امروز وزیر امورخارجه هند از آغاز مذاکرات این خط لوله یا ایران می گوید و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از توانایی ایران برای تامین امنیت خط لوله صلح خبر می دهد.

پرونده خط لوله صلح در پنج سال پیش به دلیل اختلاف نظر ایران و هند بر سر حفظ امنیت خط لوله در خاک پاکستان بسته شد. اما امروز وزیرامورخارجه هند از آغاز مذاکرات این خط لوله یا ایران می گوید و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از توانایی ایران برای تامین امنیت خط لوله صلح خبر می دهد.
این درحالی است که یک قرن مذاکرات هند با ایران برسر همین موضوع بایکوت شده بود. اما در این بین هندی ها بر آغاز مجدد مذاکراتی می گویند که ظاهرا از قبل هماهنگی ها صورت گرفته است.
چراکه چندی پیش هند از مذاکره با ایران برای انتقال گاز از طریق خطوط زیردریایی خبرداده بود که به گفته نژادحسینیان نماینده سابق ایران در مذاکرات خط لوله صلح این طرح به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی کاملا رد شده بود. با اینحال در شرایط فعلی هند از مذاکراتی خبر می دهد که پیش از آغاز آن مسوولان شورای امنیت کشور از حفظ امنیت خط لوله در خاک پاکستان خبر می دهند.
سعید جلیلی در سفر سه روزه خود به هند همچنین تاکید کرده است: تهران بهترین توانایی و قابلیت را برای تامین امنیت خط لوله گازی ایران-پاکستان-هند موسوم به خط لوله صلح را دارد.
هند بارها علاقه‌مندی خود را برای مشارکت در ساخت خط لوله گازی صلح اعلام کرده بود، اما قیمت گاز و تامین امنیت مسیر این خط لوله گازی در خاک پاکستان، تنها موضوعی است که با وجود نیاز مبرم هند به انرژی، موجب تاخیر در انجام مذاکره و حضور این کشور در این پروژه گازی شده است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که تهران هنوز در تلاش برای متقاعد کردن هند برای امتداد خط لوله انتقال گازی ایران-پاکستان به هند است، گفت: ایران دومین دارنده ذخایر بزرگ گازی جهان است و از هر اقدامی که به سود و منفعت مردم باشد، استقبال می کند.
جلیلی درباره خط لوله صلح اظهار کرد: به همان روشی که ایران با دزدان دریایی در خلیج فارس برخورد کرده است، بهترین توانایی و قابلیت را برای تامین امنیت این خط لوله گازی دارد.
به گفته سلمان خورشید، وزیر امور خارجه هند، ایران و هند احتمال دارد در یک کمیته مشترک در سه ماه نخست سال 2013 درباره ساخت خط لوله گازی صلح گفت و گو کنند.
پاکستان حدود 700 کیلومتر از خط لوله ایران-پاکستان را در مرزهای خود خواهد ساخت و ایران نیز 300 کیلومتر از این خط لوله را از ایرانشهر به مرزهای پاکستان در بندر چابهار مرتبط خواهد کرد.
طبق قرارداد، ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب و سالانه 7.8 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر می کند.

 

/31221

کد خبر 268890

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین