معاون وزیر نفت گفت که تولید نفت ایران ظرف چهار سال آینده به پنج میلیون و 600 هزار بشکه در روز خواهد رسید.
محسن خجسته مهر، معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت گفت: میادین نفتی مشترک ایران وعراق بخش اعظم این افزایش تولید را تامین خواهد کرد. با توجه به کاهش ذخایر نفت در ایران به دنبال توسعه منابع مشترک نفتی نظیر یادآوران و آزادگان است.
خجسته مهر افزود: عملیاتهای اکتشافی فراساحلی در خلیج فارس در حال انجام است و 67 درصد رشد داشته است. ایران سال گذشته ذخایر نفت و گاز عظیمی را کشف کرده است.
وی گفت: سکوی حفاری امیرکبیر برای انجام کار روی چاههای اکتشافی و ارزیابی در حال انتقال به میدان نفتی فراساحلی سردار جنگل در آبهای خزر است. تاکنون 52 مورد اکتشاف نفت و گاز در کشور صورت گرفته و شرکت ملی نفت ایران در حال انجام عملیاتهای ارزیابی روی آنها است.
معاون وزیر نفت اظهار کرد: ایران 53 سکوی حفاری در سال 2011 در میادین نفتی مشترک نصب کرده که بیش از دو برابر تعداد سکوهای نصب شده در سال 2010 (26 سکو) است.
خجسته مهر تاکید کرد: وزارت نفت ایران به دنبال به حداکثر رساندن سهم خود از میادین نفت و گاز مشترک است. برای رسیدن به این هدف 11 قرارداد به ارزش 15 میلیارد دلار در سال 2011 برای توسعه میادین مشترک به امضا رسیده است.
وی گفت: در سال 2011 تولید نفت ایران از میادین مشترک 20 درصد و تولید گاز ایران از میادین مشترک 22 درصد بالاتر از سال 2010 بود.
خجسته مهر افزود: تا سال 2015 تولید نفت ایران از میادین مشترک قرار است چهار یا پنج برابر و تولید گاز ایران از میادین مشترک باید 3.5 برابر شود. تا پایان برنامه پنج ساله توسعه (2010-2015) تولید نفت ایران باید به پنج میلیون و 600 هزار بشکه در روز برسد که عمدتا از میادین مشترک خواهد بود. همچنین انتظار میرود تولید گاز ایران در این دوره به مدد توسعه میدان گازی پارس جنوبی به یک میلیارد و 480 میلیون متر مکعب برسد که 2.5 برابر میزان تولید فعلی است.
به علاوه تولید میعانات گازی از 400 هزار بشکه در روز به یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز و همچنین تولید گازهای همراه 80 درصد کاهش خواهد یافت.
ایران قصد دارد تا سال 2015 میلادی 500 هزار بشکه در روز به ظرفیت پالایش میعانات گازی خود بیفزاید. در سال 2015 پالایشگاههای نفت و گاز ایران باید تولید خود را به 2.5 میلیون بشکه در روز و یک میلیارد و 211 میلیون متر مکعب برساند. ایران تا آن زمان 210 میلیون متر مکعب گاز صادر خواهد کرد.
وزارت نفت ایران قصد دارد دو پالایشگاه میعانات گازی به ارزش پنج میلیارد یورو احداث کند. در میان پروژههای دیگر احداث خط لوله گاز به عراق و احداث 1800 کیلومتر خط لوله در داخل ایران است.
خجسته مهر گفت: 220 هزار میلیارد ریال برای اجرای پروژههای شرکت پالایش و پخش نفت ایران، 480 هزار میلیارد ریال برای پروژههای پتروشیمی و 430 هزار میلیارد ریال برای پروژههای گازی مورد نیاز است. صنعت نفت ایران تا سال 2015 میلادی برای محقق کردن پروژههای تولیدی خود 200 میلیارد دلار صرف خواهد کرد.
خجسته مهر گفت: وزارت نفت برای حفظ جایگاه ایران در سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) تلاش خود را روی به حداکثر رساندن تولید در میادین مشترک متمرکز کرده است. برای رسیدن به این هدف 251 پروژه مهم تعریف شده است.
وی خاطرنشان کرد: کارخانههای پتروشیمی باید تولید خود را از 45 میلیون تن کنونی به بالای 100 میلیون تن برسانند. تولید گاز از پارس جنوبی که با قطر مشترک است تا سال 2015 میلادی 3.2 برابر خواهد شد. پروژههای پارس جنوبی به 71 میلیارد دلار بودجه نیاز که 58 میلیارد دلار آن تامین شده است.
خجسته مهر گفت: هشت فاز میدان گازی پارس جنوبی تا مارس 2014 میلادی راه اندازی خواهد شد تا تولید گاز ایران از میادین فراساحلی به میزان 250 میلیون متر مکعب افزایش پیدا کند.
وی افزود: هر فاز پارس جنوبی سالانه سه هزار میلیارد ریال برای کشور درآمدزایی دارد.
این مقام صنعت نفت افزود: تا پایان امسال 21 میلیارد دلار در پروژههای پارس جنوبی سرمایهگذاری خواهد شد.
خجسته مهر گفت: تولید گاز ایران در سال 2011 به 720 میلیون متر مکعب در روز رسید.
وی بودجه سرمایهگذاری وزارت نفت در سال 2012 را 48 میلیارد دلار عنوان کرد که این رقم از بودجه تخصیصی سالانه، اوراق مشارکت، پروژههای مالی و موسسات مالی و بانکی تامین خواهد شد.
سال گذشته 26 هزار میلیارد ریال در صنعت نفت صرف شد که از این رقم 20 هزار میلیارد ریال به پروژههای بالادست اختصاص یافت. در همین سال 20 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت صادر شده است.
در سال جاری وزارت نفت قصد دارد پنج هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر کند. شرکت ملی نفت ایران ، شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ، شرکت نفت اروندان، شرکت نفت میادین مرکزی ایران و شرکت نفت و گاز پارس جزو شرکتهای صادرکننده این اوراق هستند.
3939
نظر شما