مهر نوشت:

آیت الله جعفر سبحانی، از مراجع عظام تقلید طی پیشنهادی خواستار برگزینی رئیس جمهور کشور از طریق نظام پارلمانی شد و تاکید کرد که صاحب نظران بهتر است در این خصوص بررسی واظهارنظر کنند تا اگر هم به دلیل ضیق وقت به این دوره از انتخابات نرسید، در انتخابات بعدی مبنای نظر قرار گیرد.
مشروح نظر آیت الله سبحانی در خصوص برگزینی نظام انتخابات پارلمانی که نسخه ای از آن در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است، بدین شرح است:

اتحاد و یگانگی، رمز پیروزی ملت ها در تمام زمینه هاست، " وحدت کلمه" سبب می شود که همه نیروها در یک جا متمرکز شود و بزرگترین آرزوها را جامه عمل بپوشاند.

ملت سرافراز ایران، در دوازدهم فروردین 1358، قریب به اتفاق به نظام جمهوری اسلامی رای مثبت داد و پس از تحمل سالیان درازی رنج و درد، بهترین نظام سیاسی را پی ریزی کرد و در حقیقت معجزه قرن را در منطقه، در سایه " انسجام" پدید آورد.

قرآن مجید، ملت های متفرق و پاره پاره را به سان کسی می داند که در دل چاه قرار گرفته و مرگ و نابودی در کمین اوست، مگر این که به "حبل الله وحدت" چنگ بزند و از این تنگنا بیرون آید.

" اتحاد ملت ایران" چیزی نیست که ارزان به دست آمده باشد بلکه در سایه ایثارگری های هزاران شهید این موهبت الهی به دست آمده و برای دیگر کشورهای منطقه، اسوه و الگو قرار گرفته است.

انتخاب رئیس جمهور، از طریق رای مستقیم مردم، هر چند با قانون اساسی همسوست و خود نگارنده ، در تصویب این قانون در خبرگان نخست، به آن رای مثبت داده است، ولی پیامدهای ناگوار این گزینش در شرایط کنونی، ملت را بر آن می دارد که در آن تجدید نظر کنند، زیرا به روشنی می بینند که اجرای این اصل به این شیوه، مایه گسترش خصومت، به جای رقابت شده است و زیر بنای نظام اسلامی را که همان وحدت مردم است، تهدید می کند. این نوع تجدیدنظر دور از واقعیت نیست و راهکار قانونی دارد و در گذشته هم در مورد برخی از مواد قانون اساسی تجدید نظر انجام گرفت و به رای ملت گذاشته شد.

پیامدهای گزینش مستقیم رئیس جمهور، چیزی نیست که بر کسی پوشیده باشد زیرا:

اولا: نیروهای سیاسی به دو گروه تقسیم شده اند و هر یک می کوشند بخشی از ملت را به سوی خود بکشانند و طبعا وحدت کلمه ملت با این شیوه دچار آسیب فراوان می سازند.

ثانیا: هنگام تبلیغات انتخاباتی، آنچنان اسراف و زیاده روی رخ می دهد که میلیاردها ثروت ملت ایران، به کاغذ و مقوا و سپس به زباله تبدیل می شود.

ثالثا: این نوع گزینش سبب می شود که برخی از این گروه ها، اصول اخلاقی را نادیده گرفته و شخصیت های برجسته کشور را تخریب و متهم سازند و از همین طریق، دشمنی که در کمین است، از این راه بهره سیاسی را برده و ملت را نسبت به نظام بدبین می سازد.

رابعا: هنوز که قریب ششش ماه به موعد انتخابات مانده است، بحث و گفتگو در این موضوع رسانه ها و مطبوعات و رسانه ها و افکار عمومی کشور را هدف گرفته و به جای پرداختن به مسائل لازم و حیاتی، به همین موضوع می پردازند، خصوصا در ماههای نزدیک به ایام انتخابات، غالبا وزارتخانه ها و ادارات بزرگ، فعالیت های خود را کم کرده و همگی متوجه این هستند که چه کسی برگزیده می شود، و ضرر چنین کم کاری و رها کردن امور لازم بر کسی پوشیده نیست.

اینها یک رشته پیامدهای ناگوار است که این نوع گزینش دارد و پیامدهای دیگری نیز دارد که از بیان آنها صرف نظر می کنم.

در این شرایط پیشنهاد می شود که رئیس جمهور کشور، از طریق مجلس و نمایندگان ملت برگزیده شود، زیرا مجلس خانه ملت است و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، منتخبان ملت می باشند و گزینش آنها به یک معنی گزینش مردم است و از این طریق مشکل بزرگ پنجمی که دامنگیر وضع سیاسی ماست، مرتفع می گردد. گاهی مشاهده می شود که یک نوع دوگانگی میان مجلس و ریاست جمهوری وجود دارد و مسلما این نوع دوگانگی به زیان همگان است ولی گزینش رئیس جمهور از طریق پارلمان، این مشکل را نیز برطرف می کند.

این جانب این پیشنهاد را در اختیار مطبوعات و رسانه ها قرار می دهم و از علاقه مندان و صاحب نظران درخواست می کنم که به نقد این نظریه اثباتا و نفیا بپردازند، شاید آنچه صلاح ملت ایران و کشور عزیز ما باشد، رخ دهد و اگر در این دوره به خاطر ضیق وقت قابل اجرا نباشد، برای دوره های بعد، می تواند کارآمد و سودمند باشد. بمنه و کرمه

 

/2727

کد خبر 270350

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خيرخواه IR ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۴
    پيشنهاد بسيار خوبي است
  • حسين US ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۴
    21 1
    با سلام . خدمت سرور گرامي و مرجع عاليقدر . ايا گزينش رييس جمهور از اين طريق در زمانهاي اينده بطر ف حكومت تك محوري نخواهد رفت . نمايندگاني كه از طرف مردم انتخاب ميشوند اول شعارهاي خوبي ميدهند ووقتي وارد مجلس ميشوند تمام وعده هاي داده را فراموش كرده و تنها چيزي كه به ان فكر نمي كنند مردم هستند . ايا با اينگونه روش نظام فرمايشي نخواهد شد . ايا در اين گونه روش وقتي اكثريت مجلس به يك جناح وابسته شد ديكتاتوري محض بوجود نمي ايد . ايا انقلاب مردم به رهبري امام بابت اينكه مردم مستقيم در سر نوشت خودشان دخيل باشند نبوده حالا هر گروه بخواهد عقيده خود را به مردم تحميل نماييد . از طريق همين روش اعمال مينمايد . بس حكومت مردم بر مردم چه ميشود ؟ ايا حركت انقلاب به انحراف نميرود .
  • امیر مهدی IR ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۴
    4 28
    پیشنهاد کاملا دلسوزانه و معقولی است
  • حميد رضا A1 ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۴
    11 2
    با سلام به نظر ميرسد در خصوص نظر حضرت آيت الله سبحاني موارد ثانيا و رابعا( بحث تبليغات و ركود در كارها) با فرض برگزاري انتخابات مجلس و تعيين رئيس جمهور با وضعيت فعلي مشترك باشد اما نكته اي كه نبايد فراموش كرد اين است كه با توجه به عدم وجود نظام حزبي در ايران اگر در مجلس هيچ گروهي به اگثريت نرسيد چگونه مي توان رئيس جمهور را برگزيد ؟ آيا رئيس جمهوري كه با مثلا 190 راي از 290 راي روي كار بيايد با اين پشتوانه ضعيف و عدم حمايت مردمي در تصميمات بزرگ چگونه عمل خواهد كرد ؟ و آيا با يكدست شدن دولت و مجلس هر نماينده صرفا با گرايشات قومي ومنطقه اي در صورتي كه عده اي را نيز با خود همراه كند هر روز براي رئيس جمهور منتخب مجلس ايجاد چالش از طريق تهديد به استيضاح نخواهد كرد؟
  • پرویز IR ۰۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    4 28
    بسیار عالی است
  • x IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    10 2
    انتخاب رئیس جمهور توسط مجلسی که توانایی طرح سوال از رئیس جمهور را ندارد ؟! بهتر است مکانیسم انتخاب رئیس جمهور به همین گونه که هست باشد.
  • جمال IR ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    13 1
    حكومت مردم بر مردم چه ميشود ؟!
  • سایبران گروه ضربت IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    14 1
    اگر انتخابات ریاست جمهوری توسط نمایندگان مجلس صورت بپذیرد دیگر نمی شود گفت رای مردمی چون این رای مختص نمایندگان است و اینکه هر حذبی که نماینده بیشتری در مجلس داشته باشد پیروز میدان است و با توجه به اینکه اختیارات رییس جمهور زیاد است مهره چینی می کند برای انتخابات بعدی و با تحت تاثیر قرار دادن تعداد 300 نفر راخت تر از 70میلیون است یکی از بزرگترین معایب انتخابات پارلمانی همین است