مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

شامگاه سه شنبه 23 آبان، آیین گشایش نمایش «مکبث» با کارگردانی قطب الدین صادقی در تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس روالی که از سال گذشته در تماشاخانه ایرانشهر آغاز شده است، زنگ آغاز نمایش «مکبث» توسط حمیدرضا افشار نواخته شد و تازه‌ترین اثر قطب الدین صادقی روی صحنه رفت.


در این مراسم که با حضور جمع زیادی از هنرمندان و خبرنگاران برگزار شد، مجید سرسنگی، مدیر عامل خانه هنرمندان در سخنانی گفت: «تئا‌تر کشورمان در سال‌های اخیر با مسائل فراوانی روبرو بوده که امیدوارم با شروع دور جدید فعالیت‌های مرکز هنرهای نمایشی با مدیریت آقای قادر آشنا، بیشتر از گذشته به ساخت و پشتیبانی از سالن‌های غیر دولتی توجه شود.»

 

زنگ آغاز نمایش «مکبث» توسط حمید رضا افشار، مدرس دانشگاه و بازیگر نواخته شد


او با اشاره به اینکه رونق تئا‌تر خصوصی و فعالیت گروه‌های حرفه‌ای، شرط رشد و شکوفایی هنرهای نمایشی است، افزود: «نقش و حضور هنرمندان به ویژه پیشکسوتان در اداره مدیریت تئا‌تر کشورمی تواند مفید باشد. برای همین باید با حمایت، توجه و اعتماد به این عزیزان از تجربه و حضورشان برای توسعه همه جانبه و رشد و شکوفایی تئا‌تر کشور استفاده شود.»


در ادامه این مراسم، قطب الدین صادقی کارگردان نمایش «مکبث» با اشاره به اینکه برای دومین بار است که متنی خارجی را در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌آورد، گفت: «من علاقه بسیاری به اجرای آثار ایرانی دارم ولی بی‌ارتباطی و بی‌اطلاعی از تئا‌تر جهان را هم زیان بار می‌دانم.»


این استاد دانشگاه توضیح داد: «باید با ارتباط با آثار بزرگان و جریان‌های سازنده و تاثیر گذار تئا‌تر جهان، میراث و داشته‌های دراماتیک دنیا را به فضای فرهنگی خودمان وارد کنیم و از آن‌ها سود ببریم.»


نمایش 90 دقیقه‌ای «مکبث» که اجرایش از 23 آبان در تماشاخانه ایرانشهر آغاز شده، از تراژدی‌های معروف شکسپیر است. این نمایش ماجرای سرداری دلیر را روایت می‌کند که با تلقین‌ها و وسوسه‌هایی که اطرافیانش در جانش می‌اندازند، دست به کودتا علیه شاه اسکاتلند می‌زند و برای دست یابی و نگهداری قدرت، دست به هر جنایتی می‌زند.


 

قطب الدین صادقی( سمت راست) و مجید سرسنگی، مدیر تماشاخانه ایرانشهر(سمت چپ)

 

در پایان نخستین اجرای «مکبث»، فرصتی دست داد تا با کارگردان این نمایش گپی کوتاه بزنیم. قطب الدین صادقی در باره دلیل انتخاب این نمایشنامه شکسپیر برای اجرا گفت: «من همه آثار شکسپیر را به این دلیل که مسایل ازلی و ابدی بشری در آن‌ها مطرح می‌شود، بسیار دوست دارم. اما در این متن، رابطه قدرت و جامعه و نسبت فرد با قدرت همیشه مرا شیفته خود ساخته است.»


او ادامه داد: «قدرت برای انسان از هر لذتی بالا‌تر است. این میل به قدرت در گروه‌های کوچک مثل خانواده یا محل کار شاید زیاد مضر نباشد، اما وقتی سرنوشت یک جامعه را رقم می‌زند، زیان بسیاری به جا می‌گذارد.»


این کارگردان در باره شخصیت دراماتیک مکبث با اشاره به اینکه او را باید از آخرین کودتاچی‌های دنیا دانست، افزود: «سرنوشت تراژیک مکبث این است که دیگر دورانش به سر آمده است. او با اینکه با خشونت دست به کودتا می‌زند، اما نمی‌تواند قدرت را در دستانش نگه دارد. مکبث با اینکه فردی خردمند است، اما تسلیم وسوسه‌ها می‌شود و نمی‌تواند بفهمد که شرایط زمانه دیگر به او اجازه نخواهد داد چنین عمل کند.»

 

صادقی، مکبث را سرداری دلیر و خردمند معرفی می کند که مقهور وسوسه قدرت می شود


صادقی در ارتباط با بازخوانی و بازنویسی دوباره این متن برای اجرا توضیح داد: «شکسپیر از داستان مکبث برای نمایش شرایط دوران خودش استفاده کرده و وظیفه ما هم همین است. برای همین سعی کردم آنچه در جهان امروز می‌گذرد را از صافی نمایشنامه بگذرانم.»


این استاد دانشگاه تاکید کرد: «امروز رسانه‌های جدید و سریع، آگاهی‌ها و ارتباط‌های اجتماعی و بالا رفتن شعور سیاسی، باعث شده توده‌های مردم در همه کشور‌ها به هوشیاری دست یابند. برای مثال به کشورهایی مثل تونس، مصر، یمن، ترکیه، عراق و لیبی نگاه کنید که دهه‌ها شاهد کودتاهای نظامی بودند اما اینک با حضور مردم در صحنه، تحولات عمیقی را تجربه می‌کنند.»


در نمایش «مکبث»، بازیگرانی چون میکائیل شهرستانی، کوروش سلیمانی، امیر بختیاری، کرامت رودساز، ناصر عاشوری، عباد نظری، صنم صالحی و... حضور دارند که همه روزه به جز روزهای شنبه از ساعت 19:30 در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌روند.

 

عکس ها: روابط عمومی تماشاخانه ایرانشهر
57245

کد خبر 257752

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین