عضو شورای مدیریت حوزه علمیه قم گفت: اگر مردم به شما نیاز دارند از دست مردم در نروید، نگویید مزاحمند، باید بگویید نه شما مراحمید، اگر حاجت مسلمانی به طرف کسی آمد آن رحمت خداست نباید رد کنیم.

به گزارش خبرآنلاین، در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس آیت الله استادی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آستانه فرا رسیدن ماه محرم در مجلس حضور یافتند.
ایشان با بیان اینکه کسانی که در قیامت بیش از همه حسرت می خورند کسانی هستند که از عدالت صحبت می کنند ولی خودشان عمل نمی کنند، گفت: امیدوارم اینجا که مرکز عدالت و عدالتخواهی است هر کس از عدالت صحبت می‌کند پایبند به عدالت نیز باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: کسانی که کار خلافی انجام می‌دهند، گناه و معصیت می‌کنند، گاهی خدایی را قبول دارد و گناه می‌کند، یا خدا را قبول دارد و بنای مخالفت دارد، یا خدا را قبول دارد و بنای مخالفت ندارد ولی لاابالی است، ولی فکر می‌کنم ما هم خدا را قبول داریم هم بنای مخالفت نداریم، هم ظاهرا لاابالی نیستیم، پس چرا دچار لغزش می شویم؟ وقتی دفترچه روز گذشته خود را ورق می زنیم کارهایی انجام داده‌ایم که نباید انجام می‌دادیم، یا گناه کبیره یا صغیره بوده یا گناه نبوده ولی مناسب نبوده انجام شود، چه می‌شود که انسان دچار لغزش می‌شود.
عضو شورای مدیریت حوزه علمیه قم غفلت را عامل مهمی در گناهان و لغزش‌های بشری دانست و افزود: سرگرم کار، درس، بحث، مباحثات و کارهای سیاسی می‌شویم، گاهی از مبدا و معاد غفلت می‌کنیم، امیرالمومنین فرمود وای به حال کسی که غفلت بر او غالب شود، غافل که می‌شود یادش می رود که سفری هم در پیش دارد و اصلا به فکر آن سفر نیست.
آیت الله استادی با بیان اینکه چیزهایی انسان را کور می کند، ادامه داد: اگر غفلت ادامه یابد بینش و بصیرت صحیح را از انسان می‌گیرد. غفلت مضرترین چیز برای انسان است، در صحیفه سجادیه می خوانیم «خدایا آنجا که غفلت مرا گرفت خودت بیدارم کن». غفلت خواب است آدم در خواب نمی‌داند و نمی‌فهمد چه می کند و در اطرافش چه میگذرد، غفلت هم همین است.
اهم صحبت‌های عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه می آید:
• غفلت‌هایی است که انسان را از خدا، معنویات و حقیقت دور می‌کند. برای رفع غفلت چه باید کرد، یک عامل برای رهایی از غفلت «واعظ» است. اول واعظ درونی که خود انسان بیندیشد و فکر کند بعدم واعظ بیرونی. در واعظ بیرونی هم باید به سخنران و گوینده سخن نگاه نکرد. یکی از تسهیلات شیطان این است که تا سخنران می‌خواهد وعظ کند شیطان به گوش مستمع می‌گوید خودش هم عمل نمی‌کند.
• موعظه می‌تواند گاهی انسان را بیدار کند، با موعظه‌ها غفلت کنار می رود، نتیجه وعظ باید در برنامه باشد، در کار باشد. رسول خدا با آن عظمت به جبرئیل فرمود «اذنی» انسان به موعظه نیاز دارد و یکی از راه‌هایی که انسان به موعظه برسد خواندن برخی کتاب‌ها است، کتاب اربعین امام تحفه‌ای در مسائل اخلاقی است، قلم و نفسی بسیار موثر دارد و بسیاری از مسائل اخلاقی روزمره ما را مورد تاکید قرار داده است.
• کربلا یک واقعیت است، داستان کربلا در تشبیه مانند نمایشکاهی است که وقتی وارد شویم ده‌ها تابلو دارد، تابلوهایی که راهنمای خیلی از مسیرهای زندگی می تواند باشد.
• روایت است وقتی امام رضا (ع) به مرو و خراسان آمدند به حضرت گزارش دادند که آقازاده شما امام جواد وقتی از خانه بیرون می‌آید اطرافیانشان از دری ایشان را بیرون میبرند که مردم ایشان را نبینند درحالیکه مردم در کنار در دیگر منتظرشان هستند. شما اینطور نباشید، اگر مردم به شما نیاز دارند از دست مردم در نروید، نگویید مزاحمند، باید بگویید نه شما مراحمید، اگر حاجت مسلمانی به طرف کسی آمد آن رحمت خداست نباید رد کنیم.
• امام حسین در ظهر عاشورا به ابوالفضل فرمودند بگو قدری تاخیر بیندازند، چرا؟ امام در اوج عظمت می‌گوید خدا ،می‌ گوید استغفار، می‌گفت ذکر! کار نباید ما را غافل کند، نمایندگی و وظایف نمایندگی جای خود ولی عبادت با خدا چیزی نیست که انسان از آن غافل شود ما نیاز به قرآن و نماز و استغفار داریم.
• امام حسین می فرمایند مردم بنده دنیا هستندف وقتی از دین صحبت می کنند لغلغه زبان است، دروبرو دین را دارند، دور این پرچم فریاد می‌زنند، تا زمانی که مردم زندگش‌شان اداره باشد، معیشت‌شان اداره باشد.
• صبح تا غروب سر دورراهی هستیم، من در یکی از انتخابات‌ها این طرف و آن طرف برای تبلیغ می رفتم، در استانی گفتند فلانی که سابقا وزیر بود الان نطق می‌کند علیه جناحی که ما در آن هستیم، من داغ شدم گفتم می‌خواهد وزیر شود آن حرف را میزند. چند سال گذشت در مکه پسری نزدم آمد گفت پدر من گفته من این حرف را گذاشتم برای قیامت، گفته از کجا می دانستید من می خواهم وزیر شوم، دیدم درست می گوید تلفن زدم حلالیت طلبیدم.
/27220

کد خبر 257747

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۴
    2 0
    آيت الله استادي رئيس شوراي عالي حوزه است. لطفاً اصلاح كنيد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین