مرجع تقلید سرشناس مقیم تهران و از شاگردان برجسته امام خمینی شب گذشته دار فانی را وداع گفت.

مهدی کلهر برادر آیت الله آقا مجتبی تهرانی در گفتگو با  مهر خبر درگذشت وی را تائید کرد.

وی گفت: آیت الله  ساعت یک بامداد شب گذشته دار فانی را وداع گفته است.

آیت‌‌الله‌‌ حاج‌‌آقا مجتبی تهرانی،در زمان وفات،75 سال داشت و جلسات درس اخلاق وی از پرطرفدارترین جلسات تهران به شمار می رفت. همچنین مراسم احیای شب قدر که در مسجدجامع بازار تهران برگزار می شد، به لحاظ استقبال مردمی در دو دهه اخیر بی نظیر بود.

گفتنی است برابر خبر سایت تسنیم مراسم تشییع پیکر این عالم ربانی صبح پنجشنبه مصادف با اربعین حسینی برگزار می شود.

مهدی کلهر برادر آیت الله تهرانی در گفتگو با  تسنیم می گوید: آن چیزی که در  مورد روزهای خاطر آیت الله تهرانی جلب نظر می‌کرد علاقه بی‌حدوحصر ایشان به اهل بیت بود. به طوری که در روزهای آخر زندگی لحظه ‌ای از یاد اهل بیت غافل نبودند
مهدی کلهر به نقل از خواهر آیت‌الله تهرانی میگوید: حضرت آیت الله دفعاتی به خواهرشان گفته بودند که دوست دارند در ایام اربعین به دیدار باری‌تعالی بشتابند و سرور و مولای خودشان را در آن روز ملاقات کنند.

 

خبرآنلاین رحلت  این استاد عرفان و اخلاق را به جامعه حوزوی و علاقمندان آن مرحوم تسلیت می گوید.

زندگی نامه آیت الله

‌آیت الله مجتبی تهرانی در سال 1316 ه.ش در خانواده‏ای از اهل علم و معرفت و شهادت در تهران به دنیا آمد. پدر ایشان مرحوم آیت‏‌الله میرزا عبدالعلی تهرانی،از شاگردان مرحوم حاج‌شیخ عبدالکریم حائری یزدی، فقیهی مجاهد و عارفی سترگ بود که در زمان تاریک حکومت پهلوی اول، با همراهی و رفاقت مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی بزرگ، به اقامة جماعت در مسجد جامع بازار تهران مشغول بود و در امر تربیت نفوس مستعدّ و راهنمایی سالکان الی‏الله‏تعالی اهتمام ویژه داشت.

وی طبق رسم تمامی خاندان‌های علم و معرفت، تحصیل در علوم دینی و اشتغال به علوم حوزوی را از دوران کودکی آغاز نمود و در امر تحصیل علوم، جدّیت فوق‌العاده‌ای داشت. ایشان با هدایت و ارشاد والد بزرگوار خود، برای مدّت چهار سال به مشهد مقدّس مهاجرت کرد و در سایه الطاف حضرت علی‌بن‏موسی الرّضا(ع)مشغول به گذراندن سطح گردید و از محضر اساتید برجسته‌ای چون ادیب نیشابوری بهره برد. سپس به قم مهاجرت کرد تا در حوزه نوپای آن دیار، که به تازگی تمامی اهل علمِ جهان تشیّع را به‌سوی خود جذب می‌کرد، حضور یابد و سطوح عالی دروس حوزوی را نیز به اتمام برساند.
این عالم وارسته با جدّیت و پشتکار بسیار، دروس سطح را به‏سرعت تمام کرد و در سنین نوجوانی به محضر علمی بزرگانی چون امام خمینی، مرحوم آیت‌الله‏العظمی بروجردی،آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی و مرحوم علّامه طباطبایی راه یافت. در جدّیت و پشتکار معظّم‌له همین نکته کافی است که به فرمودة خودشان، در زمانی که مشغول به دروس سطح بودند، دو مرتبه تمام وسائل‌الشیعه را مطالعه کردند تا برای شرکت در درس خارج آماده شوند. ایشان با نبوغ و پشتکاری که از خود نشان دادند، در جوانی به درجة رفیع اجتهاد رسیده و به‌زودی توانستند از نزدیکان و خصّیصین حضرت امام قرار گیرند. مقبولیّت علمی ایشان نزد استاد خویش، به‌اندازه‌ای بود که حضرت امام به طلبة خوش‌فکر و جوان خود اجازه داد تا تقریرات و نوشته‌جات درس بیعشان را جمع‌آوری کرده و به صورت یک اثر مستقل منتشر نماید. ایشان در همین ایّام، کتاب مکاسب محرّمة حضرت امام، همچنین دوجلد رسائل اصولی ایشان را تنظیم و منتشر کردند.
با آنکه هنوز مدّت زیادی از استفاضة این طلبه فاضل و جوان از محضر زعیم عالم تشیّع، حضرت آیت‌الله‏العظمی بروجردی نگذشته بود، این مرجع کم‌نظیر رحلت کرد و بار هدایت امّت را به ‌دوش خلف صالح خویش چون حضرت امام خمینی(ره) نهاد. حال که امر خطیر مرجعیّت متوجّه حضرت امام شده بود، ایشان شاگرد فاضل خود، یعنی حاج‌آقا مجتبی تهرانی را مأمور به جمع‌آوری فتاوا و تنظیم اوّلین نسخه از رسالة عملیه و مناسک حجّ خویش گردانید که در همان ایّام به چاپ رسید و در دست‌رس مقّلدان قرارگرفت. حضرت استاد برای انجام این امر مهم، ضمن بهره‏گیری از دست‌نوشته‌های متعدّد استاد خویش، با ایشان هم‌بحث شد و رساله‌ای دقیق و علمی آماده کرد که بعدها جزو دقیق‌ترین رساله‌های منسوب به امام خمینی مطرح گردید. همة این امور در زمانی اتّفاق افتاد که هنوز کمتر از بیست و پنج سال از عمر شریف حضرت استاد می‌گذشت.
ایشان علاوه بر یادگیری فقه و اصول در محضر استاد بی‌بدیل خود، چندین سال نیز از مشرب اخلاقی و عرفانی آن عارف کامل و عالم ربّانی سیراب گردید و با دیدگاه‏های اجتماعی و سیاسی امام امّت به‌خوبی آشنا شد. این استضائه از خورشید حیات‌بخش امام و دیگر اولیای الهی ادامه داشت تا آنکه جرقّه‌های بیداری اسلامیِ ملّت ایران زده شد و امام خمینی از کشور تبعید گردید. بعد از این واقعة دردناک، حضرت آیت‌الله تهرانی نیز سه سال بعد، به نجف رفت تا هم سیر معنوی خود را در سایة فیوضات امیر‌المؤمنین(ع) و دیگر ائمة هدی تکمیل نماید و هم از تربیت استاد خویش بی‌بهره نماند. امّا این معیّت زیاد طول نکشید و حضرت امام به ایشان امر کردند که به ایران برگشته و در تهران حضور داشته باشند. لذا ایشان در سال 1349 به زادگاه خود بازگشت و به کارهای مهم و برزمین مانده مشغول گردید.
حضرت استاد از زمان بازگشت به تهران، تا پیروزی انقلاب شکوهمند امامت و ولایت در ایران، ضمن اقامة جماعت در مسجد جامع بازار، تدریس سطوح عالی خود را در مدارس علمیة تهران آغاز کردند و تربیت و هدایت جوانان انقلابی را به‌دست گرفتند. از جلسات بسیار محرمانه با برخی انقلابیون فعّال گرفته تا جلسات عمومی اخلاق که در برخی مقاطع زمانی به‌دلیل ممانعت حکومت جور، تعطیل می‌شد، همچنین حضور در بازار تهران و هدایت و رهبری مردم کوچه و بازار، از اهمّ فعّالیت‌های معظّم‌له پیش از انقلاب بود.
حضور عادی آیت الله تهرانی در تهران و فعالیّت‌های مخفی ایشان در راهنمایی و رهبری مجاهدان انقلابی، آن‌قدر مفید و مؤثّر بود هنوز هم برکات آن در میان اهالی تهران، باقی و جاری است، که بعد از مدّت‏ها سرّ تأکیدهای حضرت امام مبنی بر مراجعت ایشان به تهران را روشن ساخت. عنایت ویژة حضرت امام به تهران موجب گردید که حضرت استاد، تا امروز در عاصمة‌جهان تشیّع بماند و نعمتی بی‌بدیل برای اهل این دیار باشد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با آغاز ولایت و زعامت حضرت روح‏الله، همچنین با توجّه به سوابق درخشان و مراودات حضرت استاد با امام امّت، انتظار می‌رفت که ایشان یکی از مسؤولین نظام اسلامی شده و گوشه‌ای از بار این انقلاب را به دوش بکشند. امّا بنا به فرمودة خودشان، ایشان با دعا به درگاه خدای متعال و توسّل به حضرات معصومین، خود را از قبول مسؤولیت‌های آشکار کنار کشیدند و با حضور در صحنة نیروسازی برای انقلاب، همچنان به‏صورت گمنام و مؤثّر به تربیت نیروهای جوان و کارآمد برای انقلاب اسلامی پرداختند.
لذا جلسات درس خارج ایشان مملوّ از طلّاب سطوح عالی بود که برای انجام وظیفه به تهران آمده بودند و از فضای علمی قم فاصله داشتند. این جلسات آن‌قدر مفید و کم‌نظیر بود که بسیاری از فضلا را به خود جذب کرد و حسرت دوری از فضای علمی قم را به رضایت و شکرگزاری شرکت در این جلسات علمی تبدیل نمود.
از طرفی دیگر، جلسات عمومی اخلاق و معارف اسلامی که قبل از انقلاب نیز برپا بود و از سال 1356 به‏طور منظّم و هفتگی دائر می‌گردید، مأمن بی‌نظیری برای بسیجیان مخلص حضرت روح‌الله و سکّوی پرشی برای دلدادگان و حیات‌یافتگان انقلاب اسلامی بود که تازه از زیر یوق جهالت ستم‌شاهی رهایی یافته و به نور حکومت الهی منوّر گشته بودند و بی‌صبرانه و مشتاقانه به‌دنبال معارف عمیق اسلام بودند.1717

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 267929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    انا لله و انا الیه راجعون. خیلی ناراحتم اشک ما رو درآوردید. انشالله با سیدالشهدا محشور بشید حاج آقا التماس دعا ما رو فراموش نکن. ....وای چه شب قدرهایی چه منبرهایی. وای
  • بدون نام US ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    یا خداااااا
  • کاکائو IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    «انا لله و انا اليه راجعون» همه از خداییم و همه به سوی او بازمی گردیم
  • مصطفی EU ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    دلمان برایت تنگ میشود .
  • .... IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    روحشون شاد.بزرگان رو یکی یکی ازدست میدیم....
  • سید عباس US ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    روحشان شاد و قرین با ائمه اطهار(ع) باشد. چیزهای زیادی از ایشان آموختم و همیشه مباحث ایشان را دنبال می کردم. ایشان استاد مخلص و مسلم اخلاق اسلامی بودند. این گونه انسانها بر روی زمین خدا کم هستند. اعتقاد عمیق ایشان به مسائل دینی و اخلاقی بسیاری را از راه غلط بازداشت. چراغ راه پویندگاه معرفت بودند و متاسفانه خیلیها نه ایشان را شناختند و نه درکشان کردند.
  • حامد ساکن خ ایران IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    درگذشت ایشان در چنین روز عزیزی عظمت این عالم بزرگوار و مخلص ابا عبدالله را نشان میدهد...خدایش بیامرزاد.
  • بدون نام IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    تسلیت
  • مجتبی آقائی IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    روحشون شاد و قرین با پیامبر و اولیاء خدا باشه. خبر ناگواری بود. خدا به خانواده، همراهان و دوستداران ایشون و به همه ملت صبر عنایت کنه. آمین
  • رضا IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    6 2
    خداوند رحمتش کنه.واقعاً خبر بدی بود.حالمون اساسی گرفت
  • سید محسن IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    ان الله و انا الیه الراجعون وافعا متاسف شدم، بنده به ایشون خیلی ارادت داشتم.
  • بدون نام IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    12 1
    هیچ وقت روضه روز تاسوعای ایشون رو از یاد نمیبرم چون حاج آقا تهرانی در این روزها زیاد نیست روحشون شاد و یادشان گرامی باد
  • بدون نام IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    7 2
    خداوند رحمت کند. خداوند ما را با ایشان محشور گرداند.
  • سید احمد IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    از شمار دو چشم یک تن کم وز شمار خرد هزاران بیش خداوند متعال جایگاه ایشان را متعالی گرداند در ضمن حضرت آقای تهرانی متولد سال 1312 بوده اند
  • بدون نام IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    8 1
    الْمُؤْمِنُ الْعَالِمُ‏ أَعْظَمُ أَجْراً مِنَ الصَّائِمِ الْقَائِمِ الْغَازِي فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ إِذَا مَاتَ ثُلِمَ‏ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْ‏ءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ. رحمت خدا بر او باد
  • مهدی IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    روحش شاد
  • بدون نام EU ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    خدا روح مطهرش را با اباعبدالله الحسین محشور کند
  • بدون نام IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    وای شبای قدرم .......... .وای .........
  • آرش BE ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    خدا رحمتشون کنه ماه رمضان گذشته سخرانی ها شون رو از طریق سایت شون تو خارج گوش می دادم. حرفهاشون واقعا آدم رو به خدا نزدیک می کرد و هدایتگر ما تو این غربت بود . با سیدالشهدا محشورند انشا...
  • Mohammad AU ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    ‫لعنت الله علی القوم الظالمین
  • مصطفی IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    انا الله و انا الیه الراجعون خداوند رحمت کند استاد اخلاق را تعجیل در فرج امام زمان حضرت مهدی(عج) و سلامتی نائب بر حقش امام خامنه ای تا ظهور انشا الله صلوات
  • علی IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    انالله و انا الیه راجعون رحلت آیت الله حاج آقامجتبی تهرانی رو به تمام دوستدارانش تسلیت می گم. روحش شاد
  • سا سا ن IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    وقتي عالمي از دنيا ميره ديگه شبيه اونو دنيا نميتونه بياره.. خدا رحمتشون كنه.
  • بدون نام IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    روحشون شاد. چه كسي رو مي توان جايگزين ايشون در شب هاي قدر كرد؟
  • بدون نام GB ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    خدایش بیامرزاد روحش شاد
  • بدون نام IN ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    خدا رحمتشون کنه...
  • ف.م IR ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    0 0
    واقعا خبر ناگواری بود....خدا رحمتشون کنه انشالله... جدأ که دیگه جلسات بدون ایشون صفا و معنا نداره....همین امسال تاسوعا و عاشورا هم که در بیمارستان بودن، مجلسشون رونق سابق رو نداشت... ای خدا...شبهای قدر دیگه نمیشه اون لحن قشنگ و خاص رو موقع قرآن به سر شنید...بک یا الله...بک یا الله...بک یا الله فقط باید گفت خوشا به سعادتشون که در یک چنین روزی به خاک سپرده میشن....دیگه آدما از این بهتر چی میخوان؟! حاج آقا! ازت حسابی التماس دعا داریم...پیش امام حسین از ما هم یاد کن روحت شاد
  • میثم IR ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۴
    0 0
    خدا بیامرزدتش خداوندا خداوندا قرارم باش جهان تاریکی محض است کنارم باش