محمد شریعتمداری وزیر بازرگانی دولت اصلاحات می‌گوید اگر وارد عرصه انتخابات شوم قطعا مورد تحسین و تقدیر عقلای هر دو جناح خواهد بود.

محمد شریعتمداری به عنوان یکی از کاندیداهای مطرح در انتخابات در تشریح مواضع خود درباره فضای سیاسی کشور، با اشتباه دانستن مانیفست اصولگرایی و اصلاح طلبی تعریف شده در فضای سیاسی، جریان فکری خود را آغازگر موج سوم دانست.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشور تصریح کرد: اگر روزی سکان اجرایی کشور را بدست گیرم، پرچمدار اعتدال در کشور خواهم بود.
وی درباره دیدگاهش نسبت به دو جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی با بیان اینکه مردم ایران در طی سال های متمادی از زنده باد مرده باد گویان تندروی راست و چپ زیان ها دیده اند، گفت: منافع ملی ایران نباید بیش از این فدای افراط و تفریط، راست و چپ، محافظه کار و تندرو و حتی اصولگرا و اصلاح طلب در شکل عملی امروز آن در جامعه شود.
اهم صبحت‌های عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشور در گفتگو با مهر را در ادامه بخوانید؛
• همه تندروها در مقام قضاوت، خود را مظلوم و طرف مقابلشان را ظالم می دانند، اصلاح طلبی به معنی سخنرانی و صدور بیانیه و سر دادن شعار به سبک دشمنان قسم خورده این ملت که در خارج از مرزها سال هاست به خیال باطلشان منتظر سقوط ما نشسته اند، نیست، عنوان صحیح این کار نوکری بیگانه کردن است نه اصلاح طلبی.
• اصلاحات اگر معتقد به حضور فعال و مثبت دین در همه شؤن و عرصه های زندگی خصوصی و حیات اجتماعی ما نباشد بیگانه است؛ اصلاحات اگر دین را منادی واقعی آزادی و دموکراسی و عدالت حاکمیت انسان بر سرنوشت خود نشناسد و جمهوری اسلامی ایران را مظهر آن نداند، بیگانه است.
• اصلاحاتی که قانون اساسی کشور را با همین قواره به رسمیت نشناسد و بر آن پا نفشارد اصلاحات نیست، همچنان که اصولگرایی که اصل حاکمیت مردم و مردم سالاری سازگار با دین را نه در شعار بلکه در عمل پاسداری نکند نمی تواند داعیه پیروی از خط امام و مقام معظم رهبری و اصولگرایی را داشته باشد.
اصولگرایی به معنای خفه کردن اندیشه های مختلف نیست
• اصولگرایی واقعی یعنی پافشاری بر اصول ارزش های اسلامی و ضدیت با تحجر و واپس گرایی تؤامان، ضدیت با مداخله جویی بیگانه، ضدیت با جدایی دین از سیاست و سکولاریسم. اصولگرایی به معنی خفه کردن همه افکار و اندیشه های مخالف و تلاش در جهت ایجاد یک تکصدایی محض نیست، این تلاش جفا به انقلاب اسلامی ایران و افکار بلند امام راحل و مقام معظم رهبری است.
• اصولگرایی به معنی زیر پا گذاشتن همه اصول اولیه اخلاقی، مجاز دانستن هتک حرمت و حیثیت اشخاص خصوصاً مومنان و فحاشی به کسانی که امکان دفاع ندارند نیست، اصولگرایی به معنی استفاده از ابزارهای حکومتی در اختیار خودمان در دعواهای سیاسی با گروه مقابل مان که با انتصاب یا با رای مردم بر بخشی از قدرت نشسته است نیست، این کار هرج و مرج طلبی و کشاندن کشور به آنارشی است.
کاندیداها از در لفافه سخن گفتن دست بردارند
• کاندیداها باید به صراحت نظر خود را نسبت به این گزاره های سیاسی مشخص کنند و دست از در لفافه سخن گفتن بر دارند که مردم با آگاهی کامل بدانند چه کسی را بر مسند قدرت اجرایی می نشانند.

• اعتدال گرایان و میانه روها همواره در جامعه سیاسی ایران تحقیر شده اند و به سستی در پایبندی به آرمان ها، از سوی هر دو جناح حاکم بر فضای سیاسی ایران متهم هستند، در حالیکه دلسوزترین عناصر انقلاب اسلامی و کشور بزرگ ایران، که آحاد ملت را نیز آنها نمایندگی می کنند و همواره صدایشان را با فشار تندروهای دو جناح راست و چپ در گلوهاشان خفه ساخته اند، همین اعتدال گرایان هستند.
مسئولان باید خود را به جای تطبیق با خطوط قرمز جناح ها با معیارهای رهبری تطبیق دهند.
• رهبر معظم انقلاب بارها معیار افراد را برای تصدی مناصب حساس بیان کرده اند و این معیار ها برخواسته از نیازهای ملت است، مسؤلان باید خود را به جای تطبیق با خطوط قرمز جناح ها با این معیارها تطبیق دهند و قطعا این جنبش معنای واقعی اعتدال را تفسیر می کند.
مورد تحسین و تقدیر عقلای هر دو جناح هستم
• در این چند دوره اخیر عرصه انتخابات ریاست جمهوری کسی پرچم اعتدال گرایی در کشور را به دست نگرفته است، من اگر کاندیدا شوم، این بار با پیشینه ای که کاملاً نشان از اعتدال گرایی در قول و عمل دارد و همواره مورد تقدیر و تحسین عقلای هر دو جناح بوده است، تأکید می کنم پرچم اعتدال گرایان را در دست خواهم گرفت.
• قطعاً اگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شوم، تنها کسی هستم که در طول سی سال با بالاترین ارکان قدرت هر دو جناح همکاری نزدیک و بعضاً همزمان داشته است، لذا می توانم مدعی پرچمداری اعتدال در جامعه ضربه دیده از تندروی امروز ایران باشم.
از تند روی دولت اصلاحات علیه مخالفان جلوگیری کردم
• علی رغم آنکه در دولت جناب آقای خاتمی عضوی مؤثر بودم اما هیچ گاه در چنبره هیچکدام از نحله های فکری سیاسی و احزاب حاکم بر دولت، خود را محصور نمی دانستم، شاید بدلیل همین اعتدال و استقلال با اصرار به نمایندگی از دولت اصلاحات به همراه نمایندگان سایر قوا، مأمور بررسی اختلافات گوناگون می شدم. بررسی وضع زندان ها، مذاکره با متحصنین و شورای محترم نگهبان و ... نمونه هایی از این اقدامات است. در رسیدگی به اوضاع زندان ها همان زمان گزارش منصفانه خود را در باب اشتباه کاری های ضابطان دستگاه قضائی که برخی از آنها تحت اشراف دولت و برخی دیگر تحت اشراف سایر قوا بودند و نیز نظارت ناکافی آن زمان دستگاه قضائی بر بازداشتگاه ها و زندان ها را تقدیم کرده و از بیان حقیقت نترسیدم.
• علیرغم آنکه عضویت هیچ یک از احزاب مخالف دولت را نداشته و در حلقه مشورت اول هیچ یک از گروههای اصولگرای کشور نبودم، گاهی ناچار بودم یک تنه با لطف خدا و البته حمایت شخص رئیس دولت در مقابل برخی خواست هایی که می توانست دولت را تا سر حد یک گروهک تقلیل جایگاه بدهد، به سهم خود بعنوان عضوی از دولت بایستم و به فضل خدا با حمایت رئیس دولت، موفق شدم تا به سهم خود از شکل گیری تصمیمی که می رفت تا از ابزار نظام اجرائی کشور علیه مخالفان سیاسی اش بهره گیری کند، جلوگیری کنم و این یعنی ؛ اعتدال واقعی.
مدعیان امروز نمایندگی اصلاح طلبان در بستر امضای کارتابل‌ها آرمیده بودند
• بعضی از کسانی که امروز دم از نمایندگی از اصلاحات می زنند و در آن زمان هم به ظاهر مسئولیت های سنگینی در دولت داشتند، احتمالاً اصلاً در جریان هیچ یک از این وقایع قرار نمی گرفتند و یا خود را در مسیر این وقایع قرار نمی دادند و در بستر امضای کارتابل ها و انجام تشریفات، مسئولیت مشخصی که برعهده داشتند، آرمیده بودند.

جرائم قابل عفو بخشی از اصلاح طلبان تند با رافت اسلامی بخشوده شود
• اصلاح طلبان تند در زندان بسر می برند که امید دارم هر چه سریعتر امکان استخلاص هر یک از آنها اگر جرم مشهودی و غیر قابل عفوی مرتکب نشده اند، همراه با رافت اسلامی فراهم شود.
• اصول گرایان تندروی آن زمان هم امروز، در پی بروز جریانی جدید که آن را انحرافی می خوانند، به خوبی ادب شده و یا همچنان در حال تأدیب هستند که امیدوارم آنان نیز به خود آیند و از گذشته و تندروی هایی که کردند، عبرت بگیرند و ایکاش اندکی به راهبردهای پدرانه مقام معظم رهبری در جذب حداکثری و دفع حداقلی گوش جان بسپاریم.
• در صورت ورود به عرصه انتخابات بدون توجه به ساختارهای موجود در فضای جناح بندی های سیاسی مردم را با معنای خیر الامور اوسطها در عرصه اجرایی کشورآشنا می کنم این همان معنای واقعی خیزش اعتدال گراییست .
/29220

کد خبر 267777

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
    122 7
    رای نمی آری تلاش نکن
  • بدون نام IR ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
    71 2
    چراسخنش درباره اصولگرایان را تیتر نکردید؟
  • محسن IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
    34 15
    ای کاش بزرگان اصولگرا اصلاح طلب به آنچه آقای شریعتمداری فرمودند اعتقاد پیدا کنند و یا حداقل به خاطر رعایت مصلحت نظام و مردم شریف رعایت آن را بکنند.
  • بدون نام IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
    21 43
    حرفهای ایشان پسندیده و خیر خواهانه است.
  • حسین IR ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
    18 1
    ایشون در مورد اصلاح اقتصادی طرح های خوبی دارند. اما اصلاح سیاسی که مهم تر هم هست چه؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین