسخ داد: اینها ماجراجویی برای خروج از بن بست است. عقلا می‌دانند منطقه ما ظرفیت درگیری ندارد. همه می‌دانند اگر چنین اتفاقی بیفتد معادلات منطقه به هم می‌خورد.
  • نشستی نیز با ایرانیان مقیم آمریکا برگزار شد که در آن شور شوقی وصف ناپذیر حاکم بود. یکی از ایرانیان که بیش از 30 سال در آمریکا بود گفت: امروز ایران در سطوح بالا است و به خاطر آن خدا را شکر می‌کنم. شما خدمتگزارترین دولتمرد تاریخ ایران هستید.امام خمینی (ره) فرمود: انقلاب اسلامی انفجار نور بود. شما فرزند نور هستید و بطور قطع پیشرفتی که در 7.5 سال گذشته داشته‌ایم و راهی را که طی کرده ایم در طول تاریخ هرگز نرفته ایم. امروز ایران 4 میلیون و 200 هزار دانشجو دارد درصورتی که در 34 سال قبل فقط 170 هزار دانشجو داشت.
  • جلسه دیگر آقای احمدی نژاد در این سفر نشست با روسای شبکه رسانه‌ای آسوشیتدپرس بود. افراد زیادی در گفت‌وگو‌ها از ‌جمله در همین گفت و گو می‌خواستند نظر رییس‌جمهوری را در مورد انتخابات آمریکا و اوباما بدانند، ولی آقای رییس‌جمهوری گفت که در این موارد دخالت نمی‌کند تا در انتخابات این کشور تاثیری داشته باشد یا اینکه به عنوان مداخله به حساب آید و به نظر بنده این درسی بود برای آنها که در فضای انتخابات سال 88 و شرایطی که پس از ان ایجاد شد دخالت کردند.
  • بخش دیگری که قابل توجه است، جلسه نمایندگان ادیان مختلف با رییس جمهوری بود که نکات جالب توجهی داشت. نمایندگی ایران در سازمان ملل این مراسم را برگزار کرد. در این جلسه تعدادی از کشیشان، رهبران یهودی و علمای اسلامی شرکت داشتند. در این دیدار بیشتر افراد به اظهار نظر پرداختند و سوال و جوابی مطرح نشد. جلسه عمومی بود و هرکس نقطه نظرات خود را مطرح می‌کرد. به بعضی از این گفت و گوها اشاره می‌کنم.
  • اقای احمدی نژاد ملاقات‌هایی هم با برخی از سران کشورها داشت که نکات مهمی در این دیدارها وجود داشت.در ملاقات با رییس جمهور بولیوی، آقای مورالس گفت: برای من غم بزرگی بود که نتوانستم در اجلاس نم شرکت کنم. من واقعا خود را در آنجا احساس می‌کردم. انرژی هسته‌ای برای بولیوی شما هستید و مبارزه شما با آمریکا مبارزه ما با آمریکا است، خودمان را همراه شما می‌بینیم.
  • رهبر سوازیلند نیز در دیدار با رییس‌جمهوری گفت: من از سخنان شما حمایت می‌کنم که از حضرت محمد(ص)، حضرت مسیح (ع) و حضرت موسی (ع) و بوداییان صحبت می‌کنید که پیروان این مذاهب با هم با برادری زندگی کنند.همه وارد مرحله جدیدی شده ایم که باید با هم باشیم و کسی تحقیر نشود. با همه بخوبی رفتار شود کشور ما با ایران متحد است.
  • نحست وزیر سنت وینسنت نیز در دیدار با رییس‌جمهوری گفت: خیلی‌ها می‌خواهند در این دنیای معاصر ما را با پول بخرند. اگر نتوانند با پول بخرند آن موقع برای آنها خطرناک می‌شویم. من به روابط با ایران اهمیت می‌دهم. به پارلمان گفتم که لزوما با همه حرف‌های آقای احمدی نژاد موافق نیستم اما او از کشورش حمایت می‌کند. وی حق دارد از کشورش دفاع کند. من به مردم خودم می‌گویم به برادرم احمدی نژاد نامه‌ می‌نویسم چون او انسانگرا و متواضع است.
  • آقای احمدی نژاد به طور جداگانه با ˈبان کی مونˈ دبیرکل سازمان ملل و وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفت و گو کرد. دراین دیدارها بسیاری از مسایل از جمله سوریه و لزوم توقف خشونت در این کشور، ساختار شورای امنیت و سازمان ملل مورد گفت وگوی دو طرف قرار گرفت.
  • آنچه گزارش کردم همه اتفاقاتی بود که در چهار روز و نیم حضور رییس جمهوری در نیویورک رخ داد. حقیقتا هیچ فرصتی را آقای احمدی نژاد از دست نداد. یعنی از فرصت خواب و استراحت خود نیز استفاده کرد و هرچه در توان داشت به میدان آورد و از آرمان‌های انقلاب و ملت ایران دفاع کرد.
  • دشمنان در آنجا فضایی ساخته بودند که اگر رییس‌جمهوری ایران بیاید می‌خواهد این بار با توجه به تهدیدات رژیم صهیونیستی و انتخابات امریکا و اظهارات رقیب اوباما که دائم بر طبل جنگ می‌کوبد، یک سخنرانی تند ایراد کند اما زمانی که سخنرانی قوی، اصولی و همه جانبه آقای احمدی نژاد را دیدند فضا عوض شد.
29219
کد خبر 249772

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    18 4
    واقعا هم ایشان انرژی هسته ای هستند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین