یک فوق تخصص گوارش گفت: تغییر سبک زندگی میتواند التهاب مری را کاهش دهد و لاغر شدن افراد چاق، مصرف نکردن غذاهای چرب و ترک سیگار بیشترین تاثیر را دارد.
فرهاد واحدی در مورد دلایل التهابات مری اظهار داشت: شایعترین علت التهاب مری برگشتن اسید از معده به مری است و فرد معمولاً ممکن است تلخی دهان، سوزش پشت جناق سینه و حتی درد قفسه سینه را احساس کند.
وی گفت: افرادی که به التهاب مری دچار هستند باید شب و هنگام خواب سطح سر و گردن خود را بالاتر از سطح معده قرار دهند تا اسید معده به مری وارد نشود.
به گفته این فوق تخصص گوارش و کبد التهابات مری درجات مختلفی دارد که میتوان با آندوسکوپی میزان درجه آن را تشخیص داد چرا که در برخی موارد ممکن است زخم در مری ایجاد شده باشد که به تنگی آن منجر شود.
عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: در 30 درصد افراد رفلاکس اسید در داخل مری زخم ایجاد میکند ولی در 70 درصد موارد تنها التهاب ایجاد میکند.
واحدی گفت: حتی ممکن است به علت ورود ویروس، قارچ یا خوردن مواد سوزاننده شیمیایی یا قلیایی در مری التهاب ایجاد شده باشد.
عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران مهمترین روش کاهش التهاب در مری را تغییر سبک زندگی در افراد دانست و گفت: مثلاً افراد چاق باید با رژیم گرفتن لاغر شوند، یا فرد سیگاری سیگار را کنار بگذارند چون قطعاً رفلاکس را بدتر میکند. همچنین مصرف الکل هم به شدت منع میشود.
وی گفت: مصرف غذاهای چرب دریچه مری به معده را شل میکند و موجب بازگشت اسید به مری میشود که توصیه میکنیم این افراد از غذاهای آبپز و غیرچرب استفاده کنند. همچنین نوشابههای گازدار، مواد کافئیندار مانند قهوه بازگشت اسید را به مری تشدید میکند.
واحدی در پاسخ به اینکه چرا برخی افراد هنگام قورت دادن غذا احساس درد یا تنگی مجرای مری میکنند گفت: این مسئله بیشتر به اختلال در بلع مربوط میشود که اگر چنین اتفاقی میافتد اول باید مطمئن شویم که انسدادی در سر راه مری وجود ندارد، وجود تومور هم باید بررسی شود. حتی ممکن است فرد دچار اسپاسم انتهای مری باشد یا بر اثر رفلاکس، تنگی مری ایجاد شود.
301301
نظر شما