واحد مرکزی خبر نوشت:

مشاور وزیر بهداشت در امور دندانپزشکی گفت: یکی از اقداماتی که برای قانونمند کردن لابراتوارهای دندانسازی انجام شده تهیه طرحی شش ماده ای است که به تأیید وزیر رسیده و به صورت طرح جامع سلامت دهان و دندان در کشور قابل ارایه است . 
ظفرقندی در در بیست و یکمین کنگره علمی سالانه پروتز دندان افزود: با توجه به سال تولید ملی در بخش تولید مواد مورد نیاز دندانسازی در اردیبهشت ماه نشستی با عنوان کمیته تولیدات دندانپزشکی کشور داشتیم که منجر به نشستی در 20 مهر امسال شد.
وی اضافه کرد: 500 شرکت تولید کننده ساخت تجهیزات و مواد دندانپزشکی شناسایی و از بین آنها نیز 200 شرکت گزینش شدند که در آذرماه جشنواره ای از تولیدات ملی این گروه در نمایشگاه بین المللی برگزار می شود.
ظفرقندی با انتقاد از خدمات بیمه دندانپزشکی گفت: در این امر دندانپزشکی بسیار عقب است چرا که تا بیمار به وضع کشیدن دندان نرسد بیمه به وی تعلق نمی گیرد خدمات بیمه ای دندانپزشکی خدمات بیمه بیماری است و ما در بخش خدمات بیمه ای سلامت در دندانپزشکی عقب هستیم.
وی همچنین به ساماندهی و هماهنگی بیشتر بین تشکلهای دندانپزشکی و دندانسازان تجربی و فارغ التحصیلان دانشگاهی اشاره کرد و گفت: با هماهنگی بیشتر و تشکیلات منسجم می توان ضوابطی عاقلانه تعریف کرد که بر اساس آن تصمیمات مهمی گرفته و در راه ارتقای بیشتر گام برداشته شود.
ظفرقندی همچنین درباره آموزش دوره های کارشناسی پروتز دندان گفت: نباید در مورد دانشکده ها و دانشگاههایی که این رشته تدریس می شود تعصب نشان داد چرا که باید بر اساس برنامه های طراحی شده گام برداشت و در این راه باید از تجربه پیشکسوتان استفاده کرد.
وی اضافه کرد : جایگاه ایران در جهان از نظر دندانپزشکی خوب است و حتی می توان گفت از برخی از کشورهای پیشرفته نیز جلوتر است.
همچنین رییس هیئت مدیره جامعه دندانسازان ایران در این کنگره گفت: 9 دانشکده ای که کارشناسان پروتز دندان در آنها تحصیل می کنند امکانات لازم برای این رشته را ندارند.
حسین چاغری افزود : از سال 88 که مقطع کاردانی پروتز دندان به کارشناسی ارتقا یافت کیفیت ، نحوه گزینش، آموزش و نحوه همکاریهای علمی دانشگاهها از نگرانیهای ما بود چرا که در بیشتر آنها شرایط لازم برای آموزش بر مبنای چارچوب آموزشی صورت نمی گیرد و امکانات لازم برای این رشته ها را ندارند بنا براین تقاضای ما این است که آموزش پروتز دندان را به دانشگاههای تیپ 1 هدایت کنند.
وی افزود: برای اینکه در سال 1404 به هدف در نظر گرفته شده برسیم باید بر اساس برنامه دقیق طراحی شده حرکت کنیم.
چاغری در این همایش با انتقاد از اینکه امروز سه کنگره مربوط به دندان پزشکی در تهران در حال برگزاری است گفت: برنامه ریزی زمانی و هماهنگی بیشتر بین همکارانی که در بخش دندانپزشکی و دندانسازی فعالیت می کنند سبب حرکت سریعتر در این رشته می شود.
وی برگزاری بیست و یکمین کنگره پروتز دندان را نشان استمرار ، پویایی و همبستگی دوستداران ساخت پروتز دندان عنوان کرد و با اشاره به برخی چالشهای امروز جامعه سازندگان پروتز دندان افزود: مهمترین دلمشغولی دندانسازان تأمین تجهیزات و مواد مصرفی لابراتوارهاست.
وی گفت: با توجه به نوسانات بازار ارز افزایشی در قیمت مواد به وجود امده است و یا با کمبود عرضه مواد لابراتواری روبرو بوده ایم که پیشنهاد می شود کارگروهی از نمایندگان انجمنهای دندانپزشکی ، اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان مواد لابراتوارها و مسئولان وزارت بهداشت راه حلی برای این مشکل پیدا کنند.
چاغری درباره دیگر چالش پیش روی جامعه دندانسازی گفت: فعالیت قانونمند لابراتوارهای دندانسازی برغم اهمیت آن در خدمت رسانی بهینه به علت تغییر مدیریت ها به تعویق می افتد چرا که در سال 88 همکاری اداره سلامت دهان و دندان با جامعه دندانسازی در قانونمند کردن لابراتوارهای دندانسازی پیشرفت خوبی داشت اما با گذشت دو سال و نیم از این امر فقط تا مرحله اطلاعات و آمار متقاضیان پیشرفته ایم در حالی که آموزش و نظارت بر فعالیت لابراتوارهای دندانسازی یکی از اهداف این پروژه است.
301301
 

کد خبر 253484

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =