آذرجزایری: برخی از نمایندگان مجلس در گفت وگو با خبرآنلاین، از عادت کردن دولت به تاخیر در ارائه بودجه به مجلس می گویند و دلیل تاخیر در ارائه این بودجه را در پشت پرده ای جستجو می کنند که به قول آنها ماه پشت ابر نخواهد ماند و به زودی هدف دولت از این تاخیرهای پی درپی برای ارائه بودجه مشخص می شود.
عیسی امامی یکی از اعضای کمیسیون برنامه وبودجه مجلس پشت پرده تاخیر در ارائه بودجه سال آینده را در عدم تمایل دولت در دخالت بهارستانی ها در بودجه مورد تایید آنها جستجو می کند و تاکید دارد: دولت تلاش دارد تا در دقایق آخر بودجه را به مجلس بیاورد تا نمایندگان وقت زیادی برای تغییر در بودجه سال آینده نداشته باشند و اصلاحات زیادی در آن صورت نگیرد.
عیسی امامی براساس شنیده هایی می گوید که بودجه را دولت آماده کرده اما به دلیل پشت پرده هایی که بزودی روشن خواهند شد از ارائه آن به مجلس خودداری می کند.
به گفته این نماینده مجلس، هیات رئیسه مجلس به شدت پیگیر ارائه هر چه زودتر این لایحه به مجلس است تا مشکلاتی که به دلیل دیرکرد دولت درارائه بودجه سال 91 به مجلس ایجاد شد درسال آینده تکرار نشود.
حسینعلی حاجی دلیگانی یکی دیگر نمایندگان مجلس فعال در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس است که دلیل اصلی تاخیر دولت در ارائه بودجه سال 92 را در گرفتاری دولت برای نحوه مصرف بودجه و تخصیص درآمدها به دستگاه ها جستجو می کند و تاکید دارد: آنچه از تحلیل ها بر می آید به دلیل حالت انقباضی بودجه در سال آینده دولت برای دخل و خرج دستگاه ها با مشکل مواجه شده است.
نکته دیگری هم مورد تاکید این نماینده مجلس قرار می گیرد. برای تعیین نرخ ارز در بودجه چند دیدگاه مختلف وجود دارد و هنوز دولت نتوانسته میان این دیدگاه تصمیم درستی بگیرد. به گفته حاجی دلیگانی، برای نرخ ارز 1226، برخی ارز 1500 تومان و برخی ارز 2500 تومان را مورد تاکید قرار می دهند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در عین حال به تلاش برای کاهش وابستگی به نفت در بودجه سال آینده می گوید و بلاتکلیفی دولت برای چگونگی این کاهش وابستگی.
وی درعین حال معتقد است دولت از مدتها قبل هم می توانسته به این موارد بپردازد و پرداختن به تمام این موارد در آخرین لحظات کار عقلانی نیست.بنابراین به نظر می رسد دولت تلاش دارد بودجه را دیرتر به مجلس بدهد تا نمایندگان فرصت زیادی برای بررسی این لایحه نداشته باشند.
سید سعید زمانیان یکی دیگر از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه، دلیل این ناکامی ها را در معاونت راهبردی ریاست جمهوری جستجو می کند و معتقد است: ناکارآمدی دولت را باید در این معاونت و ضعف های مدیریتی آن جستجو کرد.
به گفته وی ، جای سوال است که معاونت راهبری با چنین تشکیلاتی چطور نتوانسته از پس آماده کردن لایجه بودجه سال 92 بر بیاید؟
زمانیان تاکید دارد: تاخیر در ارائه بودجه سرنوشت سال گذشته را تکرار می کند و شش ماه اول سال آینده قطعا دستگاه ها با تنخواه اداره خواهند شد و پروژه های عمرانی کشور با مشکل مواجه خواهند شد.
این نماینده مجلس در نهایت تاکید می کند دولت باید برای این تاخیر که دود آن به چشم مردم و نظام خواهد رفت در مقابل خدا جوابگو باشد.
ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصاد هم مشکلات را در دیراقدام کردن دولت برای آماده کردن بودجه سال آینده جستجو می کند و در عین حال معتقد است: بحران مالی جهانی و تحریم ها در این تاخیر بی تاثیرنیست.
وی در عین حال تاکید دارد: که دیرکرد در ارائه بودجه برای دولت یک عادت شده است.
غلامرضا کاتیب سخنگوی کمیسیون اقتصاد نیز از تلاش دولت برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور می گوید و با تاکید بر اینکه از این دولت دیگر گذشت خاطرنشان ساخت: امسال مجلس راهکار قانونی را در پیش خواهد گرفت که دیگر دولتها اجازه تاخیر در ارائه بودجه را نداشته باشند.
/31221
نظر شما