۰ نفر
۶ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰

ایسنا نوشت:

ایران خاستگاه تمدن کهن کشاورزی است و سیستان و بلوچستان به گواه تاریخ، مهد این تمدن و سرزمین میوه‌های گرمسیری منحصر به فرد است.
 


استان سیستان و بلوچستان با داشتن شرایط آب و هوایی گرم و در نواحی جنوب استان مرطوب مستعد پرورش انواع میوه‌های گرمسیری است که کشت و پرورش این محصولات در نقاط دیگر کشور امکانپذیر نیست.
 


تنوع اقسام خرما از دیگر شگفتی‌های طبیعت این استان است، حدود 30 نوع خرما در منطقه بلوچستان کشت می‌شود.
 


"پاپایا" یا خربزه درختی که موطن آن نواحی گرمسیری آمریکای مرکزی به این استان راه یافته، خربزه بسیار شیرین با پوستی نازک است که علاوه بر مصرف خوراکی، قابل استفاده در صنایع تبدیلی نیز هست.
 


"پسته" دشت گوهرکوه شهرستان خاش نیز از انواع خاص پسته است که در سایر نقاط ایران از این نمونه دیده نمی‌شود.
 


علاوه بر میوه‌های گرمسیری منحصر به فرد، مرکبات این استان شامل ترنج، پرتقال، گریپ فروت و نارنگی، انواع انار و میوه‌های جالیزی نیز از دیگر محصولاتی هستند که طعم آنها متفاوت از اقسامی است که در سایر نقاط کشور کشت می‌شود.
 


«کیخا»، رییس سازمان جهادکشاورزی سیستان‌ و بلوچستان اظهار کرد: استان توانمندی‌ها و استعدادهای خاصی در تولید انواع محصولات گرمسیری و نیمه‌گرمسیری و محصولات خارج از فصل و تولیدات دامی و شیلاتی دارد.
 


وی با بیان این‌که سیستان و بلوچستان استعدادهای فراوان در زمینه کشاورزی دارد، گفت: مهم‌ترین راه رونق کشاورزی استان،استفاده بهینه از آب و خاک، اجرای طرح‌های نوین آبیاری به ویژه انتقال آب با لوله، توسعه صنعت بیمه آب و خاک کشاورزی است.
 


رییس سازمان جهادکشاورزی سیستان‌ و بلوچستان با بیان این‌که سهم عمده‌ای از اشتغال استان وابسته به بخش کشاورزی است،افزود: با بررسی استعدادهای کشاورزی، توان تولید محصولات کشاورزی در استان افزایش می‌یابد.
 


کیخا کل اراضی قابل کشت استان را 409 هزار هکتار برشمرد و افزود: هم‌اکنون 260 هزار هکتار زیرکشت محصولات زراعی و باغی قرار دارد.
 


وی با اشاره به توانمندی‌ها و استعدادهای خاص استان در تولید انواع محصولات گرمسیری و نیمه‌گرمسیری و محصولات خارج از فصل و تولیدات دامی و شیلاتی گفت: کل تولیدات بخش کشاورزی 3 میلیون و 400 هزار تن است که از این میزان 2 میلیون و 243 هزار تن تولیدات زراعی، 377 هزار تن تولیدات باغی، 196 هزار تن تولیدات دامی، 165 هزار تن تولیدات شیلاتی و 400 هزار تن به تولیدات فرعی اختصاص دارد وی افزود کل اراضی قابل کشت استان 409 هزار هکتار ارست که هماکنون 260 هزار هکتار آن زیرکشت محصولات زراعی و باغی است.
 

301301

کد خبر 253964

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین