رییس مجلس اگرچه با برخی چهره​های مطرح برای انتخابات ریاست جمهوری آینده دیدارهایی داشته است اما گفت: صحبتی برای حضور در انتخابات یا متقاعد کردن آنان نداشته‌ام.

به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان اینکه با هیچ کس دیدار انتخاباتی نداشتم، گفت: البته افراد مطرح با بنده ملاقات‌هایی داشته‌اند، چرا که این افراد از دوستان قدیمی بنده هستند.
نماینده مردم قم در پاسخ به این پرسش که آیا کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شوید یا خیر؟ گفت: بنده نظرم را در این باره قبلا گفته‌ام. معتقدم نیروهای کارآمد باید مجتمع شوند و فضای کشور باید از حاشیه به متن بیاید. به عبارت دیگر نیروهای توانمند باید برای حل مشکلات کشور وارد صحنه‌ی انتخابات شوند.
به گفته وی، همه علاقه‌مند به حضور جریان‌های مختلف هستند و بنا بر حذف برخی جریان‌های سیاسی نیست ولی همه باید چارچوب‌های قانونی را بپذیرند و قانون، شورای نگهبان را مسئول می‌داند.
اهم صحبت‌های رییس مجلس را در ادامه به نقل از ایسنا بخوانید؛
• هر کس می‌خواهد وارد صحنه انتخابات شود باید بداند که برای ریاست قوه مجریه وارد شده است و امور و مسائلی را مطرح کند که مربوط به این قوه است اما اینکه قانون اساسی اشکال دارد باید با نظر موافق مردم اصلاح شود ولی قانون اساسی فعلی ظرفیت‌های خوبی برای اداره کشور دارد.
• بنده در سفر به ترکیه شرایط را از نزدیک مشاهده کردم و بیشتر مطمئن شدم که مساله سوریه، مساله سیاسی است و با ارسال سلاح به این کشور نمی‌توان صحنه سوریه را تغییر داد. نتیجه‌ی ارسال سلاح به سوریه، کشتار بیشتر مردم این کشور است. در گفت‌وگوهای مسئولان سوری، عزم آنان را برای راه‌حل‌های سیاسی یافتم، در این صورت دموکراسی در سوریه قوی می‌شود.
• ارزیابی‌ام این است که همه افرادی که به مساله سوریه توجه دارند و در عین حال راستگو هستند باید توجه کنند شرایط میدانی این کشور ثابت می‌کند از طریق ارسال سلاح به این کشور معضل سوریه حل نمی‌شود. به روسای سوری نیز همین موضوع را انتقال داده‌ایم و آنان از اراده خود در این جهت سخن گفتند.
• بعید می‌دانم سال آینده سال مناسبی برای اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها باشد. البته نمی‌توانم نظر قطعی بدهم ولی با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست‌جمهوری در ابتدای سال آینده و طبیعتا صرف زمانی شش ماهه برای انتخاب اعضای کابینه، زمان زیادی صرف ساماندهی مدیریتی در دولت می‌شود. بررسی اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها در مجلس منوط به سبک و سنگین کردن این موضوع است.

* {در پاسخ به سوال سخنگوی شورای نگهبان از مخالفت شورا با طرح اصلاح قانون انتخابات در برخی مواد جنجالی خبر داده بود و نیز در مورد مباحثی که در خصوص کمیته ملی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت بحث شده است} مشکلی در کشور وجود دارد و آن این است که ما در تحلیل مسائل با پیچیدگی‌های مواجه هستیم، در واقع موضوعاتی که ربطی به هم ندارند را به یکدیگر متصل کرده و سپس وقت کشور را برای چیزهایی می‌گیرم که بیشتر جنبه توهمی دارد. سال‌ها است که درکشور مسائل را اینگونه به هم می‌ریزند، بنابراین کمیته‌ای که از آن نام برده شد ربطی به این طرح ندارد و ساختار آن متفاوت است.
• وزارت کشور مسئول برگزاری انتخابات است. مگر اکنون در شهرها معتمدین محل انتخابات را برگزار نمی‌کنند، در آن طرح‌ها فرماندار با نظر هیات نظارت 30 نفر از معتمدین را انتخاب و بعد از آن 30 نفر 9 نفر را برای انتخابات محل تعیین می‌کند.همچنین در هیات اجرایی نیز وزیر کشور پس از کسب نظر دادستان کل با تایید هیات مرکزی انتخابات 30 نفر را انتخاب کرده که آن 30 نفر از میان خود هفت نفر را انتخاب می‌کنند و نهایتا انتخابات زیر نظر هیات اجرایی برگزار می‌شود.  چرا از معتمدین محل نگران هستید، اینها معتمدینی هستند که با پیشنهاد وزیر کشور تعیین و انتخابات را برگزار می‌کنند. وزارت کشور انتخابات را برگزار می‌کند و این موضوعی که در سوال مطرح شده ربطی به کمیته ملی انتخابات ندارد، اینها همین معتمدین محل هستند که وزارت کشور تعیین می‌کند چرا این موضوعات را به هم متصل می‌کنید.
• سخنگوی شورای نگهبان نیز مشاور من است و نظر خود را نیز به من داده که همان در مورد ماده 35 است و تا آنجایی هم که با اعضای شورا صحبت کرده‌ام، قانون اساسی این موضوع را بر عهده مجلس گذاشته است. آن بخشی که نظر شورا است مجلس نباید دخالت کند، ما آن را قبول داریم بنابراین اینقدر نگرانی ندارد و مصلحت کشور این است که فضای معقول‌تری در این زمینه به وجود آید.

• موشک‌هایی که در مرز سوریه واقع شده بود به این معنا بود که ناتو می‌خواهد به منطقه ورود پیدا کند، لذا این مساله را روشن بیان کردیم چرا که معتقدیم ورود ناتو به مناقشات منطقه‌ای، آتش‌افروزی را به وجود می‌آورد. معارضینی که با کشتار در سوریه می‌خواهند اصلاح صورت نگیرد، باید مذاکراتی با دولت این کشور برای اصلاحات درونی در سوریه انجام دهند و معتقدیم که با این کارها وحدت درونی در سوریه ایجاد می‌شود.

• در مورد مذاکراتی که مجلس با دولت در مورد اجرای مصوبات و مشکلات گرانی و تورم در کشورداشته، اگر نگاه واقع‌بینانه‌ای در کشور داشته باشیم با توجه به شرایط فعلی، مسائل اقتصادی با محوریت گرانی و اشتغال باید مورد توجه قرار گیرد و دغدغه‌ی اصلی نیز همین موضوع است.

• بهترین راه این است که اصحاب رسانه نیز که دغدغه مردم را دارند و به بهبود مسائل کشور می‌اندیشند از وحدت ملی تحلیل داشته باشند تا فضای بازتری برای رونق تولید در کشور به وجود آید. مجلس جلساتی داشته و پیگیری‌های لازم را نیز انجام داده است،امیدواریم که تمام ذهن‌ها متمرکز شود و وقت مسئولین صرف مسائل اصلی کشور شود.
/29220

کد خبر 261352

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین