ایسنا نوشت:

فریبرز عرب‌نیا بازیگر نقش شهید چمران در «چ» فیلم جدید ابراهیم حاتمی‌کیا در واکنش به برخی اظهارات اخیر درباره خودش و این فیلم، طرف مقابل را دعوت کرد که در حضور مردم و در راستای روشن کردن اذهان عمومی با یکدیگر سخن بگویند.

عرب‌نیا در واکنش به برخی اظهارات نماینده بنیاد سینمایی فارابی در پروژه «چ» درباره خودش، گفت: «همان‌گونه که پیش از این هم عنوان کردم، بنا نداشتم به این جنجال‌ها وارد شوم و به حرمت همان شخصیت فرزانه قصد دامن زدن به این حاشیه‌ها را نداشتم، اما به‌نظر می‌رسد رفتار آقایان به‌شدت با عملشان متناقض است و گویا پشت اسم یا اعتبار اشخاصی نظیر چمران پنهان شدند که این دردی را دوا نمی‌کند. به همین خاطر من دوباره و با قاطعیت اعلام می‌کنم که اگر حقیقت یا شهامتی در چنته دارید، بیایید و در برنامه زنده تلویزیونی به قصد شفافیت اذهان و ان شاءالله به قصد خیر و منفعت سینما، مناظره کنیم.»

عرب‌نیا ادامه داد: «هرکدام از این دو راه را که انتخاب کنید، نافی این امر نیست که از تمام قدرت و اعتبار بنیاد فارابی و خبرگزاری‌های مورد علاقه‌تان بیش از دو هفته است که استفاده می‌کنید و با تمام توان مشغول به نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی علیه بنده و خدشه‌دار کردن اعتبار اینجانب هستید. آیا بهتر نیست این روش مذموم را باب نکنید که طبق آن قراردادهای عوامل فیلم را که تا به حال و طبق عرف و قاعده بین تهیه‌کننده و آنان محرمانه تلقی می‌شده، با دخل و تصرف و جا به جا کردن حقایق بر روی سایت‌ها و خروجی خبرگزاری‌ها منتشر می‌کنید و باعث تشویش اذهان علاقه مندان سینما می‌شوید.»

بازیگر نقش شهید چمران افزود: «این اقدامات به نفع سینما نیست و ضربه‌ای مهلک به ساختار و روابط آدم‌های این صنف می‌زند. آیا این امر باعث ضربه ‌زدن به مقبولیت سینما و رونق آن نمی‌گردد‌؟ آیا این روشی مردانه و براساس قواعد پهلوانی است که از تمام توان رسانه‌ای خود و بنیاد معظم فارابی علیه یک نفر و به قصد مخدوش کردن شخصیت اجتماعی‌اش سوء استفاده کنید؟ لااقل برای من یک نفر جای اما و اگرهای فراوان به‌وجود می‌آید که چه شده است که آقایان لشگری‌پور و قائم مقامی که در طول فیلمبرداری و بعد از جا به جا شدن تهیه‌کننده محترم (به دلایل ناگفتنی) می‌بایست به نفع پروژه اتحاد رفتاری و گفتاری داشته باشند، عملا چنین نکردند و همین امر یا بحران هایی را ایجاد می‌کرده یا مشکلات پیش آمده را حادتر می‌نموده است. واقعا چه شده است که در حال حاضر با تمام قوا و صددرصد همدلانه و برنامه‌ریزی شده عمل می کنند؟!»
وی تاکید کرد: «آقایان چه شده است که از قول کسانی اظهارات یا جملاتی را نقل می‌کنید که در درستی یا نادرستی آن‌ها جای شک فراوان هست؟ چرا گفته های آن‌ها را به خودشان وانمی گذارید؟»

عرب‌نیا با بیان اینکه فقط به شخص رئیس بنیاد سینمایی فارابی درباره مفاد قراردادش پاسخگو است، گفت: «من چون مقام دیگر آقایان را در این نقل قول‌ها معتبر و صالح نمی‌دانم، این گفته‌ها را بی پایه تلقی می‌کنم؛ مگر آنکه از جانب خودشان اظهار شود؛ از راننده گروه و فیلمبردار پشت صحنه تا اصلی ترین عوامل تولید فیلم که قصد مطرح کردن موضوعی علیه بنده دارند. حتی در مورد بنیاد سینمایی فارابی که خود را نماینده آن معرفی کرده‌اند هم حرفی ندارم؛ مگر با شخص مدیرعامل بنیاد؛ به جز ذکر یک مطلب: اگر بناست حقایق عنوان شود، بگذارید یک بار در حضور مردم و به قصد روشن کردن اذهان آنان با مقام‌هایی که واقعا زیربط و قانوناً مسئول هستند، انجام شود. در آنجا مشخص خواهد شد مواردی را که ظاهرا سنگ آنان را به سینه می‌زنید، ازجمله بیت‌المال، تقدس نام افرادی چون شهید چمران، رعایت اصول حرفه‌ای، برزخ‌های مالی و بحران‌های تولید سینما توسط چه کسانی لگدمال یا ایجاد شده‌اند؟»

وی ادامه داد: «در آنجا شاید مشخص شود که از بیماری‌های به‌شدت مهلک سینما آیا یکی این نیست که حضور کارنابلدان باعث ضررهای هنگفت مالی، چرخه‌های تولید معیوب و مخدوش و تیره شدن روابط بین اهالی سینما می‌شود. شما چندین بار همچون کسی که به‌شدت نگران و دلسوز عوامل همکار من در پروژه شهید چمران بوده‌اند سخن به زبان راندید. فقط یک سئوال از میان ده‌ها سئوال بی‌جواب باقی می‌ماند؛ شما کجا بودید وقتی آقای بابک حمیدیان به دلیل نبودن حتی یک بخاری برقی در سرمای زیر صفردرجه به جای تعویض لباس در یک چادر چند ده متری که واژه یخبندان برای آن مناسب‌تر است تا اتاق تعویض لباس، لباس خود را در فضای آزاد، زیر باران و در کنار بشکه آتش عوض می‌کرد، این همان سینمای فاخر است که شما و نحله فکری شما دنبال آن است؟»

به این شیوه اعتراض دارم و اعتراضم بسیار جدی است
عرب نیا در ادامه با اعتراض به وضعیت موجود خطاب به نماینده بنیاد سینمایی فارابی در این پروژه اظهار کرد: «جناب لشگری‌پور شما و امثال شما می‌توانید در طول یک پروژه هراز چند روز یک‌بار برای چند ساعت سر صحنه تشریف بیاورید و همچون یک توریست و بازدیدکننده در جای گرم بنشینید و دور از جان همه بازیگران و عوامل فیلم بنده را همچون در یک سیرک و در میان خاک و دود به تماشا بنشینید و می‌توانید در تمام دفعات حضورتان بر سر صحنه فیلم‌برداری صحبت‌هایی صد در صد متناقض با حرف‌های فعلی‌تان به بنده بگویید و وانمود کنید که فیلمبرداری به‌خاطر عرب‌نیا متوقف شده، درحالی‌که خود می‌دانید در طول پنج ماه، عرب‌نیا شما را راکورددار نکرده بوده است و بار آخر خود اذن خروج به او دادید.»

وی افزود: «شما می‌توانید بیشتر و بدتر از اینها از تمام قدرت‌های رسانه‌ای و اداری خود و همکارانتان استفاده کنید تا سینما و چرخه تولیدی شکل بگیرد که در آن بازیگران و عوامل فیلم همچون ابزار مورد استفاده قرار گیرند و در مقابل هرگونه بی‌قانونی حق کوچک‌ترین اعتراضی نداشته باشند و در بهترین شکل مطلوبتان تبدیل به انسان‌هایی شوند عافیت طلب و صددرصد مطیع و رام، اما و هزاربار اما من با صدای بلند می‌گویم که به شما و به این شیوه اعتراض دارم و اعتراضم بسیار جدی است.»

اگر حرف یا سخنی دارند، من در خدمتم بسم‌الله...
این بازیگر سینما و تلویزیون در پایان خاطرنشان کرد: «تنها راه میان من و امثال شما برای پروژه های آینده این است که به سراغ من و تک و توک امثال من نیایید تا بعد مجبور به این جور بازی‌ها نشوید؛ چراکه من براساس اصول حرفه‌ای که به آن اعتقاد دارم و طبق قوانین جاری مملکت بازیگر هستم و شما یا هر تهیه‌کننده دیگری به هنگام مراجعه به من و امثال من، لابد برای خرید کالای من که همان خدمات هنری است، آن چیزی که در قراردادها می‌نویسیم و می‌نویسند، می آیید و مخیرید که قرارداد را با لوازم و شرایط مشروع و قانونی من و امثال من بپذیرید یا نه؛ اما اگر پذیرفتید، دیگر سعی در مرعوب و مخدوش کردن امثال من ننمایید. این آخرین جمله حرف‌های من خطاب به شما بود نه کسانی که از آن‌ها نقل قول کردید. آن‌ها اگر حرف یا سخنی دارند، من در خدمتم بسم الله...»
 

5858
 

کد خبر 264761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۸
    10 1
    صحبتهاش در برنامه 7 بنظرم تا حدود زیادی منطقی بود نمی دونم چرا از اون موقع بعضیا بهشون برخورده و می خوره؟!
  • تییییام IR ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۸
    23 34
    اقای عرب نیا از اخلاق حرفه ای تان فقط همکاران شما که با شما کار کرده اند میشناسند.ولی ما از روی سخنانتان وعقل میفهمیم که یک جای کارتان میلنگد.شما از پهلوانی و عرفان وسلوک صحبت میکنید ولی ایا درست است که پلان اخر را نیاید انهم بر اساس قرار دادتان.ایا شما در تمام طول فیلم برداری تمام جزیات ان را رعایت کردید.شما در همین اظهارات از خروج خود با اجازه همان که الان به مسلخ میبرید داده اید.پس چی شد که اخرش..... شما هم به همان فوتبالیست صاحب مسلک میمانید که بخاطر پول....
  • بدون نام IR ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۹
    4 2
    از نظر من هیچ یک از دو طرف دعوا صالح نیستند. بنیاد فارابی و کلا سازمان‌های این‌چنینی که تکلیف‌شون معلومه و اصلا نیازی نیست گفته‌های آن‌ها خوانده بشه چون از هر 10 حرف 9 دروغ تحویل می‌دهند. اما آقای عرب‌نیا هم بعد از سریالی که بازی کرد کلا شخصیتش عوض شد و بیشتر به همین آقایان سازمانی شبیه است تا مردم کوچه بازار. بنابراین از نظر من بزنن همدیگر و تیکه پاره کنند هم مهم نیست، فکر می‌کنم رفتم سیرک یا کلیسیوم که جنگ گلادیاتورها رو تماشا کنم!
  • حمیدرضا IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۹
    11 1
    آقای عرب نیا من از پشت پرده خبر ندارم و قاضی هم نیستم که قضاوت کنم فقط یک نظر مشفقانه دارم و آن این که اتفاقا به حرمت امثال حمیدیان که با شرایط سخت در این فیلم بازی کردند باید به هر قیمتی می‌ماندید و سکانس آخر یا پلان آخر را «هم» بازی می‌کردید. از جوانمردی به دور است که به خاطر مشکلی که با دیگران دارید، کاری را که برایش قرارداد بسته‌اید تا پایان ادامه ندهید. در ضمن همه ما از کارمند تا معلم و پزشک و مهندس وقتی شغلی را انتخاب می‌کنیم و یا حتی از روی اجبار آن را می‌پذیریم باید به قول معروف پیه تمام مشکلات را به بدن بمالیم. شما فکر می‌کنید به بنده به عنوان یک کارمند از طرف کارفرما ظلم نمی‌شود و شأنم زیر سوال نرفته است؟ آقای عرب‌نیا الان شما دیگر فریبرز عرب‌نیا نیستید، مختار ثقفی هستید! متوجهید؟
  • بدون نام IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۹
    0 0
    ادبيات عرب نيا تا قبل از مختار "كيميايي"طور بود، الان "مختار"طور شده .. درست مثل ادبيات نقشش در مختارنامه صحبت مي‌كنه!