سه شنبه گذشته تالار شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس شاهد مراسم اختتامیه شانزدهمین کتاب سال دانشجویی بود.

کتاب سال دانشجویی شانزدهمین دوره خود را هم پشت سر گذاشت. سه شنبه گذشته تالار شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس شاهد مراسم اختتامیه شانزدهمین کتاب سال دانشجویی بود.

در این مراسم پرویز کردوانی، استاد، پژوهشگر نمونه و چهره‌ ماندگار علمی گفت: در طول 30 سال گذشته، جهاد دانشگاهی خدمات ارزنده‌ای در عرصه‌های علمی داشته است. من دانشجویان را تشویق می‌کنم که برای رساله‌ دانشگاهی خود به سراغ بررسی ولایت خود بروند که این می‌تواند بسیار ارزشمند باشد تا این‌که مرتباً بیاییم درباره‌ استان‌ها و شهرهای بزرگ تحقیق کنیم. دانشجو باید به سراغ علم برود. نباید به خاطر حضور و غیاب که کار اشتباهی در دانشگاه است، مجبور باشد سر کلاس حاضر باشد.

دبیر این جشنواره هم در این مراسم با ارائه‌ گزارشی از این دوره، توضیح داد: امسال 502 اثر را در 16 گروه مورد داوری قرار دادیم و نهایتاً 13 اثر برگزیده و 21 اثر تقدیری در بخش اصلی و دو اثر تقدیری در بخش ویژه داریم.

محمد سلگی با اشاره به رشد آثار دانشجویی در گروه علوم پزشکی و علوم انسانی در سال اخیر گفت: امسال برای دومین‌بار جشنواره از جوان‌ترین مؤلف و مترجم که دو نفر هستند و نیز از دو ناشر برتر که از انتشار آثار دانشجویی حمایت کرده‌اند، تقدیر می‌کند. او همچنین از راه‌اندازی کانون برگزیدگان جشنواره‌ کتاب سال دانشجویی برای ارتباط بیشتر با برگزیدگان خبر داد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر افرادی بود که در این نشست سخنرانی کرد. او گفت: ما در هفته‌ کتاب، برنامه‌های مختلفی برگزار می‌کنیم. سعی کردیم امسال بهتر از سال قبل و با مشارکت نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی و هماهنگی ارشاد، این هفته را برگزار کنیم. پرویز همچنین وعده داد معاونت فرهنگی ارشاد، 500 نسخه از هر اثر برگزیده را برای قرار‌ دادن در کتابخانه‌های دانشگاهی بخرد.

داوری آثار رسیده به شانزدهمین جشنواره کتاب سال دانشجویی در چهار مرحله انطباق با شرایط دبیرخانه، ارزیابی مدیر گروه‌ها بر اساس شاخص‌های تعیین شده از جمله محتوا، شیوه‌های تجزیه و تحلیل و ارزیابی هیأت داوران بر اساس فرم‌های داوری انجام شد که در پایان، آثار در شش گروه طبقه‌بندی و ارزیابی شدند.

در گروه علوم انسانی و شاخه تألیف چهار کتاب «فرهنگ اساطیر ایرانی بر پایه متون پهلوی» تألیف خسرو قلی‌زاده، «اسالیب البدیع فی القرآن و اسالیب‌المعانی فی‌القرآن» تألیف سیدجعفر باقرالحسینی، «موارد نیروزا: ‌یافته‌ها، تأثیرات و مضرات» اثری از علی کاشی و «فلسفه اقتصاد» نوشته علی‌اصغر هادوی به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.

همچنین کتاب «مسئولیت بین‌المللی دولت، متن و شرح مواد کمیسیون حقوق بین‌الملل» با ترجمه علیرضا ابراهیم‌گل‌ نیز در شاخه ترجمه این گروه برگزیده شد.

در گروه‌های علوم پایه نیز کتاب «زیست‌شناسی تکوینی» تألیف عباس پیریایی، فائزه فقیهی و رضا مقدس علی، هنر و معماری کتاب «شهرسازی رفاه‌گرا» اثری از هادی محمودی‌نژاد و گروه کشاورزی و منابع طبیعی و کتاب «بیوانفورماتیک» نوشته سجاد رشیدی منفرد به عنوان کتاب‌های برگزیده انتخاب شدند.

هیات داوران جشنواره در گروه فنی و مهندسی در شاخه تألیف کتاب «کلیات اقتصاد و مهندسی در صنعت نفت» نوشته امیرکامران کیان‌مهر و محمدمهدی برزمهری و در شاخه ترجمه کتاب «طیف‌نگاری امپدانس الکتروشیمیایی» ترجمه رضا کیارسی، محمد ولاشجردی، فرزاد کارگر و محمود علی‌اف خضرایی را به عنوان آثار برگزیده معرفی کرد.

در حوزه علوم پزشکی و دامپزشکی نیز کتاب «کلیات بندپایان در دامپزشکی» اثری از مرتضی شمسی به عنوان اثر تألیفی برگزیده و دو کتاب «بیوشیمی دولین با کاربرد بالینی» با ترجه جواد محمد‌نژاد اروق و رؤیا شریفی و «آناتومی بالینی اسنل» ترجمه گروهی شقایق ابراهیم‌نژاد، سعید شعار، سیده‌عاطفه هاشمی، ساره کاظمی‌راد و لیلا کمال‌زاده در شاخه ترجمه برگزیده شدند.

همچنین در بخش ویژه جشنواره با موضوع «شهدا؛ جلوه‌های ایثار دانشجویی» نیز از حسین یاری مولف کتاب «عروج سرخ» اثری به مناسبت گرامیداشت شهید دکتر سیداحمد رحیمی تقدیر شد.

در بخش مولف جوان نیز هیأت داوران این جشنواره از علی سلیمانی مولف کتاب «کوچه‌های پرواز» و سیدعلی خواسته مولف کتاب «سریر هوشیار» تجلیل کرد.

دبیرخانه کتاب سال دانشجویی به دلیل تعدد، غنا و کیفیت، تداوم و استمرار فعالیت برای چاپ و نشر آثار دانشجویی «مؤسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران» و «مؤسسه فرهنگی انتشاراتی طبیب» را به عنوان ناشران لایق تقدیر، معرفی کرد.

کد خبر 25206

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین