محمدجواد لاریجانی در نشست خبری امروز خود به موضوعات متعددی پاسخ داد که مهمترین آنها وضعیت پرونده ستار بهشتی، تخلفات کهریزک و گزارش احمد شهید درباره وضعیت حقوق بشر در ایران بود.
اظهارات وی درباره تخلفات کهریزک از این قرار بود: گزارشهای دقیق و مرحله به مرحله این پروندهها را مسئولان قضایی از جمله دادستان کل کشور و دادستان تهران به اطلاع ملت میرسانند اما از نظر بنده، مطرح شدن این دو پرونده نشان از صداقت قوه قضاییه و سیستم قضایی ما دارد. مسئولین قضایی در مورد پرونده کهریزک اطلاعرسانی را خواهند کرد. ما در ستاد حقوق بشر پیگیر این هستیم که حقوق بشر شهروندان چه در داخل و چه از لحاظ بینالمللی حفظ شود و از آن دفاع کنیم چرا که تشکیلات قضایی ما هم کارشان دفاع از حقوق شهروندان است. با توجه به اینکه کار دستگاه قضایی، رسیدگی به دعاوی شهروندان است باید یادآوری کنم که در سال گذشته در حدود 10 میلیون پرونده داشتیم و دستگاه قضایی با قاطعیت و به دقت به همه این پروندهها رسیدگی کرده و میکند.
به گفته وی، حادثه کهریزک و ستار بهشتی هر دو حادثه تاسفآوری هستند و با دستور قاطع ریاست قوه قضاییه به هر دوی این پروندهها از همه جهات رسیدگی میشود، چرا که از نظر بنده دستگاه قضایی بدون اغماض از همه جهات پروندهها را رسیدگی میکند و هر کسی که در این پرونده نقشی داشته باشد حتما مجازات و به آن رسیدگی خواهد شد. اطمینان ما این است که این پروندهها با نهایت دقت پیگیری میشوند و در هر مرحله، گزارشی از روند رسیدگی به آنها داده میشود در واقع رسیدگی به این پروندهها سند افتخار نظام ما هستند. از نظر قضات و حقوقدانان، مجازات زندان مجازات سنگینی است و ما هرگز این اعتقاد را نداریم که زندان بهترین مجازات است لذا باید مجازات زندان را کاهش دهیم.
ماهانه 30 نفر در زندان های غرب کشته می شوند
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه تعداد افرادی که در زندانهای کشورهای غربی سالها زندانی و کشته میشوند رقم بالایی است، گفت: هر ماه بالغ بر 30 نفر در زندانهای غرب کشته میشوند و این یک کار عادی شده است در واقع کشورهای غربی صلاحیت این را ندارند که در رابطه با کشورهای دیگر صحبتی کنند و باید بگویم که ایران در سالهای اخیر اقدامات زیادی در بهبود مدیریت زندانها انجام داده است.
گزارش احمد شهید فاقد وجاهت اخلاقی و قانونی است
او در پاسخ به سوالی دیگر در مورد گزارش احمد شهید در رابطه با ایران، گفت: به نظر ما کار احمد شهید فاقد وجاهت اخلاقی و قانونی است. اولا کار او سوء استفاده از مکانیزمهای بینالمللی است و ثانیا او باید بیطرفانه گزارشهای راجع به ایران را بررسی میکرد. احمد شهید از روز اولی که به این سمت منصوب شد به عنوان یک هنرپیشه رسانهای از یک شبکه تلویویزنی به شبکه دیگری رفت و علیه ایران ادعاهایی را مطرح میکرد. او در واقع یک هنرپیشه رسانهای است. از لحاظ فنی هم گزارش احمد شهید فاقد وجاهت متدولوژیک است. احمد شهید چیزی بالغ بر دو هزار ادعا علیه ما جمع کرده و بعد گفته میخواهم آنها را ظرف سه روز که به ایران میآیم بررسی کنم. شما ببینید که این چه حرف مضحکی هست.
لاریجانی با بیان اینکه ما پاسخ این ادعاها را به تفصیل فرستادیم و حتی آنها نمیگفتند منبع ادعاهایشان چیست، ادامه داد: احمد شهید به دنبال سندسازی در ایران است یعنی اعلام کرده کسانی که در سطح دنیا مایل هستند علیه ایران گزارش بدهند به لندن بروند و حتی بلیط آنها را هم میدهند تا به آنجا سفر کنند و علیه ایران صحبت کنند. طبیعتا این سفر بیمزهای نیست ولی باید توجه داشت که این گزارشگری نیست بلکه پروندهسازی است.
وی اظهار کرد: نکته دیگر این است که احمد شهید در دام گروههای تروریستی افتاده است. این بسیار شرمآور است که برای نظامهای بینالمللی که گزارشگرش، گزارشگر تروریستهای دنیا از جمله پژاک و منافقین باشد. گزارش احمد شهید یک کارنامه بسیار بد و ناکامی بزرگ برای نظام بینالمللی است. ما در سفر جناب آقای بانکیمون با او مذاکرات زیادی داشتیم و به او گفتیم که ما با اصل گزارشگری موافقیم. سیستم اطلاعرسانی ما در قوه قضاییه بحمدالله باز است منتهی ما گزارشگر منصف لازم داریم که دبیرکل هم گفت این امر را از طریق دفتر کمیساریا پیگیری کنید.
لاریجانی با بیان اینکه شاید بیش از هفت گزارشگر موضوعی به کشور ما آمده است، گفت: منتهی در این مساله وقتی ما دیدیم که این امر هم میتواند باعث سوء استفاده شود پیشنهاد دادیم که این نوع گزارشگری هم متدولوژیک باشد که بحث ورود گزارشگران موضوعی به ایران از ابتدا و از زمان آیتالله یزدی در قوه قضاییه وجود داشته است. گزارش احمد شهید حتی لیاقت نادیده گرفتن هم ندارد، یک گزارش ناموجه است و مثل سایر قطعنامههای سیاسی در سطح بینالمللی است که علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب میشود.
گزیده سخنان وی را در ادامه به نقل از ایسنا بخوانید:
* {در واکنش به وضعیت پرونده زمینخواری که چند وقت پیش علیه جواد لاریجانی مطرح شد} شما بیائید همان مزرعه با من ناهار بخورید تا مفصل با هم صحبت کنیم. شکایتی از سوی یکی از نهادهای دولتی علیه من مطرح شده بود. این شکایت ابتدا رد و مجددا مطرح شد. قضات محترم دیدند بهتر است دوباره بررسی شود و من هم مثل هر شهروند دیگری شرکت کردم و از خود دفاع کردم. این پرونده مربوط به مالکیت یک زمین قدیمی کشاورزی است. راجع به جواد لاریجانی همه چیز شنیده بودید به جز کشت گندم و جو و خوشبختانه این چیزی نیست که در حال فرار باشد مانند LC، پول و ...!
* برادران ما در دولت احساس وظیفه کردند که یک شبهه مالکیتی را مطرح کنند. این در دادگاه مطرح شد و دادگاه نسبت به آن نظر میدهد و همانطور که گفته شد ما لاریجانیها ضمن اینکه برادر هستیم ولی در رابطه با کار برادر و اینها نمیشناسیم. شاید در حال حاضر بالغ بر 150 هزار پرونده اینچنینی مطرح باشد. یکی از مسائل اصلی کشاورزی، مساله عدم تنسیق اسناد مالکیتی است و خوشبختانه با همتی که ریاست قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد و املاک کشور کردند، برای زمینهای کشاورزی هم اسناد مالکیت صادر میشود و این زمینها هویت پیدا میکنند.
* تاکنون حدود زمینهای کشاورزی عرفی بوده است و انشاءالله اگر برای زمینهای کشاورزی سند مالکیت صادر شود زمینه ایجاد مناقشات اینچنینی هم از بین میرود. چون ما در یک پروسه قضایی هستیم من نباید درباره آن صحبت کنم و سخنگوی قوه قضاییه در این باره صحبت خواهد کرد و انشاءالله وقتی که کار قضاییاش تمام شد یک روز به مزرعه میرویم و من در آنجا به شما آبگوشت میدهم.
* در این ایام تحرکات بینالمللی یعنی صدور قطعنامه کشورهای غربی به رهبری آمریکا و تشکیلات صهیونیست علیه جمهوری اسلامی در کمیته سازمان ملل مطرح شده است. آنها با تعلل سه ماهه برای تامین روادید برای نمایندگان ایران میخواهند زمینه بیان صریح و روشن جمهوری اسلامی در موضوع حقوق بشر را از بین ببرند اما موازین جمهوری اسلامی ایران روشن است و ما مطالب خود را با صراحت بیان کردهایم. به نظر جمهوری اسلامی ایران، آنچه که به نام قطعنامه علیه ما بیان شده، قطعنامه نیست بلکه یک بیانیه کاملا خصمانه است و بخشی از جبهههای غرب علیه جمهوری اسلامی ایران در جریان است.
* {با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه} شما آخرین برگ جنایات غرب را در حمله رژیم صهیونیستی به غزه دیدید و کسی برای مردم غزه تاسفی نخورد و کشورهای غربی در این جنایات شریک هستند.
* رعایت حقوق بشر برای جمهوری اسلامی ایران در درجه اول یک وظیفه شرعی و قانونی است و مربوط به تعهدات ما نسبت به حقوق شهروندانمان میشود و غربیها چه صحبت کنند و یا نکنند تاثیری در ایران نخواهد داشت.
* چند سرفصل بینالمللی جنایت در سوریه را پوشش میدهد. سرفصل اول کشتن فردی بیگناه در حال تهیه گزارش است. سرفصل بعد، جلوگیری از انعکاس حوادث و سرفصل دیگر پوشش گذاشتن بر مسائل است. ما به شش سرفصل در این زمینه دست پیدا کردیم که آنها را در سطح بینالمللی حتما دنبال خواهیم کرد.
*{واکنش به عدم صدور روادید برای هیات حقوق بشری ایران به مقر سازمان ملل } درخواست روادید بیش از دو ماه به طرف آمریکایی از طریق سازمان ملل داده شده است که زمان مناسبی بود و سنگاندازی که در خصوص هیات ایرانی در سازمان ملل انجام شده مربوط به ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نیست چرا که باید بگویم دیپلمات ما (کارشناس ما) بیش از هشت ماه است که ویزایش صادر نشده و این خلاف تعهدات سازمان ملل است.
* {در پاسخ به اینکه آیا در ایران شکنجهای صورت میگیرد و چند نوع شکنجه داریم} هر نوع شکنجه در کشور ما ممنوع، خلاف شرع و قانون و اخلاق است و هر موردی که در کشور ما از شکنجه گزارش داده شود بدون اغماض، قوه قضاییه به آن رسیدگی میکند و این موضع قاطع و روشن ماست و همچنین موضع مقام معظم رهبری و دستگاه قضایی است. ادعاهای زیادی علیه کشور ما مطرح میشود و این موضوع به عنوان نقض حقوق بشر مطرح شده است که بخشی از این ادعاها واهی و بیپایه است. در واقع ما از اینکه در سیستممان تخلفی باشد ابایی نداریم چرا که در هر سیستمی تخلف وجود دارد مانند ارتشاء و تخلفات مالی و غیره، مهم این است که تخلفات را کشف و گزارش دهیم و به آن رسیدگی کنیم و این موضوع از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است.
2929
نظر شما