محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری که صبح امروز سهشنبه در محل این حزب برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره استراتژی جبهه پیروان برای انتخابات 92 اظهار داشت: استراتژی تدوین شده این است که ما بیشتر به برنامهمحوری کسانی که میخواهند خود را مطرح کنند، بپردازیم. چراکه با توجه به مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و همچنین تنظیم سیاست بینالملل ما از افراد برنامه عملیاتی مطالبه میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه سیاست دیگر ما تلاش برای وحدت و همدلی است افزود: ما سعی میکنیم با کسانی را که خود را مطرح کرده یا احزاب از آنها به عنوان نامزد مدنظر یاد میکنند به وحدت برسیم تا تعداد نامزدهای ریاست جمهوری به حداقل تنزل یابد.
اهم صحبتهای محمدرضا باهنر را به نقل از فارس بخوانید؛
• جامعه اسلامی مهندسین در تعامل اخلاقی و برنامهای با رقبای جبهه پیروان اصراری بر کاندیدای مستقل ریاست جمهوری ندارد. ما فقط از نامزدها میخواهیم که همراهان اصلی خود را در اداره دولت آینده حداقل در پستهای کلیدی و حساس همچون معاون اولی معرفی کنند.
• قانون انتخابات در کشور ما معضلات جدی دارد که باید حل شود اما اینکه آیا در حال حاضر زمان مناسبی برای پرداختن به این موضوع است یا خیر بحثی جداست اما باید بدانیم این قانون برای نظام هزینه دارد و باید رفع شود.
• در انتخابات ریاست جمهوری باید حداقل و حداکثر سن افراد وجود داشته باشد اما ما در انتخابات ریاست جمهوری شرایط سنی نداریم. سواد دانشگاهی هم به معنای صلاحیت رئیسجمهوری نیست اما حداقلی از آن لازم است در حالی که در شرایط فعلی هر کس در حد خواندن و نوشتن هم باشد میتواند بیاید لذا با توجه به گسترش کمی دانشگاهها داشتن مدرکهای فوق لیسانس یا دکترا محدودیتی برای کاندیداها ایجاد نمیکند.
• تشخیص رجل سیاسی و مذهبی بودن نامزدها با شورای نگهبان است، تاکنون تعریف حقوقی کمی دقیقی درباره رجل سیاسی، مذهبی بودن و یا مدبر بودن افراد وجود نداشته از این رو جای چنین قانونی خالی است و باید شفاف شود. خود اعضای شورای نگهبان بارها گفتهاند که خیلیها به خود اجازه میدهند و نامزد ریاست جمهوری میشوند که برخی مایه طنز و ریشخند هستند.
• این طرح برخی ایراداتی دارد و ممکن است برخی بگویند دست شورای نگهبان را میبندد. لذا این موضوع در حال رایزنی است و اگر اکثریت مجلس موافق این محدودیت نباشند میتواند تصویب نشود.
• به هیچ عنوان اینطور نیست که هیئت رئیسه بخواهد طرحی تصویب یا رد یا به مجمع ارجاع شود چرا که مجلس فرآیند دموکراتیک خود را دارد.
• جامعه مهندسین در انتخابات اخیر تلاش کرده به صورت مستقل و خارج از چارچوب اصولگرایان تصمیمگیری نکند از این رو ما همیشه در قالب جبهه متحد و جبهه پیروان ورود کردهایم. ممکن است در انتخابات آینده جامعه مهندسین کاندیداهایی داشته باشد و آنها را پیشنهاد کند. ما تلاش داریم با تفاهم کار را پیش ببریم.
• درباره مذاکرات جبهه پیروان با جامعه روحانیت، آقایان هم در جامعه روحانیت این نظر را داشتند که کاندیداها باید برنامهمحور باشند و بر حضور حداقلی نامزدها با حداکثر وحدت تاکید شد اما اینکه بتوانیم به وحدت فلسفی کامل برسیم غیرممکن است.
• دولت در 2 سال اخیر در تقدیم لایحه بودجه تاخیر داشته لذا امید داریم امسال این اتفاق نیفتد و دولت در مهلت قانونی 15 آذر این لایحه را تقدیم مجلس کند. سیاست کلی باید قطع شدن درآمدهای اصلی از نفت باشد. در مسئله تحریمهای اخیر موقعیت خوبی ایجاد شد که مجلس و دولت وابستگی به نفت را به حداقل برساند.
• قیمت امروز ارز قابل قبول نیست و ما این را قیمت اقتصادی نمیدانیم. قیمت اقتصادی ارز بین عدد بازار فعلی با قیمت مرجعی است که برای سال 91 پیشبینی کرده بودیم اما اینکه پیشنهاد مجلس و دولت چه چیزی باشد مشخص نیست.
• اینکه چه کسانی از جبهه اصولگرایی نامزد انتخابات 92 خواهند شد، ما اسامی افراد را از رسانهها گرفتهایم و به دنبال افزودن تعداد کاندیداها نیستیم اما تاکنون قالیباف، محسن رضایی، پورمحمدی، عارف و کمالی از حزب اسلامی کار مطرح شدهاند و بقیه هم شایعه است که احتمال صحت و کذب آنها وجود دارد.
• بنده از متکی اظهارنظر رسمی برای حضور در انتخابات نشنیدم و ما بیشتر به تفاهم و وحدت تاکید داریم اما اگر تعداد نامزدهای باقیمانده زیاد باشد آن زمان وارد مصادیق میشویم.
• در پیشبینی انتخابات 92، ممکن است انتخابات پیش رو سه قطبی شود؛ یک قطب رئیسجمهور و دولت دهم هستند که احتمالا یا خود رئیسجمهور یا دوستان وی از یک نفر حمایت خواهد کرد.یک قطب دیگر اصولگرایان هستند که با دولت رقیبند و قطب سوم نیز غیر اصولگرایان هستند.
• اصلاحطلبان سابقه خوبی ندارند و کسانی که مواضع آنها در قبال فتنه 88 روشن باشد میتوانند در انتخابات شرکت کنند. این سه قطب قاعدتا بیش از سه نامزد معرفی خواهند کرد اما به نظرم رقابت اصلی بین آنهاست.
• باید به برنامه های نامزدهای انتخاباتی توجه شود، معتقدیم نامزدها باید همراهان اصلی خود را برای اداره آینده کشور معرفی کنند و حداقل دو یا سه نیروی کلیدی مثل معاون اول، دبیر شورای امنیت ملی و تئوریسین اقتصادی خود را معرفی کنند تا برنامههای آنها به شکل دقیقتر روشن شود.
• موفقیت در مذاکرات نسبی و مهم جهتگیری است لذا 1+5 با تجربیات گذشته باید مطمئن شده باشد که فناوری هستهای ما حقوقی بوده و امنیتی نیست لذا امیدواریم آنها طبق اساسنامه آژانس حقوق رسمی ما را به رسمیت بشناسند هرچند ما کار خود را پیش میبریم.
• اگر آنها فرهنگ شیعی را درک کرده باشند باید متوجه شوند که وقتی بالاترین مقام کشور میگویند استفاده از سلاح هستهای حرام شرعی است ما در برنامه هستهای انحرافی نخواهیم داشت.
• پروتکل الحاقی فعلا در مجلس مطرح نیست، اگر بیعقلی گروه 1+5 بیشتر شود خود پروتکل اصلی نیز ممکن است زیر سوال برود.
• من کاندیدای ریاست جمهوری نیستم و این را تکذیب کردهام؛ بحثی مطرح بود که اگر زمانی جبهه پیروان به این جمعبندی برسد که کاندیداهای اصولگرا را به وحدت و تعامل برساند خوب است که از طرف جبهه پیروان هم کسی در این جمع حضور داشته باشد اما به هر حال افراد توانمندتری از بنده نیز وجود دارد و معتقدم حتی به اندازه من نیز نباید نامزدها افزایش یابد.
مطمئنم که هاشمی نامزد ریاست جمهوری نمیشود
• در قانون انتخابات سوال ما این است کسی که سنش از 75 سال گذشته آیا میتواند رئیسجمهور فعالی باشد یا خیر؛ سن 75 سال به بالا میتواند مشاور خوبی باشد. آقای هاشمی نیز چند بار اعلام کرده که نامزد نخواهد شد و اگر کسی میخواهد غصه آقای هاشمی را بخورد باید بگویم مطمئنم که هاشمی نامزد نمیشود.
• در حال حاضر اقدام برای اجرای مرحله دوم پرداخت یارانهها به ضرر منافع ملی و مردم است و اگر این موضع ما به قیمت کاهش رای ما باشد مکلف هستیم که به آن عمل کنیم.
* در دولت آینده نیز ما به دنبال این هستیم که مرحله فعلی هدفمندی عقبگرد نداشته باشد اما مرحله دوم آن نیازمند کار کارشناسی است.
• در خصوص تورم فعلی مسائل مختلفی از جمله وابستگی اقتصاد کشورمان به نفت، افزایش نقدینگی و تحریمها وجود دارد. دولتها از رانت نفت استفاده میکنند و دلیل تاکید ما بر جدا شدن درآمد دولت از نفت به همین خاطر است. تحریمها نیز در افزایش تورم بیتاثیر نبوده و فروش نفت ما تا حدودی کاهش داشته و جابهجایی مالی نیز برای کشور هزینهساز شده و شاهدیم که الان تورم به نرخ قابل قبولی رسیده است.
/29220
نظر شما