۰ نفر
۵ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۶:۳۹

پرویز مشرف رئیس‌جمهوری سابق پاکستان،واشنگتن را به بی‌عدالتی متهم کرد.

پرویز مشرف رئیس‌جمهوری پاکستان سرانجام پس از چندین ماه ترجیح سکوت بر هر گلایه‌ای،مهر این سکوت را شکست.رئیس‌جمهوری سابق پاکستان که در دوران ریاست‌جمهوری‌اش رابطه حسنه‌ای با ایالات متحده برقرار کرده و در نهایت در سکوت واشنگتن از گردونه قدرت حذف شد،در نخستین مصاحبه رسانه‌ای رسمی پس از استعفا احباری ،از دوست سابق خود انتقاد کرد.

مشرف در گفتگو با سی ان ان از رفتار ناعادلانه واشنگتن نسبت به اسلام‌آباد شکایت کرد. پس از حمله یازدهم سپتامبر سال 2001 میلادی،1اکستان نخستین کشوری بود که در جامه حامی منطقه‌ای ایالات متحده فرو رفته و به صراحت اعلام کرد که در این نبرد دوشادوش امریکا خواهد ایستاد.در شرایطی که ژنرال مشرف در طول سالهای حضور در قدرت بارها در داخل کشور به حمایت بی‌حد و حصر از امریکا متهم شده‌بود،واشنگتن زمانی که دامنه انتقادات از مشرف در داخل بالا گرفته و میزان محبوبیت مخالفان تبعیدی او از جمله بی‌نظیر بوتو فقید افزایش یافت،پشت حامی منطقه‌ای خود را خالی کرد.
حالا مشرف پس از گذشت بیش از یک سال از ترور بی‌نظیر بوتو و در شرایطی که کشورش هنوز در آتش تفرقه سیاسی و فعالیت شبه‌نظامیان می‌سوزد،زبان به انتقاد از استراتژی‌های امریکا در پاکستان گشود.مشرف در این‌باره گفت: ما در نبرد جهانی علیه تروریسم پیشتاز هستیم، ولی رفتار ناعادلانه تبعیض آمیزی با ما صورت می‌گیرد.

مشرف که در حال حاضر در تگزاس به سر می‌برد ادعا کرد که رهبری دولت پاکستان از ناملایمات ایالات متحده به ستوه آمده‌است. مشرف در شرایطی از امریکایی‌ها گلایه می‌کند که حتی پس از روی کار‌آمدن دولت جدید امریکا هم ،جنگندهای ارتش ایالات متحده بی‌هماهنگی با دولت اسلام‌آباد مناطق قبیله‌نشین را هدف قرار می‌دهند. مشرف در پاسخ به سوالی در خصوص روی کار آمدن باراک اوباما دموکرات و ادامه این حملات گفت: هیچ کس در پاکستان نسبت به این حملات مرزی احساس راحتی نمی‌کند. شکی در این نیست. افکار عمومی به شدت علیه این حملات است. اما در مورد روی کار آمدن اوباما همیشه گفته‌ام که سیاست‌ها با روی کار آمدن شخصیت‌های مختلف تغییر نمی‌کند. سیاست‌ها به منافع ملی و شرایط بستگی دارند.

مشرف در این سخنان تلویحا تفاوت چندانی میان باراک و بوش قائل نشده و اعلام کرد که تا زمانی که شرایط و منافع ملی آمریکا اینطور ایجاب کند، سیاست این کشور بر همین پاشنه خواهد چرخید.
اخیرا ایالات متحده مبلغ ده میلیارد دلار برای مبارزه با تروریست در اختیار اسلام‌آباد قرار داده‌است .مشرف اما این کمک را برای کشوری که در نبرد علیه تروریسم پیشتاز است، ناچیز دانست. مشرف در ادامه تاکید کرد که این مبلغ در مقایسه با میلیارد‌ها دلاری که در افغانستان و شاید تریلیون دلاری که در عراق مصرف می‌شود، اندک است.

مشرف تاکید کرد که پاکستان در سال‌های بین 79 تا 89 زمان اتحاد پاکستان با آمریکا و مجاهدین افغانستان در جریان حمله شوروی به افغانستان در جنگ نقش محوری داشته و به مدت 42 سال تا سال 1989 یک شریک استراتژیک برای آمریکا بوده است.
مشرف که در زمان حضور در قدرت همواره به رهبری دیکتاتور تشبیه می‌‌شد که توجهی به افکار عمومی کشورش ندارد،این بار با حمایت از افکار عمومی پاکستان اعلام کرد که هموطنانش به شدت مخالف حملات هواپیما‌های بدون سرنشین آمریکایی علیه شبه‌نظامیان در مناطق قبیله‌ای پاکستان هستند.
فرمانده سابق ارتش پاکستان در ادامه ضمن ابراز تعجب از عدم دستگیری اسامه بن‌لادن در طول این سالها گفت: مایلم از آمریکا بپرسم چرا اسامه را پیدا نکرده‌اند؟ حقیقت این است که او هم به همان دلیلی یافت نشده است که ملاعمر در افغانستان پیدا نشد.

 

کد خبر 2664

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شروين IR ۲۰:۱۶ - ۱۳۸۷/۱۱/۰۵
    18 1
    اين بخش بين الملل را كمي فعال كنيد.خبرهايش كم است اما ترجمه ها و تحليل هايش عالي

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین